Baldersnäs till salu

Baldersnäs är till salu på blocket. Vår ballong är med på bild men härmed meddelas att den inte ingår. En artikel om detta finns på Aftonbladet. Daniel Sjökvist har också uppmärksammat det på www.ballong.org - forum. För att läsa där krävs medlemskap i Svenska Ballong Federationen.

Fototävlingen

Delta i fototävlingen som skall pågå under hela nästa år! När vi har aktiviteter i klubben tas det väldigt mycket fina och roliga bilder och tanken är att hitta tolv ballongbilder och samla dessa i en kalender för 2010. Varje månad får du lov att skicka in en bild och den deltar sedan i omröstningen på hemsidan.

Nu är det dags att skicka in en bild som speglar december. Varje fotograf får delta med en bild - en ballongbild tagen i närområdet eller i samband med att klubben har varit på utflykt i omvärlden. Sista dag för att skicka in är 31 december. Skicka ditt bidrag till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I januari startar omröstning. (Vi har just nu lite strul med röstningen på nätet men den kommer, vänta bara.)

 

Jubileumsalmanacka

En jubileumsalmanacka är framtagen som i ord och bild skildrar Dalslands ballongklubbs första 5 år. Vill du också bli ägare av denna unika almanacka ska du höra av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tel. 0706-640 523 snarast.

Jubileum

Dalslands ballongklubb firade 5-årsjubileum 6 december med dans, filmvisning och tal mm i Högsäters bygdegård. Kenneth och Eva Olsson överraskades av Susanne Jacobsson med uppskattande ord och blomma.

När man summerar har det hänt otroligt mycket i klubben sedan starten. Två SM har arrangerats samt flera olika andra ballongmöten. Egen ballongverksamhet har startats upp med ballong, lokala piloter (flera på gång) och massor av flygningar. Många gillar ballongflygning i Dalsland (även ungdomar) och klubben är nu landets största medlemsmässigt.

Delar av Evas jubileumstal finns nedtecknat. Det finns också en del bilder från festen.

För er som har tillgång till tidningen Dalslänningen modell tisdag 9 december finns en kort artikel om vårt firanade att läsa.

Dalslands ballongklubb fem år!

Ballongen i luften!Den 6 december fyller Dalslands ballongklubb fem år! Tänk att det har gått fem år sedan ett litet gäng, varav de flesta inte ens hade flugit ballong, träffades och startade en ballongklubb! Det där lilla gänget har under åren vuxit och vuxit och nu fem år senare har klubben en ballong, två lokala piloter och två nya under utbildning, arrangerat två SM och några ballongmöten och det har gjorts hundratals flygningar! Allt med hjälp av stödjande sponsorer och härliga medlemmar! Tack alla!

Vi firar med knytkalas och dans i Högsäters byggdegård. Under kvällen kommer det visas bilder och film från våra aktiviteter, rätt många bilder kan det bli...

Inloggning för medlemmar

Nu fungerar inloggningen för medlemmar igen.

Flickan 2008-11-16

Ballong SE-ZGE har i sommar medverkat vid filminspelningen av "Flickan" som kommer att ha biopremiär våren, nästa år. I Svenska Dagbladet finns bl.a. bild på vår ballong, se PDF-fil
Vid inspelningarna gjorde Kenneth också en superkort flygning över ett gärde för att de även skulle få bilder på en "kraschlandning".
En av scenerna inspelades vid Ragnerudssjöns badplats utanför Högsäter i Dalsland där filmteamet hade det riktigt kämpigt att hålla ballongkorgen stadig vid filmningen uppifrån toppen på en 40 meter hög kran. Någon vecka senare flög ballongen över just den inspelningsplatsen och det hade varit perfekt läge för filmarna att vara med.
Bilden ovan är från filminspelningen 9 juli intill gården Lilla Boda i Västergötland.

