God jul och gott nytt år!

God jul och gott nytt år

Dalslands ballongklubb önskar alla medlemmar, samarbetspartners och ballongvänner God jul och gott nytt år!! 2012 har likt tidigare år bjudit på spännande ballongupplevelser, både på marken och i luften och alltid i god anda! 2013 är jubileumsår med allt vad det innebär och klubben arrangerar även sitt fjärde SM.

Flygning på gång...

I fredags planerades det för flygning i närområdet av Högsäter! Du vet väl att du som medlem kan anmäla dig till "Far eller flyg"-listan? Du får ett SMS när det är vackert väder och flyging planeras. Fungerar lika bra som vilken vädersida som hellst... :)

När flygningen har varit vet du väl att det kommer ett härligt reportage med bilder under "Senaste flygningen" eller "Bilder" i menyn?

Bilderna kan du som inte är medlem också ta del av och blir du lockad att delta vid flygningarna är du välkommen... kontaktuppgifter finns under "Klubben" i menyn.

Skolflygläger 27-28 oktober

Om du är intresserad av hur man blir ballongpilot eller bara vill lära dig mer om ballongflygning så är ett skolflygläger verkligen att rekommendera. Nu är det dags för skolflygläger i Örebro helgen 27-28 oktober. Känns det intressant så kontakta Kenneth på telefon 0706-640 521 för mer information. 3 stycken har redan visat intresse för att åka dit.

Utbildningskvällar hösten 2012

Under den mörkare årstiden då det tyvärr inte blir att vi lika ofta träffas vid flygningar så passar vi på att samlas till utbildningstillfällen istället. Samtliga tillfällen är på N. Kyrkovägen 7 i Högsäter mellan 17.00 och ca 18.30.

18 november fortsätter vi prata säkerhet tillsammans med piloterna Anders & Susan Åkvist.

Alla är välkomna!

Ölands skördefest 27-30 september

PumporDen 27-30 september 2012 är det stor skördefest över hela Öland! Dalslands ballongklubb har deltagit några gånger och det är en trevlig helg!

Boendet är planerat till Ölands djurpark i fyrbäddsstugor, ca 1.400 kr/natt eller ca 2.500 kr för torsdag-söndag. Utöver "fri flygning" brukar ballongerna på plats delta vid en Night Gloow, i år på Böda Strand på norra Öland. Är du intresserad av att delta vid festen? Kontakta Susanne 070-639 70 26 eller Eva 070-664 05 23 snarast.

Samarbete Dalslands Sparbank

Dalslands ballongklubb har av Dalslands Sparbank fått ett ekonomiskt bidrag. Ballongklubbens ordförande Eva Olsson och Dalslands Sparbanks platschef i Färgelanda och Högsäter, Anette Johansson, verkar båda väldigt glada över samarbetet.

Bidraget kommer ur projektet ”Ett attraktivare Dalsland i tillväxt” och kan förhoppningsvis leda till en ny ballong.

VM i USA 17-25 augusti

Den 17-25 augusti 2012 arrangeras VM i ballongflygning i Battle Creek, USA. Från Sverige deltar två lag, Lars Ekstedt och Janne Balkedal, som vi önskar ett stort lycka till!!

Även Christoffer och Philip Mundt från Danmark och Anders Frydenberg från Norge som har deltagit i klubbens arrangemang, är med och tävlar. Två svenskar är också med som observatörer, då VM körs med både loggers och observatörer.

Följ tävlingen via den officiella hemsidan.

Intresserad av jacka? Vinnaren är...

Vid den senaste leveransen av flygkläder skickade leverantören en jacka i fel storlek. Jackan lottades ut i klubben. Åtta stycken anmälde sitt intresse och lottningen skedde på fredagen. På den vinnande lotten stod det Trevor Finbow.

