SM 2013

Ballonger

Dalslands ballongklubb är väldigt glada att ha fått arrangera SM 2013. Det är i år 10 år sedan klubben startade och detta var nu vårt 4:e SM-arrangemang.

1 maj
I de slutliga resultaten blev det mycket jämt poängmässigt i toppen.

Lars Ekstedt           3995
Peter Olsson          3896
Simon Josefsson  3879
Jan Balkedal           3305
John Grubbström   3071
Nisse Kjellén           2094
Daniel Sjökvist        2040
Linus Ros                1640
Kristian Svensson  1555

 

1 maj kl. 19.50

Tommy Johanssons pris delas ut till det lag (inte pilot) som extra utmärkt sig på ett positivt sätt och nomineringen görs av tävlingens observatörer. Motivering: Priset går till ett lag som är glada, trevliga och bjuder på sig själva samtidigt som de har ett professionellt förhållningssätt till sitt tävlande. Tommy Johanssons pris 2013 tilldelas Lag John Grubbström - Thomas Grubbström, Stuart Reeve, Hans Åkerstedt, Gun Ekdahl, Annica Pihl Carlsson.


1 maj kl. 19.45
Det har varit några intensiva SM-dagar. Efter kommentarer och hälsningar från både deltagare och publik är alla väldigt nöjda med vårt arrangemang och ett ännu ett trevligt SM.

Dalslands ballongklubb TACKAR alla tävlande, fiesta piloter, tävlingsledning, funktionärer,  samarbetspartners, trevliga markägare, Kroppefjälls hotel, publik och alla andra som bidragit till ett fantastiskt SM 2013.

 

1 maj kl.19.35
Efter sammanräkning av resultaten från SM 2013 kunde Lars Ekstedt koras som vinnare, Peter Olsson blev tvåa och Simon Josefsson trea.

 

1 maj kl. 11.35
Bilder från morgonens tävling kommer undan för undan under dagen. Bilder från starten är nu publicerade.

 

1 maj kl. 10.47
Nu har alla lagen kommit tillbaka till tävlingscentret efter årets SM's sista flygning. Sammanräkningen av resultaten från de olika deltävlingarna pågår, vi väntar spänt på resultatet så att vi kan kora årets svenske mästare i ballongflygning.

 

1 maj kl. 04.35
Äntligen verkar det bli flygning. Gemensam start för alla ballongerna med start kl. 06.00 till 06.30 från Landa, ca 2 km väster om Högsäter. Ballongerna beräknas flyga över Kroppefjäll och landa i närheten av Brålanda.

 

30 april kl. 17.00
Kvällens flygning är inställd pa grund av starka vindar. Prognoserna för onsdag morgon ser bättre ut, så håll tummarna för att det ska hålla i sig.

Nästa uppdatering onsdag morgon ca 04.30, efter morgonens briefing.

 

30 april kl. 10.50
Ny PZ-lista publicerad under Tävlingsinformation.

 

29 april kl. 23.23
Briefing tisdag morgon kl. 04.30 är inställd. Frukost 08.00-10.00. Nästa briefing tisdag kl. 17.00.

 

29 april kl. 23.20
Juryns protokoll publicerat under Tävlingsinformation.

 

29 april kl.17.00
Flygningen måndag kväll är inställd på grund av väderförhållandena. Håll tummarna för bättre väder-

Nästa uppdatering måndag kväll ca kl. 23.00 angående flygningen tisdag morgon.

 

29 april förmiddagen
Det regnar över tävlingsområdet nu på förmiddagen. Ballongerna står och väntar i sina släp medans många av lagen är på utflykt. Akvedukten, Motormuseet i Ed, Halden och äventyrsbadet Vänersborg kan ha fått besök idag. Klockan 17.00 är det samling inför den planerade kvällsflygningen. Då vill vi se lite sol!

 

28 april kl. 17.00
Både flygningen söndag kväll och måndag morgon är inställda på grund av väderförhållandena.

Nästa uppdatering måndag 29 april ca kl. 17.00, efter kvällsflygningens briefing.

 

28 april kl. 14.55
Resultat från första flygningen är nu publicerade på hemsidan under Resultat.