Fototävlingen startar

Nu startar fototävlingen som skall pågå under hela nästa år. När vi har aktiviteter i klubben tas det väldigt mycket fina och roliga bilder och nu är tanken att hitta tolv ballongbilder och samla dessa i en kalender för 2010. Varje månad får du lov att skicka in en bild och den deltar sedan i omröstningen på hemsidan.

Nu är det dags att skicka in en bild som speglar november. Varje fotograf får skicka in en bild, och det skall vara en ballongbild tagen i närområdet eller i samband med att klubben har varit på utflykt i omvärlden. Sista dag för att skicka in är 30 november. Skicka ditt bidrag till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I december startar omröstning. Börja leta vinnande bilder....

5-årsjubileum och knytkalas

Det var 6 december 2003 klubbens första möte hölls och Dalslands ballongklubb startade. Att klubben nu är 5 år måste vi ju fira! I och med att det råkar infalla på en lördag passar det väldans bra att kombinera jubileumet med ett knytkalas. Den 6 december är det alltså dags att sväva på dansgolvet istället för i luften. Platsen är Högsäters bygdegård kl. 21.00 då Hjördis m.fl. spelar upp till dans, se inbjudan. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och man behöver inte vara medlem för att delta. Allmäningstiden har visserligen gått ut, men det finns platser kvar så det är ännu inte för sent att anmäla sig. Välkommen!

Hjördis orkester

Utbildningskvällar


Höstens utbilningskvällar håller på för fullt, måndagkvällar kl. 18.30 på Solgården i Högsäter. Vi (ca 15 per gång) har avverkat hur ballongflygning går till på ett säkert sätt, föreningskunskap och stadgar, följebilskörning och kommunikation. Nästa måndag 24/11ska det knåpas. En kväll kring vår hemsida har också efterfrågats. Varje kurskväll är fristående och man behöver inte vara medlem för att vara med. Alla är välkomna!

Fredagsmys och utbildningskvällar

Fredagen den 31 oktober, klockan 18.00 träffas vi hemma hos Annelie Olsson i Dals Rostock och har fredagsmys. Anmälan till Eva senast 26 oktober.

Den 3 november startar nya omgången av utbildningskvällar. Under november träffas vi en gång i veckan och lär oss lite mer om hur vi gör vid flygningar, saker att tänka på vid följebilskörning och hur en förening fungerar. Önskemål har kommit om att byta veckodag. Vi diskuterar det vid första tillfället måndagen den 3 november, klockan 18.30 på Solgården, Högsäter. Alla är välkomna!

Hemsidan fyller ett år

Nu har det gått ett år sedan Dalslands ballongklubbs hemsida fick nuvarande layout.

Under året har antal besök och sidvisningar stadigt ökat och totalt har vår sida besökts av 2 036 personer! Några har lämnat sidan direkt medan andra har tittat på 20-30 sidor. Totalt har det blivit 75 527 sidvisningar. De flesta besökarna är svenskar från 311 olika platser i landet, men vi har även haft besökare från 22 andra länder. Hemsidan besöks av 25-30 personer per dag.

Gällande besöksrekord är 73 unika besökare under samma dag. Det inträffade den 17 augusti 2008! Vad gjorde vi då... SM i Danmark!

Skolflygläger genomfört

Skolflygläger Helgen 4-5 oktober 2008 arrangerade Dalslands ballongklubb tillsammans med SBF:s utbildningsutskott ett skolflygläger i Dalsland. Under helgen pratades det bland annat om gasol, utrustning, väder och flygplanering. Avsaknade av bra vädret hindrade dock eleverna från att komma upp i luften. Se bilder från helgen.

Åttonde plats på VM

Peters lag

VM för 2008 är klart och Lag Peter Olsson kom på en mycket hedrande 8:e plats!

Efter fyra flygningar och 14 deltävlingar placerade sig Peters Olssons lag på en hedrande åttonde plats. Mycket bra prestation! Segrade gjorde Fransois Messines från Frankrike. Jan Balkedal kom på 19:e plats, John Grubbström på 58:e och Lars Ekstedt på 67:e.

