God jul och gott nytt år!

Gott nytt år
Dalslands ballongklubb önskar alla medlemmar, samarbetspartners och ballongvänner en god jul och ett gott nytt ballongår!! 2010 har varit ett nytt spännande år! Klubben arrangerade nordiskt mästerskap i ballongflygning och har nu ytterligare en ballong. Utöver detta har ett antal uppvisningar och klubbflygningar gjorts av våra duktiga piloter. Vad kan 2011 ha att bjuda på?

God jul och gott nytt år!!

Beställ 2011 års kalender

Kalender2011 års kalendern klar och det är dags att beställa! Kalendern innehåller bilder från ballonghändelserna under 2010, tagna av klubbmedlemmar.

Pris 100 kr/st.

Beställs via Susanne, 0528-409 94 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Rösta fram de sista bilderna!

Så var det dags att rösta fram de sista två bilderna till vår kalender. Titta på tävlingsbidragen och skicka in din röst senast 26 november. Under december börjar vi sälja 2011 års kalender och det går bra att förboka exemplar fram tills dess till Susanne.

Fredagsmys 12 november

Fredagen den 12 november kl. 18.30 samlas vi hemma hos Anneli & Bo i Dals Rostock för en mysig medlemskväll. Du som inte tidigare varit med har verkligen gått miste om något kul. Annelie brukar se till att det är aktivitet hela kvällen (helt frivilligt) alltifrån vi kommer, lagar mat tillsammans, dukar tillsammans, äter tillsammans och har väldigt roligt tillsammans. Eftersom vi är lite närmare december än vi brukar har Annelie i år tänkt sig ett Glögg-tema. Anmäl dig snarast men dock senast onsdag 10 november till Eva på 0706-640 523.

Vill du flyga ballong?

Funderar du på att prova ballongflygning? Eller ge bort en verklig höjdarpresent? Dalslands ballongklubb förmedlar presentkort för Ballongflyg i Väst, som utför flygningar i vårt område, om du bara vill prova en gång. Blir du sedan biten av ballongflygning så finns det ett stort gäng likasinnade i Dalslands ballongklubb...! Kontakta Eva så berättar hon mer.

Styrelsemöte i höstkvällen

Styrelsemöte Går det inte att flyga ballong så får man mötas ändå och 20 oktober passade vi på och avhandla lite styrelsefrågor. Ordförande Eva till vänster lotsade oss genom en diger dagordning med både summering av NM och andra aktiviteter som har skett sedan vi sågs senast, rapport från en fokusgrupp som 10 medlemmar har deltagit i, och så lite planering inför 2011. Vad skall vi göra då?

Vi skall i alla fall ha årsmöte den 7 februari 2011, klockan 18.00, Tångelanda Gästis.... Boka i kalendern!

 

Rösta på bilder för augusti, juli och juni

Under 2010 pågår det en fototävlingen där bilder tagna i samband med ballongaktiviteter sammanställs till en kalender för 2011, med en bild från varje månad. Det är dags för röstning och denna gång röstar du fram bilder från augusti, juli och juni, alltså tre röster skall skickas in.

Du får rösta en gång för varje månad och du röstar genom att skicka respektive bilds namn i ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Röstningen pågår till den 20 oktober.

VM i Ungern 2010

Ballong-VM avgörs 3-10 oktober i Debrecen i östra Ungern. Svenske mästaren Peter Olsson deltar där tillsammans med Björn Bergkvist, Jesper Kempe, Lea Niiniskorpi och Eva Olsson, alla medlemmar i Dalslands ballongklubb. Olle Ekstrand, som även han är med i vår klubb är också med och tävlar. Övriga svenska piloter bland de 122 tävlande är Lars Ekstedt, Bengt Gunnarsson och Janne Balkedal.

