Gott nytt år!!

Dags att summera 2023 och se fram emot ett nytt spännande ballongår 2024!

För några veckor sedan firade vi klubbens 20 årsjubileum med ballongvänner från när och fjärran! Två flygningar som avrundade klubben alla aktiviteter som skedde 2023. Under året fick klubben mycket glädjande en ny pilot slutförde sin pilotutbildning i klubbens regi. Vi fick även ta farväl av vår fina ballong SE-ZGE, vars hölje efter många timmar i luften inte längre klarade säkerhetsgenomgången. SE-ZGE är klubbens första ballong och har varit med oss under många fina år. 

Dalslands ballongklubb tackar för 2023 och önskar alla medlemmar, samarbetspartners och ballongvänner ett gott nytt ballongår 2024!! 

Bussresa till Aeroseum 27 december 2023

UTFLYKT UNDER JULLOVET!!!

Den 27 december åker ballongklubben till Aeroseum vid Säve för att se oss runt på det upplevelsebaserade flyghistoriska aktivitetscentret. 

Buss avgår från Högsäter vid 9-tiden. Under dagen får vi guidad visning i det 22000 kvadratmeter bergrummet som är fyllt med flyghistoria.

Vi får också en timme i simulatorhallen att prova olika flyg. På klubbens Facebooksida kan du se en film från en vådlig helikoptertur.

Mat ingår under dagen och vi kan räkna med hemresa ca 15.30. 

Genom vårt samarbete med RF-SISU Västra Götaland blir dagen gratis för oss. Anmäl dig till denna spännande dag genom att senast 18 december höra av dig till Eva på tel. 0706-640523.

Klubbens ungdomar har företräde denna dag men försök gärna ta med kompisar och familjen.

Dalslands ballongklubb 20 år

Dalslands ballongklubb bildades 6 december 2003 och firar nu alltså 20 år. Det uppmärksammar vi med att anordna ett ballongmöte 2-3 december där vi på lördagskvällen ordnar en jubileumsfest för hitresta ballongvänner och klubbmedlemmar. Styrelsen har även beslutat att satsa på att få arrangera ballong-SM 27 april – 1 maj 2024. Då blir det 20 år sedan klubbens första SM-arrangemang. 

Välkommen till DALSLANDS JUBILEUMSCUP 2-3 december 2023

Luftballonger i luften

Dalslands ballongklubb bjuder in till två deltävlingar i Svenska Cupen. Då Dalslands ballongklubb den 6 december för 20 år sedan bildades vill vi i samband med detta jubileum passa på att samla gamla och nya ballongvänner till ett ballongmöte i Brålanda. 

Det planeras för flygning på lördag förmiddag och söndag förmiddag. Klubbens 20 årsjubileum firas med middag lördag kväll.

All information hittar du i Inbjudan och under lördagen är det även Tomteparad i Brålanda.

Gordon Bennett 2023

Den 7 oktober planerar de 17 gasballongerna starta i tävlingen Gordon Bennett, en tävling som arrangeras för 66:e gången. Denna arrangeras tävlingen i USA och det lag, som efter några dagar, har flugit längst distans koras som vinnare.

Det brukar vara spännande att följa hur ballongerna flyger via live-tracken. Följ tävlingen via www.balloonfiesta.com/Gordon-Bennett-2023

Nu har alla ballonger landat och på slutet var det två team som kom allt närmare kusten. Längst distans 2661,40 km och vinnare är den franska ballongen FRA-2 med piloterna Eric Decellieres och Benoit Havret.

Ballongmöte att besöka

Under Valborgshelgen arrangerade vår klubb ett ballongmöte och bjöd alla till Dalsland. Nu är det nystartade MILO ballongklubb som bjuder in till ballongmöte i sommar. Det är väldigt roligt att besöka andra delar av Sverige och träffa ballongvänner och flyga ballong. Är du intresserad av att flöja med? Några har redan anmält sig.

MILO-ballongmöte 25-27 augusti
25-27 augusti arrangerar MILO ballongklubb sitt möte i Helsingborg med två planerade deltävlingar i Svenska Cupen. Inbjudan

 

 

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om ballonger, ballongflygning och Dalslands ballongklubb?

Varje onsdagskväll under juli månad finns Dalslands ballongklubb vid Ragneruds Camping utanför Högsäter och berättar och visar.

Finns där från kl. 18.00 och några timmar framåt.

Mer info fås på 0706-640523.

VÄLKOMNA!!

Social afton 3 juni 2023

Helgen vid nationaldagsfirandet brukar Dalslands ballongklubb ha en Social afton och i år blir det lördagen den 3 juni.

Vi börjar kl. 16.00 och kan förvänta oss grillat, rabarberpaj, tipspromenad, crew-mästerskap, klubbmästerskap om det blir flygning och en del annat trevligt. Allt detta för 100 kr (barn t.o.m. 12 år gratis).

 

 

 

Vi håller till norr om Högsäter på gården Knipan hos medlemmarna Evelina och Jonas Eriksson. Anmälan görs senast 28 maj till Eva via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon 070-664 05 23.

Välkommen!

Skolflygläger 18-20 maj 2023

Du är välkommen på skolflygläger i Dalsland under Kristi himmelsfärdshelgen 18-20 maj!

Blivande ballongpiloter, instruktörer och alla nyfikna är välkomna att delta och lära mer om ballongflygning.

Inbjudan med information om boende och mat.

Inbjudan till Dalslandningen 2023

Två ballongerÄven 2023 bjuder Dalslands ballongklubb in alla att fira in våren med ballongflygning i vårt fina landskap!

Under Valborgshelgen 29 april-1 maj 2023 planerar klubben för tre deltävlingar i Svenska Cupen, Distriktsmästerskap för ballongklubbar i Västra Götaland och härlig samvaro. Fint vårligt flygväder är beställt! Hittills är 8 ballonger anmälda.

Läs inbjudan och anmäl dig snarast  16 april 2023!

Välkommen till Dalslandningen 2023!

 

 

 

 

 

Foto: Peter Olsson

Nya ledamöter i klubbens styrelse

Den 14 februari 2023 hölls klubbens årsmöte i Högsäter. Verksamhetsberättelsen och den ekonomiska redogörelsen godkändes och avgående styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Niclas Möre och Tibelya Issa lämnade styrelsen och årsmötet tackade för deras bidrag i styrelsearbetet. Två nya suppleanter valdes in istället Bengt Melin och Magnus Bandgren. Du hittar övriga ledamöter i styrelse på hemsidan.

Medlemsavgiften för 2024 förblev oförändrad 150 kronor per person eller 250 kronor per familj, till familj räknas hemmaboende barn upp till 20 år. Reseersättningen 2023 höjdes till 25 kronor/mil. Budget och verksamhetsplan för 2023 antogs av årsmötet och dessa ligger till grund för årets styrelsearbete. I verksamhetsplanen finns önskemål om utbildningstillfällen, att arrangera ballongmötet Dalslandningen och fortsätta bedriva ballongaktiviteter för alla åldrar!