Grattis Björn, Peter, Lea och Jesper!  Även om ni tävlar för Chalmers Ballong Corps känns ni som Dalslands ballongklubbs lag.

Lagbilden har spridet sig till pressen: Artikel i Falukuriren och även i Norrköping tidning. Metro både i Göteborg och Stockholm har sin egen version av intervju med Peter (sid 7). 

Även facktidningen Byggindustrin har haft med en artikel inför VM samt flera andra tidningar. Segern i SM tidigare i år har också uppmärksammats av t.ex. Chalmers Nyheter.

Lagets prestation har nått ända in i frågepärmen för "Ring så spelar vi" lördagen den 27 september. I dagens första fråga efterlyste programledaren vilken sport Peter Olsson tävlar i. Ledtrådar var VM, hetluft, SE-Z beteckning och väderberoende. Det går att lyssna via www.sr.se och programmet Ring så spelar vi, del 2 och där efter ca 5 minuter. Kunde den tävlande svaret?

 

Uppvaktning med tårta Vid helgens skolflygläger passade Dalslands ballongklubb på att gratulera Peter och hans lag med tårta.

 

 

VM i Österrike 13-21 september

Blåkläder - bild från VM13-21 september tävlade fyra svenska lag tillsammans med hundra andra lag om världsmästartiteln. Peters lag slutade på en hedrande åttonde plats. Jan på 19:e plats, John 58:e och Lars 67:e. 

GRATTIS Björn, Jesper, Lea och Peter!

Läs mer på VM-sidan! Rapporter och bilder finns även på Svenska Ballongfederationens hemsida.

Bilden är från torsdagens flygning och Peter flyger Blåkläderballongen närmast oss.Uppvisning på Baldersnäs 24 augusti

Ballongen har lättatDalslans ballongklubb deltog i helgen vid flygdagen på Baldersnäs. Vår fina ballong väckte stor uppmärksamhet och vi besvarade många frågor om ballonger och ballongflygning. I det fina vädret lyfte Eva med nyfikna besökare i korgen.

 

Se fler bilder på farkoster

 

Lag Peter Olsson vann SM 2008!

Lag Peter Olsson

Lag Peter Olsson, vann svenska mästerskapen i ballongflygning 2008!
Resultatlista här

Grattis Lea, Peter, Björn och Jesper hälsar Dalslands ballongklubb!

SM i ballongflygning 12-17 augusti

Ballonger vid SM 2005 Svenska mästerskapen arrangeras i år tillsammans med danska mästerskapen i Danmark och Dalslands ballongklubb deltar med vår ballong och fiestaflyger, alltså flyger utom tävlan.

Tävlingarna börjar med general briefing på tisdag kväll, med första flygtillfället onsdag morgon och avslutas på söndagen med prisutdelning. På ballong.org kan du läsa hur man tävlar med ballong.

Det är 8 svenska lag, 10 danska lag och 10 fiesta ballonger anmälda, så det blir en härlig syn med nästan 30 ballonger på himlen. Peter Olsson och hans lag är med och tävlar även i år och de är det lokalaste laget att heja på. Susanne deltar i tävlingen som observatör för Peter.

Du kan följa tävlingen via SM/DM-hemsidan och vi som deltar tänkte även försöka skriva dagbok på vår hemsida.

Pilotutbildning

 

Jonas Lindström påbörjar nu sin pilotubildning efter att han har godkänts av Luftfartsstyrelsen och fått sitt elevtillstånd som gäller i två år. Snart kommer han alltså att börja skolflyga vår klubballong.

Pilotutbildningen innebär både teori och praktik då man ska lära sig olika moment som ingår vid flygning, till exempel flygplanering, meteorologi, gasollära och radiokommunikation. Flygningarna görs tillsammans med en av SBF flygskolas instruktörer. Mer om utbildningen kan läsas på Svenska Ballongfederationens hemsida.