VM avgörs vartannat år och 2008 blev Peter bäste svensk på en 8:e plats. Vid EM förra året kom han på 5:e plats. Nu är det väl dags för prispallen! Se resultat på http://www.2010worldballoons.com/ och håll tummarna för svenskarna. På http://www.ballongveteranerna.se/senaste-nytt och http://www.2010worlds.blogspot.com finns lite rapportering från VM och som medlem kan du logga in och ta del av Evas skvaller från Ungern.

Tack till alla inblandade!

Nu är det några dagar sedan den intensiva NM-veckan och alla intryck och händelser börjar sjunka in. Det kommer kommentarer och hälsningar från både deltagare och publik och alla är väldigt nöjda med vårt arrangemang och den trevliga veckan.

Dalslands ballongklubb TACKAR alla deltagare, funktionärer, samarbetspartners, trevliga markägare, publik och alla andra som bidragit till ett fantastiskt Nordiskt mästerskap 2010!!

Skolflygläger 16 - 17 oktober

Nu är det dags att lära sig lite mera! Skolflygläger 16 - 17 oktober i Skövde.

Mer information hittar du här. Alla som är intresserade är välkomna!
Vi är några från klubben som tänker åka till Skövde och förkovra oss och hoppas givetvis att vi blir flera. Anmäl till Kenneth på  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0706 64 05 21 före den 4 oktober.

Så många besökare...

Karta över besökareSå fantastiskt många besökare vår hemsida hade under NM! Nytt besöksrekord torsdagen den 26 augusti 2010 med 243 unika besökare!

Det gamla rekordet 81 besökare under en dag från SM i Örebro 2009 utraderades.

Under tiden 8 augusti – 7 september 2010 har 1.368 helt unika besökare gjort 4.077 besök på vår hemsida. Av de 4.077 besöken var 27,77% gjorda av nya besökare. Under besöken noterades 24.880 sidvisningar.

Besökarna kommer från 35 länder där Sverige naturligtvis toppar, men  med Danmark, USA, Norge, Belgien, Finland och Österrike på de kommande platserna. Populäraste sidorna under NM 2010 var nyhetssidan "What happens" och den svenska motsvarigheten "Vad händer" tätt följt av sidan som presenterade resultaten från flygningarna.

Kartan visar varifrån (under perioden) våra svenska besökare kommer. Många prickar!!

De sista bilderna till kalendern

Så var det bara två bilder kvar att utse innan 2011 års kalender är klar. Skicka in bilder från våra ballongaktiviteter från september och oktober månad, senast 5 novemeber till Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Du deltar med en tävlingsbild per månad, tagen vid någon ballongaktivitet under den aktuella månaden. Vinnande bidrag röstas sedan fram och publiceras i klubbens kalender för 2011.

Tommy Johanssons pris

Tommy Johanssons pris delas ut till det lag (inte piloten) som extra utmärkt sig på ett positivt sätt och nomineringen görs av tävlingens observatörer. Lars Eksteds lag fick årets pris med motiveringen ""Med ett leende på läpparna i med- och motgång, bidrar detta lag till att skapa goda historier och trevlig stämning var de än deltar." Mottagare av priset blev Ulf, Ulla-Maria och Patrik och prisutdelare var Martin som var med och fick motta priset första året det delades ut 1988.

Observatörerna har i år även gjort ett speciellt tillägg. "Eftersom Tommy Johanssons pris inte får lämna Sverige, men då våra danska vänner har varit mycket vänliga och tillmötesgående mot oss observatörer, vill vi i stället för att dela ut ett pris, ge ett danskt lag ett hedersomnämnande. Det lag vi vill hedra är team Lau Laursen."

 

 

Segrare NM 2010

2010 års Nordisk mästare samt Svensk mästare i ballongflygning är Peter Olsson från Högsäter. Tvåa i NM men Dansk mästare blev Philip Mundt. Christoffer Mundt blev trea i NM och tvåa i det danska mästerskapet. STORT GRATTIS! Hela resultatlistan finns under NM 2010 där det också finns många bilder från tävlingarna.

