Huvudmeny

Flygning 2008-04-13

Bilderna är tagna av Susanne Jacobsson

 

När

2008-04-13, Dalslandningen
VarBrålanda - Makeberg
PilotKenneth Olsson
CrewJättemånga
Flygtid
55 minuter

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Idag lämnade teamen Ragnerudssjöns camping och åkte till det tänkta startfältet i Brålanda. Efter att ha väntat på att vädret ska bättra sig och dimmorna lätta, bestämmer sig två piloter för att starta trots blöta gärden. Tävlingsledningen meddelar kordinaterna för målet där makern skall kastas.

 


Jan Balkedal och hans team börjar rigga ballongen.

 


Kenneth sätter fast vajrarna.

 


Jannes ballong har börjat kallfyllas.

 


Dalslands ballongklubb är klar för start. Det är första gången som vår lokale pilot Kenneth och medlemmarna är med och tävlar. Vi på marken önskar lycka till!

 


Janne har startat och tar sikte på målet.

 


Kenneth startar.

 


Nu har även han riktning mot målet.

 


Övriga ballongteam beger sig till målet och väntar på att ballongerna skall komma dit. Markern skall kastas så nära krysset som möjligt.

 


Janne förbereder sig för att kasta markern. I dag var till tillåtet att svinga iväg markern, vid andra tillfällen får den bara släppas rakt ned vid korgkanten.

 


Fotografen missade Kenneths kast, men lyckades fånga den fina landningen vid vägen. Ballongen lades sedan ner på vägen och klarade sig fint från smuts och blöta.

 


Jan Balkedal blev dagens segrare och får ta emot pris från Eva under applåder. Grattis Janne!

 


En stolt fru, ordförande och tävlingsledare gratulerar Kenneth till andra platsen. Att komma tvåa bakom regerade svenske mästaren är inte någon dålig premiär. Den första tävlingen är genomförd och vi andra gratulerar också!