Huvudmeny

Flygförsök2008-07-04

Bilderna är tagna av Barbro Andersson samt Eva och Kenneth Ollsson

 

När

2008-07-04
Var Steneryr, Råggärd
Pilot Eva Olsson
Crew 10
Flygtid
 -----

 

 

 

 

 

 

 

 

I dag blev det många bilder för INGENTING! I alla fall om man menar flygning ... men kolla gärna på bilderna i alla fall så får du se vad det kom sig att det inte blev flygning. Och vad vi gjorde istället.

 

Korgen riggades snabbt och lätt när vi kommit till startfältet i Råggärd.

 

Piloten Eva passade på att dagen till ära tänka lite extra på våra tre amerikanska medlemmar och hade därför tagit på sig blinkande flaggörhänge.

 

Vid proveldningen brukar deltagarna oftast hålla sig på lite avstånd.

 

Kallfyllningen påbörjades för att ge höljet dess klotrunda form ...

 

... och sedan gjorde varmfyllningen att ...

 

... ballongen reste sig upp. Eva inspekterade och justerade lite inför starten då hon plötsligt hörde ett POFF-ljud bakom sig och såg gasol som pyste ut genom en slang strax ovanför ena cylindern.

 

Genom att snabbt stänga alla kranar blev det inget allvarligt tillbud men den tänkta flygningen avbröts givetvis. Läckaget berodde på en spricka i slangen.

 

Och all överskottsenergi som fanns hos deltagarna fick nu sitt utlopp i en hel del vänskapligt busande vid packningen. Barnasinnet finns hos oss alla oavsett ålder.

 

Vi tog oss sedan en lugn stund för information och diskuterande kring ballongkorgens delar. Här förvaras brandfilt, förbandslåda och kniv. Vad är bästa placeringen av brandsläckaren i korgen?

 

Sedan lastade vi färdigt och vände bilarna mot Högsäter igen.

 

På hemvägen gjordes ett stopp i Grösäter för att hämta upp lite reservdelar till ballongen så vi snart kan komma i luften igen. John och Birger passade då på att inspektera några gamla traktorer. Birger klarade inte hålla fingrarna i styr och hade vi inte hejdat honom så hade han nog stått och vevat ännu.

 

Kvällen avslutades med den medhavda fikan och Gun-Lis färska muffins. Hoppas hon snart delar med sig av receptet!