Färgelanda Cup 10-12/8

Dalslands ballongklubb samarbetar i helgen med Färgelanda IF kring Färgelanda Cup. Det är en fotbollscup för ungdomar mellan 10 och 16 år och ballongklubben hjälper till att sköta inkvartering i Högsäter. Vi hoppas givetvis på bra väder för alla besökare och att vi också kan orka flyga i helgen och visa vår fina ballong.

Vädret i högermenyn

Vädret i menyn till höger har hunnit bli gammalt. Det är en server som har tagit lite semesterledigt men den kommer att få en handpåläggning inom kort. Så för en färsk väderuppdatering rekommenderas du att titta ut genom fönstret eller kika via någon av våra andra väderlänkar.

Komplettera garderoben?

Kläder Saknar du CREW-kläder i din garderob? Hör av dig till Susanne så samordnar hon en beställning.

Klubben har tidigare köpt T-shirt (svart), jacka (svart), skjorta (röd) och byxor med många praktiska fickor (svarta). Kläderna är i bomull för att bättre skydda mot värme och brand.

Kontakta Susanne via telefon 070-639 70 26 eller via mail. Sista dag för beställning är 18 juli.

Lillsemester i Danmark

Finns det intresse av att åka till Danmark och flyga ballong några dagar i augusti? Danska mästerskapen, http://ballondm.dk/, avgörs 7-12 augusti i Köpenhamnstrakten och vi kan flyga utom tävlan där. Intresserade piloter samt ballong finns - men de åker inte utan att fler medlemmar följer med. Reducerat pris på centralt boende gör att vi snart behöver bestämma oss. Hör av dig snarast till Eva på tel. 0706-640 523 om du är intresserad.

Andrée dagarna 11-14 juli 2012

I veckan samlas ballongintresserade i Gränna och deltar i Andrée dagarna 11-14 juli 2012. På programmet finns tre deltävlingar i Svenska Cupen och Andrées ballongpris som delas ut varje år. Inbjudan

Dalslands ballongklubb planerar att delta och vill du följa med så kontaktar du Eva, telefon 070-664 05 23 eller Susanne telefon 070-639 70 26. Boende bokar du själv i Gränna, vanligtvis har vi bott på vandrarhemmet. Följ med!! Det är en riktig sommarstad och ett trevligt ballongmöte!

Tema häst 25:e juni

Måndagen den 25 juni är vi välkomna hem till Tomas Enarsson, Hällerna gård i Munkedal. Förra sommaren bjöds vi på ett generöst besök bland hans hästar och nu planerar Tomas för andra hästaktiviteter för oss. Är vädret oss nådigt avslutar vi kvällen med flygning. Anmäl er till Eva på 0706-640 523 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 20 juni.

Inbjudan hittar du här! 26 personer har anmält sig.

6:e juni 2012

Ballongklubbens gemensamma firande startade vid Stigens herrgård där det bjöds på underhållning och prisutdelningar mm.

 

Vi åkte dit extra tidigt och visade upp ballong och gjorde reklam för klubben. I en paus bland allt folk passade Elisabeth och Kenneth på att plocka upp sina telefoner som ju numera är så mycket mer än telefoner (Elisabeth tog kort och la upp bild på facebook).

 

Där fanns även andra fina fortskaffningsmedel som visade upp sig. Hade till och med sin gamla registreringsskylt.

 

I flera är har Färgelanda kommun delat ut fanor till kommunens föreningar och fanparaden är en tradition på nationaldagsfirandet.

 

För Dalslands ballongklubbs del var det Bengt som inledde med att representera klubben, löste sedan av till Elisabeth.

 

Årets kultur- och fritidspris gick mycket förtjänstfullt till Annelie Olsson för hennes dokumentär "Welcome to Järbo state". I filmen medverkar även Dalslands ballongklubb och vår ballong. Annelie är också en entusiastisk medlem i klubben.

 

Sedan förflyttade vi oss hem till Jonas och Evelina för vår egen sociala afton.

 

Vi som trott på kvällsflygning blev lite fundersamma kring dimman, men konstaterade att det var väldigt lokalt kring det glada grillgänget.