 

28 april kl. 07.15
Morgonens flygning inställd p.g.a.starka vindar och dimma. Poa Ekeblad filmade från startplatsen och filmen finns publicerad tillsammans med bilderna från morgonen.

 

28 april kl. 04.40
Starten för morgonens flygning är mellan kl. 06.00 och 06.45 norr om Valbo-Ryr och väster om Hillingsäter i Munkedals kommun, ballongerna beräknas sedan att flyga mot Färgelanda.

Väderinformation och och beskrivning av tävlingen ligger under Tävlingsinformation.

Nästa uppdatering söndag 28 april ca kl. 17.00, efter kvällsflygningens briefing.

 

27 april kl. 17.05
Kvällens flygning kommer att starta 18.30-19.30 öster om Grindstad, utanför Mellerud. Vägen mellan Brålanda och Skerrud är en bra utsiktsplats. Kom ihåg att inte röra markers om ni hittar några på marken, avståndet skall mätas mellan markers och mål. Markers är små sandsäckar med en lång färgglad svans, målet kan vara ett stort kors som är utlagt någonstans eller en omarkerad koordinat någonstans.

Nästa uppdatering söndag 28 april ca kl 04.30, efter morgonflygningens briefing.

27 april kl. 17.00
Väderinformation och beskrivning över tävlingen ligger under Tävlingsinformation.

27 april
Klockan 17.00 är det briefing inför kvällens flygning. briefingen är på Kroppefjälls Hotell i byggnaden bakom receptionen.

 

27 april
Incheckning av ballonger och piloter pågår på tävlingscentrum. Klockan 11.00 är det invigning och General Briefing på Kroppefjälls hotell. Alla är välkomna!

 

26 april
Programbladet och affischen för SM är nu publicerade på hemsidan.

 

26 april
Flera ballonglag är på väg till Dalsland under fredagen för förberedelser på plats. På plats är också några av arrangörerna och förbereder lokalerna som kommer att användas av tävlingsledningen och lagen. Den officiella anslagstavlan, hänger vid samlingslokalen, används för att sprida information på plats vid Kropefjäll hotell. Den officiella hemsidan förbereds också för SM och nu övergår förstasidan till SM-nyheter. Läs det senaste på hemsidan eller lyssna på telefonsvaren 0528-405 21.

 

25 april
Nu känns det som det är nära! Tävlingsledaren Bengt Stener har anlänt till Dalsland.

 

23 april
Ser ut att kunna bli rejält varmt under SM - i bastun och badtunnan på Kroppefjäll hotell. Just nu ser i alla fall vädret ut som att vi kan få tid att njuta en hel del där. Blåsigt och mulet.

 

22 april
Gasoltanken fylld och Bengt som är tankansvarig har provkört utrustning.

 

20 april
Ny information till piloterna under Tävlingsinformation.

 

19 april
Det ser även positivt ut för att vädret ska möjliggöra flygningar under SM. Än kan det ju hinna ändra sig många gånger men ...

 

18 april
Positivt planeringsmöte i klubben ikväll. Fler och fler pusselbitar faller på plats.

18 april
Aktuell PZ-lista finns nu under Tävlingsinformation.

 

17 april
Ytterligare en Fiesta-pilot har anmält sig.

 

 

Inbjudan
Du hittar inbjudan här!

 

Tävling 27 april-1 maj
Tävlingarna börjar lördagen den 27 april och pågår till tisdagen den 1 maj, med två planerade flygningar per dag.


Tävlingscentrum Kroppefjäll
I år provar vi ett nytt tävlingscentrum, Kroppefjäll hotell i Dals Rostock, men med samma upplägg som tidigare med samlat boende för att maximera den sociala samvaron. Kroppefjäll hotell ligger väldigt naturskönt och har många byggnader med plats för oss alla.


Flygområde
Flygområdet blir på båda sidor om Kroppefjäll - från Munkedal i väster ut till Vänern och från Vänersborg i söder upp till norr om Bäckefors. Vi hoppas givetvis på bra flygväder och många ballonger i luften.


Ett ypperligt tillfälle för ALLA intresserade att vara med vid ett SM, som tävlande, fiestaflygare, publik och medhjälpare.

Välkomna!