Ballongmöte på Öland 26-28 september

Följ med ut i ballongsverige och träffa andra ballongentusiaster under trevliga och lättsamma former. Förhoppningsvis blir det också många ballonger i luften. Dessutom Night Gloow på lördagskvällen vid Ölands djurpark där vi också bor i fina stugor intill djuren. Förutom alla festligheter i samband med Ölands skördefest som bara den är värd ett besök.
Anmäl ert intresse snarast till Eva En stuga är bokad! Behöver vi fler?

Skolflygläger 4-5 oktober

TomteballongSkolflygläger arrangeras i Dalsland den 4-5 oktober. Samlingsplats är Ragnerudssjöns Camping och Stugby, där det även finns boende om man så önskar. Alla är välkomna! Läs inbjudan och anmäl dig till Susanne och boka boende på campingen.

Lagom till skolflyghelgen har även Erika Olsson fått sitt elevtillstånd från Luftfartsstyrelsen. Dalslands ballongklubb har alltså nu två blivande piloter på gång.

Det finns chans att få se tomte, inte på loftet, men i luften! Denna special shape, som ju är rätt speciell, en 46,5 meter hög ballong i form av en tomte, kommer till Dalsland och kan kanske ses i luften lördag morgon. Jättejul!

Foto: Peak Experience Gravity Sports

Dalslands ballongklubb drog till Gränna

Deltävling i Svenska CupenDalslands ballongklubb drog till Gränna den 11-13 juli och träffade övriga i Ballong-Sverige. Det blev flygning och trevligt umgänge och du kan se och läsa mer under Bilder, Gränna och Flygning 2008-07-11.

Dalslands ballongklubb drar till Gränna

Helgen 11-13 juli åker medlemmar från Dalslands ballongklubb till Gränna och deltar vid Andrée dagarna. Vi väntar oss en fin helg med ballongvänner, polkagrisar, utdelning av Andrées ballongpris och förhoppningsvis ballongflygning. Under helgen ges det även information om nya CAMO-organisationen och vi kommer nog att hänga lite på Fiket också....

 

Tillverkning av polkagrisar I väntan på prisutdelningen Fika på Fiket!

Filminspelning Flickan

Acnefilm håller på att spela in en långfilm som är en samproduktion med Film i Väst. Bland annat utgör en luftballong och framför allt dess pilot en framträdande roll i filmen som heter Flickan.

Filmens handling utspelar sig på 1980-talet och handlar om en flicka som av olika anledningar blir lämnad ensam men blir väldigt god vän med piloten till en varmluftsballong som landar utanför hennes hus.

Acnefilm behövde till filminspelningen en ballong som bland annat var utan reklam på sig och blev jätteglada när de fick kontakt med Dalslands ballongklubb.

Två inspelningsdagar har ballongkorgen lånats och lyfts upp i en kran så att en del scener tagits på detta sättet. Första inspelningstillfället vid Upphärad finns här lite bilder från. Andra dagen korgen hängde 40 meter upp i luften var vid Ragnerudssjön den 10 juli.

Det blev även ballongflygning vid Upphärad den 9 juli då filmteamet ville få bilder på vår ballong i luften samt när det gjordes en landning. Här nedan ser ni fältet vid Upphärad som det var tänkt att vår ballong skulle landa på.

 

Läs mer om filminspelning 2008-07-02....

Läs mer om flygning 2008-07-09....

 

 

 

Vill du också flyga luftballong?

SE-ZGE är i luftenÄr du ny besökare på vår hemsida? Är du nyfiken på ballonger? Har vi lockat dig så att du också vill flyga luftballong?

Bli då medlem i klubben och följ med oss ut och flyg! Vi brukar flyga i Dalsland, med Högsäter som "samlingsplats" men även runt Uddevalla, Vänersborg och Trollhättan. Lite nu och då arrangeras ballongmöten runt om i Sverige och då brukar vi delta.