 

Fler och fler i alla åldrar samlades.

 

Barbro och grillgänget hade gjort ett fantastiskt jobb med maten och ...

 

... den goda stämningen bidrog alla med.

 

Gunnar hade tagit med sitt dragspel och det blev även dans på logen (eller rättare sagt verkstaden).

 

Medan deltagarna gick en tipspromenad - som Lars Jusonius vann - dukades tårta och andra bakverk fram till kaffet.

 

Nisse, Kenneth och Malin plockade fram flygkartan och började planera för flygning som blev en riktigt härlig avslutning på våra festligheter. Flygningen blir dock en helt egen berättelse som ni kan se på annan plats på hemsidan.

Fotografer: Eva och Kenneth Olsson

Junior-VM avgjort

Junior-VM i Litauen är avgjort och de svenska lagen kommer hem med en åttonde plats, Simon Josefsson, och en trettonde plats, Linus Ros. Resultat.

Vad jag har förstått så här på avstånd har man fått invänta bättre väder i början av tävlingen, innan tre deltävlingar kunde genomföras. Båda lagen har blandat riktigt bra, bra, och lite mindre bra resultat, men som helhet - en höjdarupplevelse!!

Junior-VM pågår

Junior-VM inleddes idag med General Briefing och första tävlingsflygningen. VM pågår 22-27 maj i Litauen och via den officiella hemsidan hoppas vi på glädjande nyheter om de två svenska lag som deltar, lag Linus Ros och lag Simon Josefsson. Hittills är hemsidan inte så uppdaterad, med vi kan få inside information via Nienke Bos blogg. Nienke är medlem i Simons lag. Båda lagen deltog vid Dalslandningen och finslipade formen och Dalslands ballongklubb önskar lagen allt gott och LYCKA TILL!!

Social afton 6 juni

Traditionsenligt firar Dalslands ballongklubb 6 juni med social afton. Vi startar kl. 17.00 hemma hos Jonas och Evelina på gården Knipan, norr om Högsäter. Sociala aktiviteter och grillning är givna inslag och tillåter vädret blir det självklart ballongflygning annars hittar vi på andra kuliga saker tillsammans. Anmälan görs till Barbro senast 3 juni på e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tel. 0528-40672. Matkostnaden är till självkostnadspris. Varmt välkommen!

Månadens bild Trevors älgar

Ballongflygningen lockar många fotografer med ballongernas spännande utseende, höjdarutsikter och inte minst alla oväntade platser man får besöka. Trevor Finbow, som är en av klubbens medlemmar, är speciellt intresserad av älgar och har här lyckats fånga ”älgdans” i Råggärd i början av maj.

Dalslands Sparbank

Dalslands Sparbank

Dalslands ballongklubb samarbetar med Dalslands Sparbank.

Genom bankens projekt
”Ett attraktivt Dalsland i tillväxt” har ballongklubben fått ett ekonomiskt bidrag till inköp av buss som bidrar mycket till den sociala gemenskapen när klubben är ute på ballongaktiviteter.

Fantastiskt ballongmöte


Valborgshelgens ballongmöte är över. Med strålande sol, två flygningar, god mat och bra boende samt den härlig samvaron med alla ballongvänner kan det bara bli ett fantastiskt ballongmöte!

Helgen inleddes med en flygning på lördag kväll innan vindarna tog i under söndagen och tvingade oss att stanna på marken. Tiden utnyttjades till besiktning av ballonger och utflykter och promenader i naturen runt Kroppefjäll Hotell. Bastun och badtunnan utnyttjades flitigt under kvällen och de modiga provade hur solen hade värmt upp sjön under dagen.

På självaste Valborg tändes brännarna och ytterligare en tävlingsflygning kunde genomföras och 13 ballonger syntes över Dalboslätten. Helgen avslutades med prisutdelning för de två deltävlingarna i Svenska Cupen och vinnare var Per Lesser och Jan Balkedal. Bilder och resultat från helgen är publicerade.

