Huvudmeny

Flygning 2008-03-05

Bilderna är tagna av Eva Olsson och Poa Ekeblad samt Gösta Nilsson på Såtenästornet. Bilderna från luften är godkända för spridning.

 

När

2008-03-05
VarHögsäter - Stommen, Vänersnäs
PilotPoa Ekeblad
Crew3 stycken
Flygtid
1 timme 35 minuter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna gången var det inte den blågula klubballongen som var i luften utan Poa Ekeblad som passade på att flyga hos oss med Grabberballongen. Cirka 10 knops vind på backen är lite mer än vi brukar starta i men Poa satsade på att försöka flyga långt och roffa åt sig en förstaplats i tävlingen Stora steget.

Högsäters centrum från ballongen.
Högsäters centrum från ovan.

 

Högsäter från ovan.
Högsäter från lite högre höjd.

 

Vänern och Vänersborg.
Efter att ha passerat över Högsäter och Stigen flyger ballongen ut över Vänern.
Överst i bilden är inloppet mot Vänersborg.

 

Vänersnäs sticker ut i Vänern.
Vänersnäs sticker ut i vattnet.

 

Lite strul med både flygradio och transponder gjorde att Poa gick ner för landning något tidigare än beräknat. Efter att ha flugit cirka fyra mil, därav en dryg mil över Vänern, skedde landningen på Vänersnäs. Innebär nog ändå att Poa lyckas knipa åt sig ledningen i tävlingen för tillfället.

 

Efter att ballongen hade packats tillbaka i släpet dukade Bertil upp till välförtjänt kaffepaus.

 

Under flygningen blev det en del kontakter med Såtenästornet vilket sedan slutade med att vi bjöd in oss själva på ett studiebesök i tornet.

 


Det blev ett uppskattat besök i Såtenästornet. Vi fick lära oss mer om flygtrafiken på Såtenäs och de som jobbade där fick information om ballongflygning. Gösta Nilsson tog fram kameran och förevigade vårt besök. Mer information från flygningen finns på www.bk42.com