God jul och gott nytt år!!

God jul och gott nytt år önskar Dalslands ballongklubb alla medlemmar, samarbetspartners och alla ballongvänner!!

Dalslandningen 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sista helgen i augusti bjöd klubben in till ballongmötet Dalslandningen med tre planerade deltävlingar i Svenska Cupen. Tävlingscentrum var Ursand Resort & Camping i Vänersborg. Det blev en helg med mycket väder, mycket vind, så någon flygning i Svenska Cupen kunde inte genomföras utan deltagarna fick ägna sig åt andra aktiviteter.

Svenska Ballongfederationen har köpt in en ny typ av loggers som ska användas vid tävlingar och under helgen hölls en utbildning i hur de fungerar. Klubbens lilla ballong, modellballongen Laetus, är lagom stor att använda inomhus så under lördagen roade Laetus deltagarna i en närliggande motionshall. 

Ballongmötet avslutade med gemensam middag på lördag kväll och deltagarna hade en trevlig helg, det var bara den där vinden som felade.

Välkommen till Dalslandningen 26-29 augusti 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dalslands ballongklubb bjuder in till tre deltävlingar i Svenska Cupen

Den sista helgen i augusti (torsdag-lördag) bjuder vi in ballongfarare till Dalslandningen där tävlingscentrum kommer att vara Ursands camping utanför Vänersborg. Det är lite delade meningar om vart Dalsland börjar, men i detta fall fastslår vi att det är väster om Dalbobron och därmed kvalificerar detta att benämnas Dalslandningen.

Förutom att kora en mästare i Dalslandningen kommer tävlingarna även vara en del av Svenska cupen såväl som distriktsmästerskap. Dalslandningen är en tävling öppen för alla piloter, men observera regelverket för deltagande i Svenska cupen, såsom tex  medlemskap i SBF och innehav av sportlicens, se Regler. 

Kvällsflygningar planeras torsdag till lördag. Efterföljande morgon kommer att vara reservtillfälle, tävlingsledningen förbehåller sig rätten att nyttja morgonflygning som alternativ om prognoserna talar emot flygningar kommande kväll eller kvällar. I övrigt sker morgonflygningar som egen aktivitet.

Karta
Aktuellt flygområde täcks av Topo50-karta (Sverigeserien) blad nr 36. Aktuella PZ finns beskrivet på SBFs hemsida, www.ballong.org

Tankning
Tankning kan göras hos Gasolfyllarna i Trollhättan och även Q-Star i Brålanda. Ta med motorgasadapter.

Boende
Det finns inget reserverat boende men däremot får du rabatt på Ursands camping, som även är utgångspunkt och tävlingcentrum för Dalslandningen. Du bokar boende själv genom att maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ringa 0521-18666 och då uppge att det berör Dalslandningen för att få 20% rabatt. Tävlingscentrum kommer att vara vid de s.k. B-stugorna, för bästa gemenskap ser vi gärna att ni bokar boende i anslutning till dessa stugor. För boende och bokning är det Ursands bokningsvillkor som gäller. Se Stugor för mer information. Prisexempel: Stuga “B” 4 sängplatser, 690kr / natt -20%

Mat
Middag efter kvällsflygningar (eller inställd kvällsflygning) arrangeras av Dalsland ballongklubb som betalas på plats. Frukost och övriga måltider ombesörjs av deltagarna själva.

Anmälan
Anmälan skickas till Niclas Möre, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0704-475793, meddela vilken ballong och antal personer i sällskapet så att klubben kan planera tävling och mat.

Tävlingsledare Filip Pettersson       Säkerhetschef Peter Olsson

 

Välkomna till Dalsland!

Resultat digitala tipspromenaden 2021

Sju personer deltog i årets digitala tipspromenad som arrangerades i samband med 6 juni, dagen då vi brukar ses vid Social afton. Även i år fick vi avstå från att samlas och gå fysisk tipspromenad samt grilla inför att det förhoppningsvis under kvällen hade blivit klubbmästerskap. 