Vi förmedlar även presentkort med ballongflygning för Ballongflyg i Väst. Rolig present att ge bort eller ett sätt att prova att flyga....

Blir du riktigt sugen och vill utbilda dig till pilot och flyga själv, svarar vi gärna på frågor och ger goda råd!

Kontakta Eva eller hör av dig vid nästa planerade flygning....

Vad gör man när man inte kan flyga?

Regn och åska är på väg

När regnet strilar ner och åskan mullrar i bakgrunden, får man drömma om bättre väder eller för en stund, tänka tillbaka och minnas tidigare flygningar.... Och flygningar finns det många att välja mellan, för enbart under maj och juni har vi varit i luften 19 gånger!

Vill du roa dig med bild och text från flygningar, klickar du bara runt på Dalslands ballongklubbs hemsida och är du medlem i klubben, registrerar du dig och får behörighet att även läsa medlemssidorna.

 

Det senast publicerade är resereportage från Pelle när han var på Fillipinerna och flög och Annelie´s funderingar om sin första flygning.

 

Glöm inte att anmäla dig till sommarens aktiviteter! Solen kommer igen!

Social afton 2008

ZGE startar 2008 års social afton blev en lyckad afton med glada medlemmar och gäster som umgicks, åt grillat, genomförde en härlig flygning och sågs för en stunds after fly.

Nationaldagsflygningen startade i Kåtebol och tonerna av Du gamla du fria från trumpeter i ballongen hördes över nejden när Dalslands ballongklubbs ballong SE-ZGE startade!

Se bilder från social afton och från flygningen.

Nationaldagsfirande

Eva håller klubbens fanaDalslands ballongklubb deltog under eftermiddagen vid Nationaldagsfirandet i Stigen. Eva, Kenneth och Bengt turades om att hålla fanan (högt).

Stoppa langningen

Informationskampanjen som pågår just nu i västsverige om att stoppa langningen av alkohol görs hos oss i samarbete mellan Färgelanda kommun, Länstyrelsen och Polisen. Dalslands ballongklubb har hjälpt till att sätta upp affischer i norra kommundelen och i mitten på månaden ska de tas ner igen. Ger det bara gott resultat nu i skolavslutningstider så har det varit värt allt slit för att få affischerna att sitta säkert.

Vill du tipsa polisen är telefonnumret 0522-64 60 84.

 

 

Brandövning

Brandövning
Med hjälp av våra gamla brandsläckare övade vi en kväll att släcka eld. Vi hade lite back-up med den riktiga brandkåren på övning bakom ryggen på oss, men vi klarade oss riktigt bra själva.

Men - bäst är att det aldrig brinner!

Uppvisning vid Äldremässa

 

Vid Äldremässan i Färgelanda 22 maj fanns Dalslands ballongklubb med och visade upp sig. En jämn stöm av intresserade stannade till vid ballongkorgen och pratade med John, Malte och Rune. Förskolebarnen som deltog på mässan tyckte även de att luftballong var ett spännande inslag på mässan.

Backa, backa, backa

Fem tjejer och Malte lyssnade intresserat när Martin Aronsson berättade om backningens ädla konst. Det viktigaste - ha inte för bråttom! Vet du förresten hur många varv man kan vrida ratten åt varje håll?

 


Det är inga problem att backa in och ur "garagen" när man har en personlig coach vid sin sida. Övningen var mycket seriös, med uppställda koner enligt uppkörningsmodell för BE-körkort. Martin konstaterade att vi klarade övningen med beröm godkänt!

 


Efter övning i praktiken var det skönt att komma in i Evas varma kök. Har man en bilskollärare vid bordet kan man passa på att ställa fler frågor om backning. Här fickparkerar ett kex mellan två andra kex....

