Dalslands ballongklubb på Facebook

Har du ett Facebook-konto kan du nu följa Dalslands ballongklubb även där. Sök fram Dalslands ballongklubb via sök-funktionen och bli ett fan... Klubben använder sig nu av hemsidan, informationsbladet Medlemsnytt och Facebook för att sprida information om klubben och ballongflygning.

Julklappstips

Ett julklappstips är att ge bort en höjdarupplevelse – presentkort på ballongflygning! Dalslands ballongklubb säljer presentkort där flygningarna sedan görs med Ballongflyg i Väst. Att följa med vinden för att lugnt och stilla sväva fram i luften, kanske över hemtrakterna, är något helt fantastiskt. Det går inte att beskriva, det måste upplevas!

Ett presentkort kostar 1890 kr. Är man flera som vill upp och flyga samtidigt blir kostnaden 1650 kr/person. Kontakta Eva på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0706-640 523 för mer information eller beställning.

Kalender för 2010

Framsidan av årets kalenderKalendern för 2010 med bilder som klubbens medlemmar har tagit under våra aktiviteter är nu klar! Vill du en kalender? Kontakta Susanne, telefon 070-639 70 26 eller 0528-409 94. Pris 120 kr. 

Vinter på gång

Om du är frusen så finns varma underställ från t.ex. Ullmax. OK Skärmen och HGF skidor har försäljning av underställ, sockar, mössor mm. Provkväll i Allégården, Högsäter 3 december kl. 18.00-19.45. För att se hela sortimentet kan du på in på www.ullmax.se

Sista bilden till kalendern

Det är dags att rösta fram den sista bilden som skall pryda vår kalender för 2010. Skicka din röst till senast 15 november. Se de tävlande bidragen.

Du kan också beställa exemplar av kalendern för 2010. Kontakta Susanne, telefon 0528-409 94.

Skicka in sista bidraget

Nu är det sista chansen att skicka in ditt bidrag till kalendern med en bild från oktober. Sista dag att skicka in är 5 november, till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Vinnande bidrag för september blev "Ballongen som speglar sig", foto Trevor Finbow.

Filmen Flickan

22 november kl. 19.00 visas filmen Flickan på biografen i Högsäter.

Filmen har en del scener inspelade vid Ragnerudssjön, samt övriga västra Sverige. Vår ballong finns med i filmen vid flera tillfällen. Bland annat gör Kenneth en "nödlandning". Bilder från filminspelningarna finns på vår hemsida lite här och där.

Filmen har redan visats i Göteborg och Kenneth & Eva har varit där och kikat. Omdömet är att det är en finstämd film med många härliga bilder. Besök på biografen i Högsäter rekommenderas!

Bakgrund på bilden är vår ballong, SE-ZGE

Utbildningstillfällen

Höstens utbildningar i samarbete med SISU har startat! Nästa tillfälle är 6:e december på Solgården i Högsäter kl. 17.00 till 19.00. Utifrån filmer Cathy och Trevor Finbow har gjort från våra flygningar diskuteras olika delar av ballongflygning. Man behöver inte vara medlem för att delta - alla är välkomna!

Fredagsmys 30/10

Traditionsenligt träffas vi fredagen före Allhelgonahelgen hemma hos Annelie Olsson i Dals Rostock 30 oktober kl. 18.30. Bildbevis från förra året finns på att vi hade väldans, väldans kul. Anmäl före 25 oktober till Eva på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tel. 0706-640523.

Utbildningskväll 25/10

Söndagen den 25 oktober startar höstens utbildningskvällar. Vi träffas kl. 17.00 på Solgården i Högsäter. I år diskuterar vi ballongflygning ur olika aspekter utifrån att studera de DVD-filmer som Cathy & Trevor Finbow gjort från många av våra flygningar. Vi kommer att lära oss massor! Samt ha kul! Bilden är från ett tidigare kurstillfällen.

För att delta behöver man inte vara medlem. Tror ni att ni skulle uppskatta att se filmer från våra flygningar är det bara att komma. Alla är välkomna!

