VM 2022 i ballongflygning i Slovenien

VM 2022 pågår just nu och det arrangeras för 24:e gången. VM pågår 16-23 september och Murska Sorbat i Slovenien är tävlingscentrum.

103 ballonger från 32 länder tävlar med Claude Weber som tävlingsledare och Les Purfield som juryordförande.

Per Lesser och hans lag nummer 81 representerar Sverige. Per är medlem i Dalslands ballongklubb sedan många år och vi hejar lite extra på Per och laget! Efter 15 deltävlingar ligger de på 86:e plats. 

Efter 32 deltävlingar korades årets medaljörer 
1 Stefan Zeberli Schweiz
2 Yudai Fujita Japan
3 Nicolas Schartz Frankrike

Lag Per Lesser landade på en 99:e plats i den totala listan.

Du hittar allt från VM via länkarna nedan. Om du kikar på Facebooksidan hittar du flera filmer från tävlingarna med många ballonger i luften och markers som kastas på målkors.

https://watchmefly.net/events/event.php?e=worlds2022

https://www.hotairballoons2022.com/en/home/

https://www.facebook.com/hotairballoons2022/

Nyfiken på hur man tävlar i ballongflygning? Lär med om några av tävlingsmomenten.

 

 

 

Ballongklubben deltar vid Harvens dag

Lördagen den 27 augusti 2022 deltar Dalslands ballongklubb vid Harvens dag i Färgelanda! Kom och kika på ballongkorgen och prata ballongflygning med klubbens medlemmar. Är det lite vind kan även klubbens radiostyrda modellballong få visa upp sig.

Klubbens medlemmar är varmt välkomna till lite korghäng och social samvaro. Klockan 10-15 hittar du ballongklubben och alla andra utställare i Färgelanda centrum. Välkomna!!

 

Skolflygläger 26-28 augusti 2022

Sista helgen i augusti välkomnas ny elev, elev eller snart färdig elev till Enköping och ytterligare ett skolflygläger. Naturligtvis är även du som är allmänt ballongintresserad och även du som redan har ditt cert klart och som vill fräscha upp dina kunskaper välkommen. Vi kommer att ha teori och förhoppningsvis även praktisk utbildning i form av flygningar.

Program Instrument, flygmedicin, luftrumsregler och förankrad flygning. Skolflygning om vädret tillåter, lördag kväll och söndag morgon

Läs inbjudan och anmäl dig senast 12 augusti!

Känner du SE-ZLG och SE-ZGE?

Känner du SE-ZLG och SE-SGE? Så roligt att du redan har träffat klubbens två stora ballonger! De har bidragit till många roliga stunder och äventyr för klubbens medlemmar.

Om du inte känner dem så väl, får du här en chans att läsa vad som kom fram när de var Veckans profil under 2021. De önskade båda att få flyga mer och det har de fått göra sedan dess!

Klubben sköter inkvartering under Färgelanda Cup

I år kommer Dalslands ballongklubb åter igen hjälpa Färgelanda IF med inkvartering av fotbollsungdomar i Högsäter i samband med Färgelanda Cup 12-14 augusti. Inkvarteringarna är mestadels i Högsäters skola och den intilliggande förskolan och förutom att städa och hålla ordning på området så gäller det att i samband med måltiderna i skolans matsal finnas där och kolla att de som kommer dit är behöriga och ”räkna in dem”.

Om du hjälper till ger det extra förtur vid kommande flygningar. Har du möjlighet att hjälpa till några timmar under helgen så hör av dig snarast till Eva 0706-640523. DIN HJÄLP BEHÖVS!