God Jul och Gott Nytt År!

Ballonger i luften

Dalslands ballongklubb önskar alla medlemmar, samarbetspartners och ballongvänner God Jul och Gott Nytt År!! 2011 har likt tidigare år bjudit på spännande ballongupplevelser, både på marken och i luften och alltid i god anda! Bilden tog Bengt Lindström vid första tillfället våra två ballonger flög samtidigt den 6 mars 2011.

CBC 35 år

Chalmers Ballong Corps firade den 26 november 35-års jubileum. Resten av ballongsverige var inbjudna och ett 80-tal samlades till en verkligt trevlig helg i Göteborg. Tyvärr blev det ingen flygning men CBC:arna hade ordnat trevlig reservaktivitet istället.

Eva Olsson förde Dalslands ballongklubbs talan och CBC:s ordförande Marcus Ekeroos tog emot klubbens gratulationer. Fler bilder finns givetvis

Årets julklapp?

Om du inte börjat fundera på julklapp till nära och kära så börjar det bli hög tid. En perfekt julklapp, eller höjdarpresent till någon som fyller år, är en flygning med luftballong. Det är svårt att beskriva den härliga känslan att sväva där uppe med vinden, det måste upplevas!

Genom Dalslands ballongklubb kan du köpa presentkort och samtidigt stötta föreningen. Det är Ballongflyg i Väst som sedan utför flygningarna. Priset för ett presentkort är 1890 kr och är ni flera som vill upp och flyga samtidigt sjunker priset till 1650 kr per person. Kontakta Eva på tel. 0706-640523 för mer information eller beställning.

 

Aktiviteter

VAD HAR BAKNING MED BALLONGFLYGNING ATT GÖRA?

Jo, när det går för länge mellan flygningarna så vill vi ändå träffas för sociala aktiviteter – och då kan nästan vad som helst hända. Vi har bland annat gjort utflykt till Aeroseum och besökt Munkedals ridskola. Hästinformationen gjorde några så inspirerade att de återvände för en provlektion som avslutades i den intilliggande bakstugan. Det är klubbmedlemmar som bjudit in till dessa aktiviteter. Sysslar du med något utöver ballongflygning som du skulle vilja visa oss övriga eller går du med tankar om något som skulle kunna vara kul för alla att inspireras av så kontakt Eva på tel. 0706-640 523.

Utbildningskvällar 2011

Söndagen den 20 november klockan 16.00 fortsätter höstens utbildningskvällar hemma hos Kenneth och Eva i Högsäter. Vi kör varannan söndag och den 20:e handlar om våra ballongprylar och material. Utbildningarna sker i samarbete med SISU.

Anmäl dig gärna till Eva på 0706-640 523 så hon vet hur mycket hon ska baka till fikat. Bilden är från höstens första utbildningstillfället.

EM 2011 Spanien

EM i Spanien. Om nu några från Sverige hinner skriva så finns mer att läsa om strapatserna

Det går ju också att kolla in lite TV-inslag:

http://svtplay.se/v/2535520/sverige_idag/15_9 c:a 17 minuter in i programmet.

http://svtplay.se/v/2535602/vastnytt/15_9_19_15 10 minuter in programmet

Fina priser till Dalslands ballongklubb

Harvens dag 27/8 i Färgelanda innebar för Dalslands ballongklubbs del att hämta priser vid två tillfällen från scenen. Dalslands Sparbank gav ballongklubben 55000 kronor ur projektet "Ett attraktivare Dalsland i tillväxt". Dalslands ballongklubb tilldelades också Harvensdags Idrottspris 2011 som årets förening. Fler bilder finns.

Lag Peter Olsson segrade igen

Lag Peter Olsson
Lag Peter Olsson - Björn Bergkvist, Markus Sandström, Peter Olsson och Jesper Kempe blev svenska mästare i ballongflygning 2011. I och med segern är det första gången någon har vunnit SM fyra år i rad! Björn, Markus och Jesper tilldelades även Tommy Johanssons pris 2011.

Dalslands ballongklubb gratulerar laget till utmärkelserna! Mer från SM finns här

 

Grattis Björn!

Vid flygningen den 1 augusti klarade Björn Boberg sin uppflygning och är därmed klar för att få börja flyga luftballong utan instruktör. Så fort Transportstyrelsen hunnit skicka Björn hans nya pilotcertifikat så har klubben ytterligare en lokal pilot och kan nu se fram emot ännu fler flygningar i framtiden. Stort grattis Björn och lycka till!framöver

SM 2011 börjar snart

Ballonger klara att startaSvenska mästerskapet i ballongflygning 2011 närmar sig och inleds med General Briefing måndagen den 8 augusti. I år arrangeras SM tillsammans med danska mästerskapt i Danmark i Årslev på Fyn. Flygningarna sker 9-12 augusti, med den 13 som reservdag.