Två nya utbildningskvällar

Bil och ballongsläpDen 19 och 26 maj är det dags för nya utbildningskvällar där vi ena gången övar att backa med släp och andra gången provar att använda brandsläckare.

Samling sker klockan 18.00. Den 19:e vid Allégården i Högsäter och den 26:e vid Högsäters brandstation. Man måste inte vara medlem i klubben för att delta vid utbildningstillfällena. För ytterligare information ring Eva tel. 0706-640 523.

Välkommen!

Social afton 6 juni

Ballongen i luftenSom traditionen bjuder arrangerar klubben Social afton den 6 juni!

Klockan 16.00 är det samling i Tveten och är det bra väder blir det flygning senare på kvällen. Dalslands ballongklubb har hyrt SBF-ballongen så vi kommer i så fall flyga med två ballonger och förhoppningsvis blir vi fler.

I väntan på flygningen umgås vi och äter gemensam grillmeny. Kostnad för mat och måltidsdryck 30 kr/person, (barn under 10 år gratis). Passande nog är 6 juni en fredag, så räkna med After fly....

Anmälan till Susanne, telefon 0528-409 94 eller 070-639 70 26.

Välkommen!

 

Mellan kl. 15.00 och 16.00 är det Nationaldagsfirande vid Stigens herrgård där det bland annat är parad med fanor av kommunens föreningar. Även Dalslands ballongklubb deltar.

Ett lyckat ballongmöte

Ballong i luften!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det blev ett lyckat ballongmöte helgen 11-13 april trots vädret. I stället för flygningar lyssnade deltagarna på föredrag och det blev mer social samvaro. En flygning kunde genomföras på söndag morgon, och deltävlingen i Svenska Cupen vanns av Jan Balkedal. Läs mer om helgen och se bilder från flygningen >>

Sju nya observatörer

Den 6 april avslutades observatörskursen, med att deltagarna gjorde observatörsprovet och visade sina färdigheter med kordinater och mål på kartan. Alla visade att kunskaperna finns och nu har klubben sju nya observatörer. Klubben gratulerar de nya observatörerna!

 

Provskrivning pågår.Malte och Bengt visar på kartan.
Provskrivning pågår bakom lyckta fönster...
Malte och Bengt visar var målen är på kartan.

 

Nya hemsidan fyller 6 månader

Klubbens hemsida fick ny layout i oktober 2007 och nu fyller den 6 månader. Varje månad följer webbgruppen upp besökstatistiken och medlemmarna i klubben har på Skvaller sett hur prickarna på kartan har ökat, månad för månad.

 

Till och med 31 mars 2008 har 641 unika besökare tittat på hemsidan, i februari var siffran 433 och lägger man till några dagar i april också, så har hemsidan haft 678 unika besökare. Nytt besöksrekord med 36 besökare på en dag var det den 2 april.

Till och med 31 mars 2008 har det varit 31 249 sidvisningar (februari 23 771) och de 641 besökarna har tillsammans gjort 4 517 besök (februari 3 397).

Det är väldigt roliga siffror att läsa och det är också kul att titta på kartan, som visar varifrån besökarna kommer. Hemsidan har haft besök från 14 olika länder och från 136 olika städer i Sverige.

 

Informationskväll om flygning

Torsdagen den 3 april arrangerade klubben en informationskväll för allmänheten om flygning "Drömmen att flyga".

 

Informationskväll om flygning

Eva och Kenneth berättade om de olika grenförbunden i Svenska flygsportförbundet, ballonger, Dalslands ballongklubb och hur man tävlar med ballong. Under fikapausen passade de ca 25 deltagarna på att fråga om ballonger och ballongflygning.

Poa leder Stora Steget

Skvaller - tisdag 1 april

"Poa har nu ytterligare befäst sin ledning i Stora Steget. Det blåste mera på höjd än vad vindprognoserna visade (även idag) och det utnyttjade Poa till att starta nere i Västergötland och efter att ha flugit över Dalsland landade han i närheten av hemmet i Oslo. Det gick undan så följebilschaufören hann inte med att stanna till i Högsäter och dricka det utlovade kaffet.Grabber-ballongen"

Är du medlem kan du registrera dig på hemsidan och läsa mer skvaller om flygningar och händelser.