Genomgång av frågorna

1. En fråga som återkommit under åren handlar om katten. Hur var det nu då? Hur många morrhår har katten?
Svar: 2  24

2. Klubbens minsta ballong fick sitt namn i början av året. Vad heter klubbens modellballong?
Svar: 2  Laetus

3. Vill vi flyga över Dalslands högsta punkt ska vi bege oss till Baljåsen. Hur hög är högsta punkten i Dalsland?
Svar: X  301,4 meter

4. Sveriges flagga viftar lite extra den 6 juni. Vilket år fastställdes flaggans nuvarande utseende?
Svar: 1  1906

5. Svenska Ballongfederationen samlar Sveriges ballongfarare och ballonger. Vem är ordförande i federationen?
Svar:  2  Niclas Möre

6. Tidigare firades 6 juni enbart som svenska flaggans dag och det var först 1983 som dagen även fick status som nationaldag. Från och med när är nationaldagen även en helgdag?
Svar: 1  År 2005

7. Eva Olsson och Barbro Andersson närvarade vid en ceremoni vid Stigens herrgård häromdagen arrangerad av Färgelanda kommun. Vad mottog de?
Svar: X  Certifieringen "Trygg och säker förening"

8. Förgätmigej är Dalslands landskapsblomma men är även en delstatsblomma i USA. Var är Förgätmigej delstatsblomma?
Svar: X  Alaska

9. När du ser en ballong kan du se en bokstavskombination på ballongens hölje, ballongens registrering. Vilka registreringar har klubbens "stora" klubballonger?
Svar:  2  SE-ZGE och SE-ZLG

10. Vilka är regerande klubbmästare i ballongflygning och CREW-mästerskapet I Dalslands ballongklubb?
Svar:  1  Kenneth Olsson och Emil Eriksson

11. Vanligtvis brukar klubben arrangera ett ballongmöte med deltävlingar i Svenska Cupen i samband med Valborgshelgen. Vad heter ballongmötet vi  brukar bjuda in till?
Svar:  1  Dalslandningen

12. När det tävlas i ballongflygning med varmluftsballonger kan de tävlande slänga en påse med svans från ballongkorgen och exempelvis försöka träffa ett målkors på marken. Vad kallas påsen som slängs?
Svar:  2  Marker

Utslagsfråga: Eva Olsson har bokfört 302 timmar fram till den 6 juni.

Två deltagare fick 12 rätt och segrare är Gunilla Gustafsson före tvåan Eva Olsson och trea med 11 rätt är Kenneth Olsson. Grattis Gunilla och priser kommer delas ut till de tre främsta!! Tack alla övriga deltagare som även de fick manga rätt!! Nästa år hoppas vi att vi kan gå runt på banan med tipslapparna i handen!

 

 

6 juni

6 juni brukar enligt tradition för klubben innebära Social afton med grillat, rabarberpaj, tipspromenad, klubbmästerskap för crew och piloter samt mycket annat socialt. Tipspromenad hittar ni digitalt här nedan på hemsidan. Men i övrigt får vi vänta lite på att kunna ordna en Social afton. Men en 6 juni-hälsning med en överraskning kommer i alla fall här och nu. GRATTIS Barbro! Hoppas ni alla har ett härligt firande!

 

Delta i den digitala tipspromenaden 2021!

Välkommen till Dalsland ballongklubbs digitala tipspromenad 2021! 

När vi inte kan ses för Sociala afton den 6 juni valde vi att försöka genomföra en av höjdpunkterna under dagen - tipspromenaden! Du startar den digitala promenaden via länken nedan. Besvara alla frågor och avsluta med att skickar in dina svar. Tipspromenaden är öppen till och med 14 juni. 

Efter vi har rättat presenteras de rätta svaren och vinnaren på hemsidan och Facebook. Priser kommer delas ut till de med flest rätt!

Lycka till!!

Virtuell fika 2 maj, kl 17.00

StartfältInom klubben värnar vi om att umgås, inte bara i samband med ballongflygning utan även i andra sammanhang. Eftersom situationen är som den är med pågående pandemi och därför svårt att träffas fysiskt försöker vi hitta på annat sätt att umgås!

 

Vi har skapat ett virtuellt startfält där vi kan vi träffas och prata om ballongflygningar vi minns och kommer att minnas eller givetvis om vad ni vill. 

På söndag kl 17 önskar vi att så många som möjligt dukar fram kaffe och fika, slår sig ner framför datorn och ansluter till denna virtuella mötesplats.

Det gör man genom att ansluta till https://www.wonder.me/r?id=891e4bb1-261e-45e0-9684-3037364f0464

 Vid första besöker kommer du att bli ombedd att skapa en avatar, dvs en profilbild och ange ditt namn och se till att mikrofon och webkamera fungerar. Därefter hamnar du i detta virtuella startfält och kan flytta runt din avatar och och kan prata med dom som befinner sig i närheten.

Vill du prova hur det fungerar och kanske även förbereda ljud/bild kan du ansluta när som helst. 

 

Tid: Söndag 2 maj kl 17.00
Plats: https://www.wonder.me/r?id=891e4bb1-261e-45e0-9684-3037364f0464

Observera att du inte behöva tänka på att hålla avstånd!

Alla är välkomna!