Rösta på tävlingsbidragen från september

Det börjar närma sig slutet på röstningarna inför 2010 års kalender. Denna röstningen är den näst sista och du har till den 18 oktober på dig att utse den bästa bilden från september. Se tävlingsbidragen. Passa på och fotografera under oktober så att du har bilder att skicka in inför sista röstningen...

Klar vinnare för augusti blev "Upplyst", där vår ballong lyser i en så kallad "Night glow", fotograferad av Bengt Lindström.

Ny klädbeställning

Det har kommit önskemål om en ny beställning av våra populära flygkläder. Sist omgång beställde vi röda skjortor, svarta jackor, svart t-shirt och svarta byxor. De tre första hade tryck CREW på ryggen.

Jag har varit i kontakt med vår säljare och han säger att priserna har gått upp ca 60 kr/plagg och då jag tror det antal som beställs blir lägre, kommer även trycket att bli något dyrare, ca 20 kr mer. Alla priser plus moms kan jag tro...Tidigare priser skjorta 369 kr, jacka 565 kr, t-shirt 86 kr och byxor 799 kr.

Nytt sedan i somras är kepsen med Dalslands ballongklubb och möjlighet att få sin marktitel påsydd bakpå. Ca 100 kr kostar en sådan.

Är du intresserad av flygkläder och keps anmäler du ditt intresse till Susanne på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0528-409 94, så försöker jag  samordna en ny beställning. 

Om du är frusen så finns varma underställ från t.ex. Ullmax. OK Skärmen och HGF skidor har försäljning av underställ, sockar, mössor mm. Provkvällar i Allégården, Högsäter 26 november och 3 december kl. 19.00-19.45. För att se hela sortimentet kan du gå in på www.ullmax.se

Rösta på augustibilden

Det är dags att rösta fram bilden som skall pryda augusti månads uppslag i 2010 års kalender.Välj ut din favoritbild och skicka in din röst senast 5 oktober.

Det är också hög tid att skicka in ditt bidrag för september månad, och sista dag 5 oktober, till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Vinnande bidrag för juli blev "Följebilen är med", foto Eva Olsson.

Rösta på juli månads bidrag

Det är dags att rösta fram bilden som skall pryda juli månads uppslag i 2010 års kalender. Välj ut din favoritbild och skicka in din röst senast 20 september. Det är också hög tid att skicka in ditt bidrag för augusti månad, och för enkelhets skull så är sista dag 20 september, till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Skolflygläger

Skolflygläger anordnas 3 - 4 oktober vid Ragnerudssjöns Camping och Stugby strax utanför Högsäter i Dalsland. Alla ballongintresserade är välkomna. Se inbjudan och preliminärt program för skolflyglägret

Flickan

Nu har det varit premiär på filmen Flickan där vår ballong medverkar. Recensionerna har övervägande varit positiva. Här är en artikel i Dagens Nyheter.

Kenneth och Eva har sett filmen i Göteborg och deras intryck var att Flickan är en väldigt finstämd film med mycket vackra filmsekvenser. De kunde också konstatera att vår ballong SE-ZGE gjorde sig riktigt bra på bioduken. I filmen finns också med en hel del scener från badplatsen vid Ragnerudssjön intill Högsäter i Dalsland.

 

Fredag sommarpratar Annelie

Fredagen den 14 augusti sommarpratar vår filmare Annelie Olsson i radion (P4) klockan 15.03. Passa på och lyssna på henne och hennes funderingar!
Länk till 15.00-15.30 , länk till 15.30-16.00

Ballong-EM 2009

EM avgörs i år 21-29 augusti vid Brissac-Quincé i Frankrike. Det är 83 ballonger från 17 länder anmälda. Jan Balkedal, Lars Ekstedt, John Grubbström och Peter Olsson tävlar för Sverige och förväntas placera sig i toppen, Sverige räknas nämligen bland de bästa nationerna. Peters bästa EM-placering hitintills är 5:e plats. Peters upplevelser vid VM 2008 där det blev 8:e plats kan vara intressant läsning.
I Peters lag ingår förutom han själv också Björn Bergkvist, Jesper Kempe och Eva Olsson. Fast största delen av laget är medlemmar i Dalslands ballongklubb tävlar de för Chalmers Ballong Corps. Bilden intill visar tävlingsballongen som Peter flyger med. Även Susanne Jacobsson kommer att delta på EM som en av fyra svenska observatörer. LYCKA TILL!
För att följa EM-tävlandet finns den officiella EM-hemsidan och vi hoppas givetvis att ”de våra” kan hinna ge lite rapportering här på hemsidan under tiden.