Observera i praktiken

Den 30 mars var deltagarna i observatörskursen ute och provade på att hitta marker, bestämma mittpunkten på vägar och mäta med måttband.

Målet är markerat.Bengt markerar nästa mål.Kartläsning pågår.
Målet är makerat. Rune mäter in markern. Bengt markerar mitten? på vägen. Det är kartan som avgör... -Den vägen är ju inte alls med.

 

 

Informationskväll 3 april kl 19.00

Torsdagen den 3 april kl. 19.00 blir det en informationskväll i Högsäters Bygdegård för allmänheten. Det kommer att handla om flyg i allmänhet och ballongflyg i synnerhet. Hur flygningar går till, när det går att flyga, hur piloten styr ballongen mm.

Välkommen!

Annelie vann högvinst

Filmfestivalen i Högsäter avslutades söndagen den 16 mars med utlottning av höjdarvinster. Glad vinnare av förstavinsten blev Annelie Karlsson som fick ett presentkort på ballongflygning som Ballongflyg i Väst skänkt. Dalslands ballongklubb samarbetar med Ballongflyg i Väst och klubbens ordförande Eva Olsson hade nöjet att få förmedla vinsten. Alla andra som inte har samma tur som Annelie kan ändå köpa presentkort på flygning genom klubben, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. på tel. 0706-640 523.

Knytkalas i Högsäters Bygdegård 1 mars

Knytkalaset är avklarat och blev lyckat, att musiken var bra märktes på att dansgolvet var fullt till varje låt.

Dansgolvet

Läs mer här.

 

 

Observatörskurs under mars 2008

Sju medlemmar håller nu på med sin utbildning till observatörer. Det har avverkats tre av fyra träffar på Solgården i Högsäter. Tanken är att efter genomgången observatörskurs ska de ha lärt sig allt om karta, kordinater, GPS, tävlingsregler och måttband och under Dalslandningen hoppas samtliga att få prova sina kunskaper i tävlingssammanhang.

Andrée Memorial Meet och SBF:s årsmöte

Helgen 16-17 februari samlades många av Sveriges ballongintresserade i Gränna för Andrée Memorial Meet 2008 och årsmöte i Svenska Ballong Federationen.

Andrée Memorial Meet pristavla Andrée Memorial Meet, som också räknades som en deltävling i Svenska Cupen avgjordes på lördag morgon, segrare Janne Balkedal.

 

 

 

 

 

Avgående och nye ordföranden Under lördag eftermiddag håll Svenska Ballong Federationen årsmöte. Efter mötet överlämnade avgående ordföranden Ingemar Lilja (till höger) klubban till nye ordföranden Anders Åkvist.

 

 

 

Utmärkelse för SM 2007 Dalslands ballongklubb mottog en utmärkelse för att ha arrangerat SM 2007.

Planera för Dalslandningen 11-13 april

Ballongerna klara för start i DalslandningenDalslands ballongklubb välkomnar 11-13 april 2008 till Dalslandningen, som är ett ballongmöte med deltävlingar
i Svenska Cupen. Läs mer om arrangemanget.

15 ballonger kommer att göra himlen färgsprakande, bara det blir flygbart väder. Rekord för antal ballonger i Dalsland!

Grattis till utlottade flygningar

På årsmötet tillkännagavs vinnare av utlottade flygningar med klubballongen för medlemmar som ännu inte flugit. Genom svaren på medlemsenkäten 2007 framkom att många blev medlemmar just för att flyga och delta vid flygningar men det är bara cirka hälften som sedan flugit med i klubballongen.

