Gordon Bennett 2023

Den 7 oktober planerar de 17 gasballongerna starta i tävlingen Gordon Bennett, en tävling som arrangeras för 66:e gången. Denna arrangeras tävlingen i USA och det lag ,som efter några dagar, har flugit längst distans koras som vinnare.

Det brukar vara spännande att följa hur ballongerna flyger via live-tracken. Följ tävlingen via www.balloonfiesta.com/Gordon-Bennett-2023

Ballongmöte att besöka

Under Valborgshelgen arrangerade vår klubb ett ballongmöte och bjöd alla till Dalsland. Nu är det nystartade MILO ballongklubb som bjuder in till ballongmöte i sommar. Det är väldigt roligt att besöka andra delar av Sverige och träffa ballongvänner och flyga ballong. Är du intresserad av att flöja med? Några har redan anmält sig.

MILO-ballongmöte 25-27 augusti
25-27 augusti arrangerar MILO ballongklubb sitt möte i Helsingborg med två planerade deltävlingar i Svenska Cupen. Inbjudan

 

 

Social afton 3 juni 2023

Helgen vid nationaldagsfirandet brukar Dalslands ballongklubb ha en Social afton och i år blir det lördagen den 3 juni.

Vi börjar kl. 16.00 och kan förvänta oss grillat, rabarberpaj, tipspromenad, crew-mästerskap, klubbmästerskap om det blir flygning och en del annat trevligt. Allt detta för 100 kr (barn t.o.m. 12 år gratis).

 

 

 

Vi håller till norr om Högsäter på gården Knipan hos medlemmarna Evelina och Jonas Eriksson. Anmälan görs senast 28 maj till Eva via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon 070-664 05 23.

Välkommen!

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om ballonger, ballongflygning och Dalslands ballongklubb?

Varje onsdagskväll under juli månad finns Dalslands ballongklubb vid Ragneruds Camping utanför Högsäter och berättar och visar.

Finns där från kl. 18.00 och några timmar framåt.

Mer info fås på 0706-640523.

VÄLKOMNA!!

Skolflygläger 18-20 maj 2023

Du är välkommen på skolflygläger i Dalsland under Kristi himmelsfärdshelgen 18-20 maj!

Blivande ballongpiloter, instruktörer och alla nyfikna är välkomna att delta och lära mer om ballongflygning.

Inbjudan med information om boende och mat.