Skicka in juli´s bidrag

Titta igenom dina ballongbilder från juli och skicka in den bästa! Vinner den, pryder den, juli månads uppslag i Dalslands ballongklubbs kalender 2010. Skicka din bild till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 10 augusti.

Vinnande bidrag från juni blev "Ballong över landskap" fångad av Bengt Lindström.

Rösta på juni månads bild

Det är dags att rösta fram bilden som skall pryda juni månads uppslag i 2010 års kalender. Välj ut din favoritbild och skicka in din röst senast 2 augusti. Från och med denna röstning kan du också se vinnarna från tidigare månader.

Ballongartikel från TT

Vår ordförande Eva har lyckats göra reklam för ballongsporten. Läs artikel från TT som publicerats i flera tidningar. 

Midnattssolsrallyt 2009

Rallybil startarDalslands ballongklubb hjälpte i helgen till vid Midnattssolsrallyt när två specialsträckor kördes i Dalsland. Vi skötte parkeringen vid Ragnerudssjöns camping och det var många intresserade som kom och tittade.

Titta på fler rallybilder och se varför Bengt hade med sig elverket....

Resultat från Midnattssolsrallyt.

Midnattssolsrally 18 juli i Högsäter

Rallybilarna kommer till Ragnerud Lördagen den 18 juli 2009, klockan 10.00 startar den nionde specialsträckan Granan i Midnattssolsrallyt vid Ragnerudssjöns camping.

Dalslands ballongklubb medverkar genom att hjälpa till på parkeringen och vi hoppas på storpublik!

Ca 150 tävlingsbilar startar vid Ragnerud och kör mot Granan. Specialsträcka 10 startar vid Forsebol och när den är avklarad är det uppehåll i Bäckefors.

Kända förare som Tony Roten Jansson, Stig Blomqvist, Björn Waldegård och Mikael Persbrandt är anmälda. Se Midnattssolsrayllyts hemsida.

Publiken - tänk på säkerheten och respektera anvisningarna!!

Andreedagarna 10-12 juli

Att åka på ballongmöten är ett himla kul sätt att träffa andra ballongintresserade från hela landet. Helgen 10-12 juli passade 8 medlemmar från Dalsland på att åka till Gränna och ha trevligt. På lördagskvällen blev det flygning och en deltävling i Svenska cupen. Thomas Grubbström lyckades fånga Evas markerkast på bild. Resultatet blev 8 meter och gav en tredjeplats, Olle och Lotta kom ännu närmare mitten på målkorset. Bilder från flygningen.

Fler spännande tillfällen är på gång! Ballongmöte i Örebro i mitten av augusti, EM i Frankrike 21-29 augusti, ballongmöte i Lammhult 28-30 augusti (2 anmälda hitintills) samt Skellefteå-trakten 7-12 september (54 anmälda). Ring till Eva tel. 0706-640 523 eller Susanne tel. 0528-40 994 och meddela att du följer med.

Skicka in din bild från juni

Det är dags att börja titta igenom dina ballongbilder från juni och välja ut den du vill skicka in som tävlingsbidrag. Den bild som får flest röster pryder nästa års kalender. Skicka din bild till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 30 juni.

Oavgjort - rösta igen!

Även denna gång blev det oavgjort mellan två bilder. För att utse vinnande bild från maj, blir det omröstning mellan bild 4 och 5. Rösta senast 5 juli. Omröstning för maj månads bild.

