Dalslandningen

Dalslands ballongklubb arrangerar ballongmöte under valbogsmässohelgen med tre deltävlingar i Svenska Cupen 30 april och 1 maj. Utgångspunkt blir Kroppefjälls hotell i Dals Rostock.

8 ballonger är anmälda och vi ser fram emot spännande tävlingar. 

Hur tävlar man i ballongflygning?
Det gäller 
att flyga så nära förutbestämda mål som möjligt och kasta eller släppa markers. Målen har tävlingsledaren eller den tävlande själv bestämt. Ballonger följer vindriktningen så det gäller att hitta rätt vind... Läs om Svenska cupen och tävlingsmomenten.

 Är du nyfiken på ballonger och ballongtävlingar? Under Dalslandningen finns chansen att se och följa ballongerna som åskådare. Sprid gärna vår affisch!

 

Torsdag 1 maj, kl. 02.00

Resultatlista Svenska Cupen
1 Thomas Grubbström  43,9 meter  20 poäng
2 Lars Ekstedt  109 meter  15 poäng
3 Jan Balkedal  200 meter  13 poäng
4 Johan Söderblom  266 meter  12 poäng
5 Lotta Algotsson  311 meter  11 poäng
6 Anders Åkvist  346 meter  10 poäng
7 Marcus Ekeroos  484 meter  9 poäng
8 Nisse Kjellén  505 meter  8 poäng
9 Eva Olsson  558 meter 7 poäng

Du kan läsa resultatet för det frivilliga målet under Resultat.

Grattis till fina resultat! Tack alla deltagare, publik, funktionärer, Kroppefjäll hotell - ja, alla som har bidragit!
Bilder kommer att komma upp på hemsidan.

 

Torsdag 1 maj, kl. 22.00
Ballongerna har landat efter en fin flygning och efter packning, mätte lagen in sina markers, förhoppningsvis med måttband... Tävlingsledningen räknar nu samman resultatet under tiden som lagen äter lite kvällsmat. Sedan väntar avslutningsceremoni och prisutdelning.

Torsdag 1 maj, kl. 18.45
Följebilarna har kört ut på startplatsen och lagen håller på att rigga ballongerna. Startplatsen är vid Vandrarhemmet och målen som ingår i Svenska Cupen ligger nordväst om Brålanda. Laget skall välja ett av de mål som tävlingsledningen har utsett och kasta sin marker där. Det är frivilligt att även kasta en andra marker på ett mål som piloten väljer. Koordinaterna skall då skrivas på första markern innan det kastas. Nio ballonger tävlar i kväll!

Torsdag 1 maj, kl. 17.30
Vädret är bättre i kväll och ballongerna beger sig till den tänkta startplatsen i Brålanda, vid Brålanda vandrarhem. Kl. 18.30 är det ny briefing och startar ballongerna,  är de i luften ca 19.30.

Torsdag 1 maj, kl.11.00
Efter frukost ligger nu några ballonger på gräsmattan för att besiktigas. Teknikern granskar ballongens delar och provdrar tyget samt kontrollerar brännaren innan domen kommer - godkänd eller inte godkänd för ytterligare flygning. Några av lagen är ute och tittar sig runt i Dalsland. Vädret ser mer lovande ut idag så det blir spännande fram emot kvällen...

 

Onsdag 30 april, kl. 18.40
Onsdagens kvällsflygning och torsdagens morgonflygning är inställd! Det blåser för mycket.... I kväll blir det istället Valborgsmässofirande vid Kroppefjäll hotell. Det utlovas sång, eld, tal och raketer. Nästa briefing är torsdag kl. 17.00.

 

Onsdag 30 april, kl.17.40
Briefing flyttad till kl. 18.00. 

 

Onsdag 30 april, kl. 15.15
De första börjar anlända...

 

Onsdag 30 april, kl. 14.00
Incheckningen har öppnat! Deltagarna i Dalslandningens träffas i konferenssalen i byggnaden bakom huvudbyggnaden. Alla är välkomna!

 

Onsdag 30 april, kl 09.00
Tävlingsledning packar för att bege sig till Kroppefjäll hotell och ballongmötet Dalslandningen. Ballongteamen är också på väg från olika delar av Sverige. Incheckningen startar kl. 14.00 och 17.00 är det briefing inför kvällsflygningen. Alla är välkomna!