Ballongträff i Gränna 8-11 juli 2022

Olika flygsporterDen 8-11 juli är det ballongträff i Gränna! BK Andrée fyller i år 50 år och bjuder in till Ballongiaden 2022 med massa aktiviteter och föreläsningar.

Flygningar planeras samtliga 4 kvällar under denna träff och Dalslands ballongklubb kommer att vara med. Mer information via BK Andrées hemsida.

Vill du följa med på detta äventyr och spendera en helg eller kanske bara vara med på någon av flygningarna? Hör då av dig till Niclas på 0704-475793 för mer information och planering.

 

Den fina bilden har vi lånat från BK Andrée.

Träff för ungdomar 30 juni 2022

Inbjudan för ungdomarDen 30 juni bjuder Dalslands ballongklubb in ungdomar i högstadieåldern för att få veta mer om flygsport och då speciellt ballong!! 

Samling vid Allégården i Högsäter från kl 13.00 och eftermiddagen innehåller korvgrillning, information och vid bra väder flygning med modellballongen.

Mer information via inbjudan. Anmälan senast 29 juni, till Gunilla 0701-542926 eller gunilla@dalslandsballongklubb.

Social afton 5 juni 2022

år kan äntligen traditionen återupptas med Social afton i samband med Sveriges nationaldag.

Vi träffas den 5 juni kl. 16.00 vid gården Knipan ca 5 km nordost om Högsäter. Under helgen pågår även skolflyglägret så det blir många ballongvänner som samlas och förhoppningsvis kan genomföra den planerade kvällsflygningen.

I väntan på flygningen grillar vi och äter rabarberpaj samt minglar och är sociala. Under Social afton arrangeras även klubbmästerskap för både piloter och CREW.

Anmäl dig till Barbro senast den 30 maj via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon 070-523 70 92. Klubben bjuder på maten.

Välkommen!

 

 

Barnens flyghelg den 11-12 juni 2022

Helgen 11-12 juni 2022 arrangeras barnens flyghelg på Säve Aeroseum och Dalslands ballongklubb ska vara med för att visa upp ballongflygning.

Det kommer att vara mycket aktiviteter med alla varianter av flygfarkoster och vi planerar att vara med under lördagen för att genomföra förankrad flygning under dagen med både stor och liten radiostyrd ballong, förhoppningsvis går det också att flyga på kvällen.

Det kommer att bli en heldag med avfärd från Högsäter kl 07.00. Vill du följa med och hjälpa till att visa upp klubbens verksamhet? Kontakta Niclas, telefon 070-447 57 93.

Mer information om arrangemanget finns på Aeroseums hemsida.

Skolflygläger 4-6 juni 2022

Foto: Eva Olsson

Ballongerna lyfter

Helgen 4-6 juni 2022 arrangeras ett skolflygläger i Högsäter. Är du blivande ballongpilot eller instruktör är det i princip obligatoriskt att komma och delta för att lära mera, repetera kunskaper och vara med och dela med dig av dina egna kunskaper.

Eller så är du ”bara” intresserad av att lära mera och träffa annat trevligt ballongfolk. ALLA är välkomna!

Helgens planerade punkter är:

  • Nya flygskolan
  • Regler
  • Karta och kompass
  • Flygzoner
  • Markägarkontakter
  • Flygplanering
  • Gasollära
  • Materialhantering
  • Flygningar om vädret tillåter

Du hittar mer information om tider, anmälan, boende och mat i Inbjudan.

Alla är välkomna!