Ballonginformation


 I olika sammanhang efterfrågas information om hur ballongflygning går till. Här intill ses Kenneth när han den 26 juni berättade och visade bilder på Lillågårdens äldreboende i Färgelanda.

Företag, skolor, föreningar eller kompisgäng med flera som vill veta mera om flygsport och då speciellt ballongflygning uppmuntras att kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. på tel. 0706-640 523. Vi kommer gärna ut och berättar!

Ballongmöten

Att åka på ballongmöten är ett himla kul sätt att träffa andra ballongintresserade från hela landet - ibland också hela världen. Passa på att följa med! Just nu rapporteras från ballongmötet i Uttersjöbäcken av medlemmarna som är med där. Närmast efter det är det ballongmöte på Öland i samband med skördefesten 25-27 september (1 anmäld). Det är också dags att visa intresse om du vill med till Filzmoos i Österrike 9-16 januari. Ring Eva på telefon 0706-640 523 och meddela att du följer med! Anmäl snarast!

Glad midsommar!

SolnedgångJa, trots att dagarna är så långa nu har det varit lite dåligt med rapporteringen från flygningarna. Men nu har vi kommit ikapp igen och dessutom har röstningen på maj månads bild börjat.

Det är ännu mer roligt på gång!
10-12 juli arrangeras Andrée-dagarna i Gränna, Midnattssolsrally den 18 juli, ballongmöte i Örebro i mitten av augusti, EM i Frankrike 21-29 augusti, ballongmöte i Lammhult 28-30 augusti och ballongmöte i Skellefteå 7-12 september för att nämna något! Ring till Eva eller Susanne och meddela att du följer med.

Social afton 2009

Även i år firades nationaldagen med Social afton och flygning! Aftonen inleddes med tipspromenad och grillning innan kvällens pilot Kenneth, lyfte från Kåtebol och flög mot Högsäter. Tidigare på dagen deltog klubben även vid nationaldagsfirandet i Stigen, där Elisabeth gick med i fanborgen. 

 

Genomgång av tipsfrågor
Genomgång av svaren för tipsfrågorna. Hur många flygningar som genomförts hittills i år, var en av frågorna. Rätt svar?? 39 flygningar!

 

Ballongen speglar sig
Sedan åkte vi ner till den "vanliga startplatsen" i Kåtebol och genomförde den 40:e flygningen för året!

 

Nationaldagsfirande i Stigen
Elisabeth deltog vid nationaldagsfirandet i Stigen, tidigare under dagen.

 

 

Skicka in bilder

Skicka in din bästa bild för maj till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Bilder för maj mottages fram till 5:e juni.

Fler bilder till kalendern

Susanne stack iväg på semester och bad mig presentera vinnande bild för april.

Det blev "Plan och ballong" foto: Kenneth Olsson
Det är inget modellplan utan ett riktigt lite längre bort.

Passa på att skicka in din bästa bild för maj! Den kommer ju att göra vår kalender ännu bättre!

 

Social afton 6 juni

Traditionen att samlas till Social afton den 6 juni fortsätter! Även i år blir samlingen hos Jonas & Evelina i Tveten, där det blir mat och aktiviteter, innan det förhoppningsvis blir flygning under kvällen. Vi startar kl. 16.00. Anmäl till Kenneth före kl. 10.00 fredag 5/6 på 0706-640 521 så det finns tillräckligt med mat (självkostnadspris ca 50 kr).

Tionde plats på SM!

Det blev en mycket hedrande tionde plats för Team Eva, pilot Eva Olsson och hennes damlag, vid SM i Örebro! Målsättningen "inte komma sist och ha roligt" visade sig vara en målsättning som höll och det var glada miner vid prisutdelningen tidigare idag.

Eva tar emot pris
Eva tog emot pris för tionde platsen och priset som "Årets kanonskott" och några minuter senare fick övriga damer i laget resa sig och ta emot "Tommy Johanssons pris", ett pris som delas ut till det lag (inte piloten) som har gjort något utöver det vanliga.