Det är 7 svenska ballongteam anmälda. Följ tävlingen via den danska hemsidan.

Ombyggnad av hemsidan

Arbetet med att bygga om hemsidan och byta lagringsplats har startat. Dalslands ballongklubb ber dig ha överseende med stök och bök och lugnt invänta återinvigningen... :)

Nu är sidan flyttad. Återstår att se om vi får allt att fungera som vi vill.

Eva deltar i EM!!

Eva OlssonEva har tackat ja till att representera Sverige i EM 2011!! EM arrangeras i Spanien 15-23 september och Sverige deltar med fyra lag.

Undrar om det är det hon står och funderar på under sin första flygning? Att hon efter tre år skall bli den första kvinnliga piloten att representerar Sverige vid ett VM, EM eller WAG? Men så satsar hon ju alltid uppåt!!

Laget som hon tar med sig till EM består av Kenneth Olsson, själv pilot, Erika Olsson och Jonas Lindström, båda blivande piloter, de har en god stomme, "vårt" EM-lag! Läs mer om EM www.europeans2011.org/lleida/

Lycka till Eva och laget!!

 

Ballongmöte i Gränna 8-11 juli

FlygningSommaren är här och då arrangerar BK Andrée sitt sommarmöte i Gränna! 8-11 juli dras det många ballongsläp till Gränna från Sveriges alla hörn och även Dalslands ballongklubb rullar dit.

Bilden är från Kenneth´s fantastiska flygning i mjödhornstävlingen 2010. Varje år delas Andrée´s ballongpris under mötet och 2010 hette pristagaren Dalslands ballongklubb! Sedan finns det ju polkagrisar, Visingsö, ballongmuseum.....

Vill du med? Ring Eva 0706-640 523 snarast!!

Social morgon 6 juni

För första gången träffades vi för en social morgon istället för afton på nationaldagen.

Det var också första gången som vi inte kunde genomföra någon flygning men utöver det så var det mesta sig likt! Trevligt sällskap, tipsfrågor och grillning bland björkar och ballonger.

Under eftermiddagen var klubben med i fanborgen vid Stigens herrgård vid kommunens officiella nationaldagsfirande.

 

6 juni

Traditionsenligt firar klubben tillsammans 6 juni på gården Tveten norr om Högsäter. I år startar vi dock redan på morgonen med våra sociala  aktiviteter. Vid morgonflygning hoppas vi på många ballonger i luften, samling kl. 04.30. Enkel frukost kl. 08.30 efter flygning (eller inställd flygning) som följs av olika sociala aktiviteter med avslutande lunch (mat till självkostnadspris). Detta tidiga arrangemang ger oss sedan möjlighet att även representera Dalslands ballongklubb med vår fana vid Nationaldagsfirandet i Stigen kl. 15.00. Anmälan görs senast 2 juni till Eva via tel. 0706-640 523 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Beställa flygkläder?

Finns det fler som är intresserade av att beställa flygkläder? Klubbmedlemmar har tidigare beställt jackor, byxor, skjortor och/eller T-shirts med CREW och klubbnamn tryckt på ryggen. Kläderna är i bomull och därför lämpade i en ballongkorg och exempelvis byxorna har många praktiska fickor... Förfrågan om ny beställning har kommit och det är kanske fler som är intresserade? Kontakta Susanne, telefon 0528-409 94 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. under maj.

Utbildningskväll 3 april

I morgon eftermiddag kl. 16.00, söndag 3 april, är klubbens nästa utbildningstillfälle. Vi håller till på Norra Kyrkovägen 7 i Högsäter och avhandlar materialvård - både teoretiskt och praktiskt. Nästa planerade tillfälle är 17 april, samma tid och samma plats. Välkommen!

Observatörsutbildning 4-5 juni

Observatören är en tävlingsfunktionär som vid större ballongtävlingar (t.ex. svenska mästerskapen) följer med de tävlande piloterna under flygningen för att kontrollera att regler följs och mäta in resultat. Observatören fungerar alltså som tävlingsledningens förlängda arm och ska se till att de tävlande får rättvisa resultat. Att vara observatör innebär att man får tillfälle att träffa många olika piloter och lag och brukar vara jättekul, dessutom får man se platser som man troligtvis aldrig hamnat på annars. Mer info finns på Svenska ballongfederationens hemsida.