Styrelsen vill hjälpa medlemmarna att förverkliga de högtflygande planerna och därför lottades nu ut tre flygningar.
GRATTIS till de glada vinnarna:
Maria Jansson, Märta Johansson, Daniel Drotz

Årsmöte genomfört

Den 5 februari höll Dalslands ballongklubb årsmöte i Tångeland och cirka 20 medlemmar deltog. Verksamhetsberättelsen för 2007 speglade ett mycket aktivt år, med flera arrangemang och trevlig samvaro. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet och styrelsens förslag på budget och verksamhetsplan för 2008 antogs.

Ett utskick innehållande Medlemsnytt, inbjudan till knytkalas och inbetalningskort för medlemsavgift sker inom kort. Verksamhetsåret 2008 har börjat...!

Fikapaus efter årsmötet Presentation av hemsidan

Årsmötet avslutades med gemensam fika. Eva Olsson passade på att presentera sammanställningen av medlemsenkäten och Susanne Jacobsson visade den nya hemsidans uppbyggnad och besöksstatistik.

Medlemsenkäten är sammanställd

Medlemsenkäten som skickades ut under hösten 2007 är sammanställd och resultatet visas även på hemsidan. Av de många svar som kom in har styrelsen ställt samman några punkter att jobba vidare med

  • förutom via SMS och hemsidan, även få ut information till medlemmarna via e-post
  • skicka ut medlemsnytt fler gånger per år
  • på något sätt ge alla medlemmar, som så vill, möjlighet att flyga med i klubballongen
  • betona att ALLA kan delta och bidra på något sätt till trivseln i klubben.

Du hittar hela sammanställningen under Klubben i menyn.

Knytkalas i Högsäters Bygdegård den 1 mars

Inbjudan till knytkalas

Affischer med inbjudan finns ute prata med dina vänner och anmäl er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. !

67 är anmälda, det finns plats för fler . . . .

 

Välkommen!

Ballongmöte i Gränna

 

Nästa ballongmöte är i Gränna 15-17 februari, Andrée Memorial Meet, som arrangeras av Ballongklubben Andrée. Anmäl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. snarast.

Den 16 februari är det även Svenska ballongfederationens årsmöte i Gränna. Är det intressant att bara åka till Gränna över denna dag så meddela även detta snarast.

 

Inbjudan till årsmöte

Dalslands ballongklubbs årsmöte hålls tisdagen den 5 februari, klockan 19.00 på Tångelanda Gästis, se kallelsen. Det blir årsmöte, kortare information och fika.

Handlingar till årsmötet finns att läsa på hemsidan, under medlemssidorna eller kan fås av Eva. För att kunna nå handlingarna via hemsidan måste du vara medlem i klubben och ha registrerat dig på hemsidan. Klicka på Registrera och ange ett inloggningsnamn och ett lösenord. Efter någon dag får du en högre behörighet och ser då Årsmöte i Medlemsmenyn.

Femte utbildningskvällen

Femte utbildninskvällen ägnades åt kartor. Det klipptes, markerades och plastades i flera rum. 13 deltagare fixade totalt sju uppsättningar ny kartor. Sista kartan plastades på ren rutin och Kenneth upptäckte att det fungerade även vid "no hands".

Följ med på ballongmöten!

Vintermöte i Växjö 1-3 februari som Medvindens ballongklubb tänkt anordna är inställt. Eller rättare sagt flyttat. Nytt datum är 8 - 10 augusti.

 

 

Nästa ballongmöte är i Gränna 15-17 februari, Andrée Memorial Meet, som arrangeras av Ballongklubben Andrée. Anmäl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 1 februari. Den 16 februari är det även Svenska ballongfederationens årsmöte i Gränna.

 

Genom att delta i ballongmöten träffar man massor av trevligt ballongfolk från hela Sverige och skaffar sig många goda vänner. Passa på att följa med i den goda gemenskapen! Dessutom kan det förhoppningsvis bli flygningar också!

Ballongmöte Gränna