NÄSTA GENERATION
När prispallen blev tom klättrade snabbt Peters son upp och intog pappas plats högst upp. Philips son hamnade strax efter på andra plats. Undrar hur många år det dröjer före dessa gossar står där "på riktigt"?

Städdag med stort S

Lördagen den 14 augusti med start klockan 9.00 är det stora städdagen på Tallbacken inför NM!! Du behövs! Ring Iris, telefon 404 61 och säg att du kommer!! Under dagen skall rummen ställas i ordning för våra gäster som snart kommer. Kan tro att det blir någon fika också...

Dalslands ballongklubb fick årets Andréepris

De trevliga dagarna i Gränna med skolflygläger och ballongmöte avslutades söndagen den 11 juli 2010, med att Dalslands ballongklubb fick motta årets Andrée ballongpris! Mer från Gränna kommer....

Rösta på maj

Det är dags att bestämma sig för vilken  bild som passar bäst i vår kalender för 2011 för maj´s uppslag. Titta på bilderna och rösta senast 11 juli.

Att göra

Början på juli blir intensiv för ballongfarare!

7 - 9 juli skolflygläger i Gränna.

9 - 12 juli Grännadagarna se BKA:s hemsida

Om du vill med på dessa trevliga tillställningar så meddela detta snarast!

Torpreklam

Vår ballong SE-ZGE har nu blivit reklampelare också och klubben har påbörjat ett samarbete med Torp Köpcentrum.

Skicka in din bild för maj

Ny månad och ny chans att skicka in tävlingsbidrag till kalendern. Skicka in bilder från våra ballongaktiviteter för maj månad, senast 20 juni till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Rösta på bilder till kalendern

Det är dags att bestämma sig för vilka bilder som passar bäst i vår kalender för 2011. Titta på bilderna och rösta senast 10 juni.

Ballongen med i Åsa-Nisse filmen

Klubbens filmstjärna SE-ZGEär än en gång signad för en film. Denna gången är det Åsa-Nisse och Klabbarparn som är "medspelare". Scenerna med ballongen filmas den 28 juni och 5 juli 2010 i Trollhättan. Måndagen den 5:e är det kvällsfilmning så häng gärna med till Slussarna i Trollhättan. Mer info kan du få av Eva på 0706-640 523.

 

Social afton 6 juni 2010

Social aftonVår tradition med Social afton den 6 juni fortsätter. Samling i Tveten klockan 16.00 för aktiviteter, mat till självkostnadspris och förhoppningsvis flygning på kvällen. Några deltar vid firandet i Stigen med klubbens fana.

2009 genomfördes en spännande flygning från Kåtebol´s festplats där vinden för en stund förde oss bort från Högsäter istället för mot..

Anmälan till Susanne, 0528-409 94 senast 2 juni.

Skicka in bilder till kalendern

Det är dags att ta tag i bildmaterialet till klubbens kalender 2011. Skicka in bilder från våra ballongaktiviteter för februari, mars och april. Skicka in bilderna senast 23 maj till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Låna ut sängar

EFTERLYSNING! I samband med Nordiska Mästerskapet i slutet av augusti är vi i stort behov av sängar för att göra det möjligt för de tävlande att bo på Tallbacken. Har du möjlighet att låna ut säng, madrass, täcke och kudde under v. 34? Hör då genast av dig till Iris på tel. 0528-40461.

Inbjudan till NM, SM och DM

Ballonger

Inbjudan till Nordiska mästerskapen, Svenska mästerskapen och Danska mästerskapen finns publicerad här! Tävlingarna avgöras i Dalsland 24-28 augusti med utgångspunkt från Högsäter. När ordinarie anmälningstid passerats har 13 tävlande anmält sig och med ballonger som kommer att flyga utom tävlan blir det över 20 ballonger. Bilden är från startfält 2008 i Danmark då svenskar var där och tävlade.