Samtidigt som vi anordnar skolflygläger i Färgelanda finns möjlighet att under två dagar utbilda sig till observatör och gå igenom både tävlingsreglerna och hur en observatör ska arbeta. Det hela avslutas med ett prov som ger behörighet att vara observatör på SM. Anmäl dig till Susanne Jacobsson på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0528-40994. Anmälan senast 23 maj.

FSF-ballongpris 2010

I samband med Flygsportförbundets årsstämma, 26 mars i Linköping, fick Dalslands ballongklubb hedrande mottaga FSF:s ballongpris 2010. Flygsportförbundets nyutnämnde ordförande Bengt Lindgren lämnade glatt över en örn-statyett till vår ordförande Eva Olsson
Litet bildreportage.

Prisutdelning

Du har väl inte missat att klubben har tilldelas Flygsports ballongpris 2010? Örnstatyetten delas ut vid Flygsportförbundets årsstämma den 26 mars klockan 13.00 i Linköping. Packa väskan och följ med på prisutdelning!

Dalslandningen 30 april - 1 maj

Under Valborgsmässohelgen arrangerade Dalslands ballongklubb ballongmöte med tävlingsinslag och tävlingsutbildning.

Utgångspunkten för helgen var Kroppefjälls Hotell. 12 ballonger fanns på plats. Vädret möjliggjorde träningsflygning på fredagskvällen den 29/4 samt tävlingsflygning lördag morgon 30/4. Hela helgen finns sammanfattad med bilder och bildtexter.

GRATTIS

Vid årsmötet lottades ut tre flygningar bland medlemmar som ännu inte flugit med i klubbens ballong.

Klubbens policy annars är att man bör vara med några gånger före flygning och känna på vår härliga klubbanda samt pröva på vad som görs på marken i samband med flygningarna.

Lyckliga vinnare är Irene Örtengren, John Norrman och Jennie Fredriksson. Grattis!

Årsmöte genomfört

Den 7 februari genomfördes årets årsmöte på Tångelanda Gästis. Verksamhetsberättelsen vittnade om många aktiviteter under 2010, med många flygningar, arrangerande av NM/SM, inköp av ny ballong och mottagande av ballongpris. Under 2011 planerar klubben att fortsätta med de sociala aktiviteterna och därigenom även fortsätta sprida kunskap om och locka till fortsatt ballongflygning.

Klubbens styrelse omvaldes och ordförande Eva tackade för fortsatt förtroende.

Kvällen avslutades med fika och uppskattat föredrag av Peter om hur det är att tävla i ballongflygning. Sonen Ulrik försökte hjälpa till med tekniken.

Ballongmöte och årsmöte

BK Andrée anordnar Andrée Memorial Meet 17-20 februari i Gränna med deltävling i Svenska Cupen. Brukar vara trevligt anordnat och dessutom har de lyckats få bra pris för övernattning på Gyllene Uttern. Dessutom är SBF:s årsmöte i Gränna den 19 februari.

Du är en av 6 660 besökare

Karta över besökUnder 2010 hittade ännu fler besökare klubbens hemsida. Under året gjorde 6 660 unika besökare 18 237 besök!! Besöksrekord var det första tävlingsdagen under NM, den 26 augusti, med 243 besökare!

Besökarna kommer från 315 orter i Sverige men även regelbundet från Damnark, Norge, England och USA. Totalt har vi haft besök från 51 länder.

Populärast är reportagen från våra flygningar och andra aktiviteter. Cirka 30 personer tittar till Dalslands ballongklubb per dag...

 

Årsmöte 7 februari

MöteMåndagen den 7 februari 2011, klockan 18.00 hålls årsmöte för Dalslands ballongklubb, på Tångelanda Gästis.

Efter förhandlingarna bjuder klubben på fika och svenske mästaren Peter Olsson kommer att berätta om hur han, och hans team, tävlar i luftballongsflygning. Kom och lyssna på vad klubben gjorde 2010 och var med och föreslå vad vi kan göra 2011! Kom och lyssna på Peter!

Klubbmedlemmar som loggar in på hemsidan hittar verksamhetsberättelsen och övriga dokument under Årsmöte i Medlemsmenyn.

Alla är välkomna!

SE-ZED´s premiärtur över Dalsland?

I morgon måndag den 3 januari hoppas vi att klubbens andra ballong också kan få komma upp i luften! Missa inte chansen att uppleva SE-ZED´s premiärtur över Dalsland. Du kan läsa mer under Planerad flygning, men skynda dig att ringa till Eva 0706-640 523. Gott nytt spännande ballongår!!