Dalslands ballongklubb tackar alla för den fantastiska Valborgshelgen!

Vi lär oss mera om vår hemsida

Vårens sista utbildningstillfälle inträffar söndagen den 15 april. Det huvudsakliga ämnet för dagen är klubbens hemsida. Vad finns där under alla menyerna? Vad finns gömt bakom medlemsinloggning? Hur kan man själv skriva något på hemsidan? Lägga upp bilder på hemsidan? Och säkert mycket mera. Välkommen till N. Kyrkovägen 7 i Högsäter kl. 16.00.

Filmvisning 16 mars

Annelie Olsson premiärvisade filmen ”Welcome to Järbo state”, där ballongklubben medverkat med några flygningar, i Järbo Allhem fredagen den 16 mars. Två föreställningar den dagen räckte inte utan det blev en extraföreställning även på söndagen.

För dig som missat den här underhållande dokumentären så finns ytterligare en chans tisdag 20 mars kl. 14.30 på bion i Bengtsfors.

FSF årsstämma 24 mars

Du är välkommen till Svenska Flygsportförbundets (FSF) årsstämma som hålls 24 mars i Stockholm, där alla de åtta grenförbunden är representerade. Hör av dig till Eva Olsson för mer information.

Medlemsenkät - Questionnaire 2012

För några år sedan genomförde klubben en medlemsenkät och nu tycker styrelsen att det är dags för ytterligare en. Ta nu chansen och framför dina åsikter!!

 

By filling out this questionnaire, you will help the us to get a better idea about our members' interests. The club want to work with the right issues.

Svensk version

Enlish version

 

Valborg i Dalsland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resultat hittar du här

Dalslands ballongklubb anordnar ballongmöte under valbogsmässohelgen. Det är tänkt tre deltävlingar i Svenska Cupen - 28, 29 och 30 april vid kvällsflygningarna. Utgångspunkt blir Kroppefjälls hotell i Dals Rostock.Vi planerar för några nya tävlingsinslag samt även intressanta föreläsningar av meteorolog Anders Ljungkvist samt Oscar Lindström som gjort massor av rekord både med ballong och luftskepp. Inbjudan Samtidigt blir det även landslagsträning. 18 ballonger är anmälda, varav en är helt ny som planerar göra sin jungfrutur i Dalsländskt lufthav. Följ allt om Dalslandningen!

Hela Sverige följer oss

Karta"Hela" Sverige följer oss via vår hemsida! Prickarna på kartan markerar varifrån 2011 års besökarna kommer. Utöver dessa har vi även haft besök från 27 andra länder, flest besök då från våra nordiska grannar. 80% av besökarna återkommer och det är ju roliga siffror!!

SM 2012

I år blir det ett vinter-SM som arrangeras av Ballongklubben Andrée i Gränna 12-18 februari. Samtidigt firar BK Andrée och Svenska ballongfederationen sina 40 års jubileum! Det är upplagt för festligheter!! Läs mer om SM på BK Andree´s SM-hemsidan.

Eva Olsson är anmäld till SM 2012, tävlandes för Dalslands ballongklubb, tillsammans med ett damlag. Dalslands ballongklubb skriver dagbok från Gränna.

Årsmöte 7 februari 2012

2011 avrundades med en fantastisk flygning på nyårsafton och med den härliga avslutningen summeras nu året i sin helhet. Verksamhetsberättelse och bokslut presenteras vid årsmötet den 7 februari 2012, klockan 18.00 på Tångelanda Gästis, Högsäter. Sedan är det dags att blicka framåt mot verksamhetsplan 2012, budget 2012 och fikapaus med bildvisning... Medlemmar kan logga in via hemsidan och läsa handlingar någon vecka före årsmötet, övriga kan kontakta någon i styrelsen för att få dokumenten. Alla är välkomna till årsmötet den 7!!