 

Laget tar emot pris

Motivering
Flertalet observatörer har samstämmigt nominerat Eva Olsson´s lag för deras ovanligt trevliga bemötande och omhändertagande. Det är extra roligt och beundransvärt när ett helt nytt team lyckas prestera en så professionell insats, inte minst den banbrytande laginsatsen, som visar att ballongsporten kan utföras av alla, oberoende kön och ålder.

 

Medaljörerna vid SM 2009
Bengt Gunnarsson brons, Lars Ekstedt silver och Peter Olsson guld (priset hämtas av Jesper och Jonas, även de med i laget)

 

Årets SM vanns av lag Peter Olsson, som fixade en seger trots att mamma Eva "hotade" Peter vid en deltävling under veckan. Peter vann den och fick 1000 poäng och Eva kom tvåa och fixade 903! Grattis lag Peter till ännu ett SM-guld hälsar Dalslands ballongklubb! Olof Ekstrand, även han medlem i klubben men tävlande för BK Andree under SM, gjorde flera bra flygningar och placerade sig som sexa. Resultatlistan. Lyssna på intervjuer i Radio Väst

Alla deltagare har haft fantastiskt kul och i bussen på väg hem, smiddes planer för nästa års deltagande....

Ballong-SM 2009

SM-laget 2009

För första gången tävlar ett lag för Dalslands ballongklubb i ett svenskt mästerskap! Det är pilot Eva Olsson och hennes damlag, som med målsättningen "Vi skall ha roligt och inte komma sist" tillsammans deltar i Ballong-SM 2009.

SM i varmluftsballong pågår 20-24 maj i Örebro och har i år lockat tolv tävlande ballonger. Mästerskapet inleds onsdag kväll med General briefing (tävlingsgenomgång) och den första av de sex planerade flygningarna sker torsdag morgon klockan 04.30. Från Dalslands ballongklubb deltar även Kenneth och Susanne, utlånade som funktionärer och flera stöttande supportrar följer också med till Örebro. Läs mer om SM via www.flygballong.se/sm2009/

Följ vårt tävlande lag och övriga deltagare i Örebro, via Dagbok Ballong-SM 2009.
LYCKA TILL TEAM EVA!!

Dags att rösta på bilder från april

Fram till den 24 maj kan du rösta på din favoritbild från april. Vinnande bidrag tillsammans med de tidigare bidragen ställs samman till en kalender för 2010. Se tävlande bidrag>>

Mycket lyckat ballongmöte!

Diamond Dust i luftenUnder Valborgshelgen samlades 13 ballonger till Dalslandningen, ett ballongmöte med deltävling i Svenska Cupen och även en tävlingsträning för piloter och lag.

 Med fint vårväder, tre flygningar och trevliga ballongvänner som grundstenar kunde inget gå fel och årets Dalslandning blev ett mycket lyckat ballongmöte! Läs mer om Dalslandningen!

Oavgjort vid röstningen igen

Det blev oavgjort mellan bilderna 1 och 4 vid röstningen av mars-bilderna till kalendern, så en ny omröstning startade. Otroligt nog blev det oavgjort även vid denna omröstning!! Nu fick lotten avgöra och vinnande bild för mars blev... Eva som kontrollerar ballongen.

Snart är det en ny månad och innan dess skall du skicka in ditt bidrag för april. Hittills har det som mest varit fyra bilder och nu tycker jag det är dags att vi får lite fler... Skicka din bästa april-bild till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 30 april.

Rösta fram bilden för mars

Fram till den 19 april har du tid att välja mellan de bilder som är inskickade för mars. Vinnande bild kommer sedan att ingå bland de andra vinnarna i 2010 års kalender. Se bidragen för mars.

Och vinnaren för februari är....

Hjärtan i snön
Vinnande bidrag februari.
"Alla hjärtans dag"
Fotograf Agneta Lindström

Lär dig mera!

Om du inte är till Blåkulla i påsk – följ med till Skövde!

Där är det 12-13/4, påskdagen och annandag påsk, skolflygläger som ALLA är välkomna till. Förutom flygningar är det teoriavsnitt om väder, regler och bestämmelser, flygmedicin och brandsläckning samt lite praktiska övningar kring detta. Våra elever har tänkt sig dit och givetvis behövs ”runtikringfolk” också. HÄNG MED och meddela detta snarast möjligt till Eva på 0706-640 523. Vi är sex medlemmar som nu planerar åka och det finns plats för fler.