NM 2010 har en "egen" hemsida på engelska men det finns även en svensk version i menyn.

Välkomna till Dalsland och NM 2010!!

Aeroseum

Aeroseum vid Säve i Göteborg är en tidigare militär berganläggning som numera fyllts med allahanda flygupplevelser. Där finns mycket att både titta på och utforska på olika vis. Lördagen den 24 april gör vi ett gemensamt studiebesök till Aeroseum med avresa från Högsäter kl. 9.30. Anmäl till Kenneth på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0706-640 521.

Meddelande

Någon har betalt in 150 kr (familjeavgift) som vi inte vet vem det är. Om du vet med dig att du inte skrev något meddelande på inbetalningsavin för 2010 års medlemsavgift så var snäll och kontakta kassören på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Flyghelg i Örnssköldsvik

Vi är inbjudna att medverka vid en mässa i Örnsköldsvik vid Kristi himmelfärdshelgen 12-15 maj, läs mera på ornexpo.se De vill gärna ha ballongmedverkan där och betalar troligtvis resa, logi och gasol. Vi behöver inte medverka alla mässdagarna. Den som känner för en trevlig utflykt hör genast av sig Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (senast 5 april) så de snarast kan få besked i Ö-vik.

Inställt ballongmöte

Ballongmötet i Uttersjöbäcken ställs in på grund av för mycket snö och för få anmälda. I höstas var flera medlemmar från Dalslands ballongklubb uppe i Uttersjöbäcken och hade väldigt trevligt. Vi får hoppas att snön smälter...

Rekordförsök genomfört

Damerna i luftenSöndagen den 14 mars 2010 genomförde Eva Olsson en lyckad flygning för två damrekordförsök från Töcksfors i Värmland till Stigen i Dalsland. Med bara damer i korgen gällde det att flyga så lång distans och så lång tid som möjligt. Det preliminära resultatet är ca 10 mil och 3 timmar och 24 minuter. Uppgifterna är inlämnade för kontroll av rekordutskottet. Se fler bilder från flygningen samt SBF:s hemsida.

Ballongmöte i Gränna och SBF:s årsmöte

Ballongerna startar längs vägen Det är dags för ballongmöte i Gränna 19-21 februari. Lördagen inleds med deltävling i Svenska Cupen, under eftermiddagen hålls även Svenska ballongfederationens årsmöte och lördagen avslutas med gemensam middag på kvällen.

Björn Broberg planerar att skolflyga vid bra väder, så ballongen åker dit. Vill du också åka med? Det är dags att anmäla sig via Eva eller Susanne. Läs mer på www.ballong.org

Nerikes Allehanda

Tidningen Nerikes Allehanda gjorde ett web-TV-reportage om ballong-SM i Örebro förra sommaren. Nu ordnar tidningen en omröstning om vilket som var deras bästa web-TV-reportage under 2009 och inslaget om ballong-SM tillhör en av de sex nominerade!

Gå in på http://na.se/nyheter/1.718442-rosta-basta-webb-tv-2009- för att se och rösta på inslaget!

Årsmöte 2010

Årsmötet 2010 hålls den 8 februari kl. 18.00 på Tångelanda gästis. Förutom sedvanliga årsmötesärenden bjuds på lättare förtäring, senaste nytt inför årets SM samt bildvisning "Vad är Dalslands ballongklubb?". Alla hälsas hjärtligt välkomna!

Stort SM 2010 i Dalsland

NM och SM 2010 kommer att avgöras i Dalsland 24-28 augusti med utgångspunkt från Högsäter. Danska piloter kommer då för att låta sitt årliga ballongmästerskap avgöras samtidigt. Även norska piloter kommer och kanske också finska. Tillsammans kan det bli cirka 25 tävlande ballonger. Bilden är från startfält 2008 i Danmark då svenskar var där och tävlade.