Ballong-SM 2012

 

2012-02-19 kl. 19.20
Hemma igen och håller på att samla ihop alla intryck från veckan. Det har varit en underbart trevlig vecka. Vi har lärt oss mycket under veckan och några i damlaget pratar om "nästa gång". Vi får väl se ...

 

2012-02-18 kl. 23.45
Diverse aktiviteter har pågått under hela dagen. Efter frukost fick vi besök av släktingar i stugan. Kl. 11.00 följde sedan en uppföljningsträff av årets SM med synpunkter på hur arrangemanget fungerat och detaljer att förbättra till nästa års arrangörer. Sammantaget får BK Andrée och tävlingsledaren Lilja mycket beröm för årets SM. Givetvis blev det sedan lunch och på eftermiddagen avklarades Svenska Ballongfederationens årsmöte.

Kvällens bankett på Gyllene Uttern blev fullspäckad med 40-års firande av Svenska Ballongfederationen och BK Andrée samt prisutdelningar från bl.a. SM. Peters lag var mycket stolta segrare, nu för 5:e året i rad - totalt 6:e gången. Resultat.

 

2012-02-17, kl 23.15
Sista SM-flygningen avklarad. Intressant tävling med tre deltävlingar och fyra markers att kasta. För några tävlande fastnade markers i träden och ännu fler använde medhavda motorhuvar efter landningarna till hjälp att bärga ballongerna. Peter verkar ohotad som segrare - nu för femte året i rad!

Vi har också avklarat en "nostalgiafton" med bl.a. intressant filmvisning från 70-talets ballongflygning. Trevligt mingel och intressanta människor. Nu tillbaka i vår mysiga campingstuga men Susanne har avvikit från oss för ännu intressantare ballongfarare.

 

2012-02-17, kl 10.45
Förmiddagen har används till förberedelser inför sista flygningen vid detta SM. Vi laddar med mat och skall snart äta en gång till för att kunna högprestera under de sista deltävlingarna. Resultat från gårdagens tävling är publicerade och mamma Eva slog faktiskt Peter på en deltävling.

 

2012-02-17, kl 9.30
Även radion har reportage från SM SR Jönköping. Fotograf Jeanette Svensson har tagit fina bilder.

 

2012-02-16, kl 15.30
En rolig flygning med fem deltävlingar, så det var mycket att hålla reda på i korgen! Samma startfält i Ölmstad och så vidare mot Sötåsasjön. Ett försök från hög höjd att rädda in en markern inom resultatområdet resulterade i en lost marker, och en stund senare var även en crew lost (borta). Som tur var kom i alla fall Gun till reda igen. I eftermiddag är det sämre väder igen, så eftermiddagsbreifingen är inställd. Nya försök i morgon!!

 

2012-02-16, kl 05.30
Frukost avklarad och nu skall vi samla ihop våra saker och hoppa in i bilen för transport till tävlingscentrum och breifing kl 06.00. Vinden har mojnat ordentligt på marken och med uppklarnande väder kom det mer minusgrader, men nu har alla stylat om klädseln så nu kanske vi klarar kylan bättre!!

 

2012-02-15, kl 19.00
Ytterligare en vilodag på grund av dåligt väder... Susanne var på observatörs briefing några timmar och Ann fick en genomgång i Windmaster av självaste gurun, så nu väntar vi bara på flygning, så att de nya kunskaperna kommer till nytta! I morgon bitti klockan 06.00 är det i alla fall briefing, så chansen finns. För att inte helt bli förslappade, tog vi en god omväg, när vi promenerade till Fiket för en fika.

 

2012-02-14, kl 17.39
En vilodag med lite shopping av polkagriskarameller. Nu snöar det om man tittar ut genom fönstret och vinden viner runt knuten. Nästa briefing blir tidigast vid lunch på onsdag. Det finns möjlighet att värma sig i bastun i kväll vid Gyllene Uttern, men vi har bestämt att bara vara lite sociala i foajén.

 

2012-02-14, kl 09.00
Resultat är publicerade från första flygningen och lag Eva ligger på 6:e plats totalt. Bästa resultat en 3:e plats på deltävling två! Frukosten avslutas med gele-hjärtan från piloten till laget! Lag Peter Olsson leder efter första flygningen. Resultat

 

2012-02-13, kl 19.00
Efter en första flygdag är det gott att sätta sig och fylla på med mat och dryck. Dagens upplevelser ljöd i stugan och den värsta, som kunde blivit ännu värre, var Erika´s när hon ramlade halvvägs ner under ett hus. Som tur var bröts inte några ben men det kan vara farligt att närma sig resultatlistan i mörker! Tavlan är nu flyttad av säkerhetsskäl. Efter en stund kom ett SMS med besked om inställd morgonbriefing, på grund av dåligt väder. Dyster prognos fram till onsdag.

 

2012-02-13, kl 13.00
Briefing inför eftermiddagens flygning. Tävlingsledaren har bestämt att det är solo-flygning, alltså att piloten måste vara ensam i korgen, och då avstår Eva från att flyga för att ballongen blir för lätt. Övriga lag ger sig ut och letar upp en startplats och genomför fyra deltävlingar, där en har ett mål i luften som man "kastar" genom att trycka på loggern (GPS) när ballongen är på rätt koordinater och höjd. Susanne är ute och observerar ett lag och lag Eva följer tävlingarna från marken.

 

2012-02-13, kl 06.00
Briefing inför morgonens flygning innan lagen åker ut till det gemensamma startfältet. Solsken, -13 grader, tre deltävlingar och 8 tävlingsballonger! En efter en lyfter ballongerna och SM är i gång!! Sist lyfte en ballong med press, så det blev reportage i SVT, TV4 och lokala tidningar. Nybörjaren Ann´s kommentar efter första flygningen: Det var mycket roligt och många nya intryck!!

 

2012-02-12, kl 17.00
General Briefing börjar alldeles strax och salen fylls av lag, tävlingsledning och press. De är 9 lag anmälda till årets SM. Efter briefing skall ballongkorgen få nummerlappar och kartorna skall plastas.

 

2012-02-12, kl. 10.00
Det är mycket packning som skall med när man skall åka på SM. Ballong, 8 gasflaskor, annan teknisk utrustning och varma kläder, det är ju ett vinter-SM. Men har man ett ballongsläp så får det plats mycket där...

 

Ballong-SM 2012 arrangeras i Gränna 2012-02-12--18 och Eva Olsson deltar med lag Gun Rundström, Ann Blomberg, Erika Olsson och observatör Susanne Jacobsson.