Dags för februari röstning

Du har fram till den 31 mars på dig att rösta fram vinnande bilden till vår almanacka för februari. Den 31 mars är också sista dagen för att skicka in tävlande bidrag för mars. Se tävlingsbidragen >>

SM-lagets namn är Team Eva

Vid årets SM 20-24 maj i Örebro kommer ett lag att tävla för Dalslands ballongklubb för första gången. Laget består av Elisabeth Mattsson, Erika Olsson, Eva Olsson, Gun Rundström och Iris Ahlbom med Therese Lundqvist som observatör. Alltså ett rent tjejlag!

Men det behövdes ett lagnamn, av de inlämnade namnförslagen stod röstningen länge och vägde mellan Team Eva och Dalspirorna, till slut kom avgörandet och "Team Eva" vann med knapp marginal. Vi tackar så mycket för namnförslagen och framförallt för alla röster.

 

Filmfestival 2009

Invigningen av filmfestivalen sker i Högsäter 13 mars. Medverkande kommuner är Bengtsfors, Färgelanda och Ed. Högsäter liksom många av de åtta medverkande biograferna visar dagligen filmer i tio dagar. Hela programmet finns på www.be-film.se

17/3 och 19/3 kl. 18.00 är Annelie Olsson på plats och visar delar av Järbofilmen där en av våra flygningar är en del av filmen. Några av huvudpersonerna är bröderna Lindström.

Dalslandningen 2009

Team Eva har lyft!30 april-3 maj arrangerar Dalslands ballongklubb årets Dalslandning, ett ballongmöte med deltävlingar i Svenska Cupen. I år är  hela tolv ballonger anmälda!!

Helgen inleds med två tävlingsträningsdagar för piloter/lag och en observatörskurs. Deltävlingarna i Svenska Cupen är planerade till lördagen.

Utgångspunkt för aktiviteterna är Brålanda vandrarhem och flygning kan ske på västra eller östra sidan av Kroppefjäll.


 

Lyssna på Christer Fuglesang

I samband med Flygsportsförbundets årsstämma i Göteborg finns en unik möjlighet att få lyssna till en föreläsning av Christer Fuglesang – den ende svensken som varit i rymden. Christer berättar då om sin flygning till den internationella rymdstationen ISS.

Två av våra hedermedlemmar - Björn Bergkvist och Peter Olsson - kommer även att få ta emot hederspriser för sitt fantastiska jobb för CAMO (luftvärdighetsorganisation för ballonger) mm.

Lördagen den 21 mars börjar årsstämman kl. 13.00 på Quality Hotel Panorama i Göteborg. Kl. 16.30 – 19.00 prisutdelningar och föreläsning med Christer Fuglesang i Chalmers Konferens & Restauranger. Anmälan ska vara hos FSF kansli senast 10 mars via e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. fax: 0515-371 58 eller post: box 750, 521 22 Falköping. Ange namn, telefonnummer, e-post samt vilken klubb du kommer från.

Tre bilder är framröstade

De tre första bilderna för nästa års kalender är framröstade. Tack för alla röster och tack för alla fina bilder! Tävlingen pågår under hela 2009 och nu är det dags att fotografera mars-bilden!

 

Vinnande bidrag för november
Vinnande bidrag november
"Klubbens ballong speglar sig i Sandkasetjärnets vatten, Rännelanda"
Fotograf Inger Jacobsson

 

 

Vinnande bidrag för december
Vinnande bidrag december
"Morgonljus över Brattönsgårds dalar, Hede"
Fotograf Rune Jacobsson

 

Vinnande bidrag för januari
Vinnande bidrag januari
"Ballongmöte i Filzmoos med flygning i Österrikiska alperna"
Fotograf Eva Olsson

Dags att prova kläder

KlädprovingSöndagen den 1 mars, klockan 17.00 är det dags för den stora klädprovningen... Tångelanda Gästis omvandlas då till en stor provhytt fylld av byxor, skjortor och jackor.

Har du inte möjlighet att komma den 1 mars, kontaktar du Susanne och försöker hitta en annan tidpunkt. Kläderna finns i Högsäter från fredag till och med måndag.

Smakprov av hur det kan se ut på söndag. Ser du andra färger än svart och rött och skjortor med kort ärm kan du bortse från det. Vi skall bara köpa långt, svart och rött även om vi provar annat...

Rösta på bilder till kalendern

Nu har du fram till den 28 februari på dig att rösta fram vilken bild som skall finnas i nästa års kalender för december och januari. Se bidragen

Ballongmöte i Gränna

Prisplaketten Den 6-8 mars arrangerar Ballongklubben Andrée i Gränna sitt årliga ballongmöte med tävlingen Andrée Memorial, en deltävling i Svenska Cupen. Den 7 mars håller även Svenska Ballongfederationen årsmöte. Det är 4 stycken från Dalsland som planerar att åka till Gränna... Du följer väl också med? Anmälan till Eva eller Susanne.

Det är denna "lilla" plakett man tävlar om....

Rösta på novembers bidrag

Nu är det dags att rösta på novemberbilden för nästa års kalender. Rösta genom att skicka ett mail och gör det senast den 31 januari. Se bidragen

Årsmöte 9 februari

Dalslands ballongklubbs 5:e årsmöte har nu avhandlats. Inga nyval gjordes till styrelsen (se nedan). Det var visning av bilder från ballongmötet i Filzmoos i Österrike - gav mersmak så förhoppningsvis är det flera från klubben som följer med nästa år för att kombinera flygning och skidåkning i Alperna. Samt visning av varma underkläder och riktigt snygga överkläder som är väl lämpade för användning vid flygningarna.

Dalslands ballongklubbs styrelse

 

Tre flygningar lottades ut bland medlemmar som ännu inte flugit med oss. Grattis till vinnarna:

  • Britt-Marie Bernlo
  • Rune Johansson
  • Birgit Amundsson

 

Ballongmöte i Filzmoos

 

Fredag  9:e januari bar det av till ballongmöte i Österrikiska Filzmoos för tre personer från Dalslands ballongklubb. Vädret verkar kunna bli mer gynnsamt för ballongflygning i Filzmoos än här hemma. Förhoppningsvis ska resenärerna hitta något sätt att få kontakt med omvärden och förmedla både bilder och text till oss.

Vår ballong kommer säkerligen att få pröva på betydligt högre kullar än den vi ser här på bilden.

Följ deltagarna, läs Dagbok Filzmoos  

Rapport hemsidan 2008

Dalslands ballongklubbs hemsida börjar bli en riktigt populär hemsida och den har totalt under 2008 haft 12 333 besök, av 2 514 unika besökare! De flesta besöken är från Sverige men vi har haft besök från totalt 30 länder. De svenska besökarna kommer från 350 olika orter.

73 879 sidvisningar har gjorts under 2008, och bilderna från flygningarna och planerad flygning är de sidor som besöks mest. Medlemmar kan även logga in och läsa exempelvis Skvaller. 38 % av besökarna har besökt vår hemsida över tvåhundra gånger och 74% av besökarna tittar dagligen.

Bild över besökare per dag

I början av 2008 var det i snitt 13 besökare per dag och i slutet av året har snittet stigit till ca 20 besökare. Besöksrekord med 73 besökare samma dag blev det den 17 augusti, då den otroligt populära rapporteringen från SM i Danmark avslutades med att segrarna och resultaten presenterades.

 

Rapportbild

Gott Nytt År!

Gott nytt år!

Ännu ett fantastiskt ballongår är snart till ända, och det finns mycket att tänka tillbaka på och minnas... SM, EM, ballongmöten och alla våra härliga flygningar på hemmaplan! Klubben önskar alla medlemmar, sponsorer och ballongvänner Gott nytt årl! Vi ses 2010 med nya äventyr både i luften och på marken.