Dagbok NM/SM 2015

30 juni-5 juli avgörs Nordiska mästerskapet i ballongflygning i Örebro. Under tävlingen koras även en svensk och en dansk mästare så det är NM, SM, DM 2015. 14 piloter därav 2 amerikaner är anmälda till tävlingen och 5 ballonger kommer att delta för nöjes skull, fiestaflyga. Du följer tävlingen via www.balloon2015.se 

Dalslands ballongklubb är representerat i olika lag och våra lokala piloter deltar och flyger fiesta tillsammans med ett CREW-gäng från Dalsland. I mån av tid kommer vi försöka skriva dagbok från våra dagar i Örebro.

 

2015-07-06
På Bohusläningens hemsida kan man läsa en kort artikel om Ballongflygare från Högsäter vann NM. Mer kommer säkert i morgondagens pappersupplaga.

2015-07-06
Resultat från Svenska Mästerskapen:
Peter Olsson
Thomas Grubbström
Jan Balkedal
Linus Ros
Marcus Ekeroos
Nisse Kjellen

Resultat från Nordiska Mästerskapen:
Peter Olsson
Christopher Mundt
Philip Mundt
Palle Winther Olsson
Thomas Grubbström
Kim Larsen
Jan Balkedal
Linus Ros
Marcus Ekeroos
Lau Laursen
Nisse Kjellen 

2015-07-05 kl. 12.00
Högsäterssonen Peter Olsson har blivit Svensk och Nordisk mästare 2015. STORT GRATTIS till hela lag Peter Olsson för ännu en bedrift. Kl. 12.30 börjar avslutningslunch och prisceremoni. Fler resultat kommer senare.

2015-07-04 Sent, mycket sent
Efter 7 flygningar på 4 dagar är nu Svenska, Danska och Nordiska mästerskapen färdigt. Förutom den lilla detaljen med prisutdelning som ska ske i morgon i samband med lunch. Och att tävlingsledningen har en del jobb med att sammanställa de sista resultaten.

2015-07-04 kl 08.00
Lag Ekeroos är tillbaka tidigt efter en fartfylld morgonflygning. Nu har vi knäckt hur vi skall packa för att inte få in så mycket luft i säcken som tar evigheter att pressa ut. När man sedan slipper bära ut alla grejerna från landningsfältet så kommer man hem fortare och får sova mer. Äta, flyga, sova är tre viktiga delar i tävlandet. Bra resultat ger också god sömn... Vi i stugan kommer nu att sova för 5,70 meter! 

2015-07-03 kl. 23.25
På kvällen var det gemensamt startfält och 2 deltävlingar. Före målkorset vid det dommarvalda målet skulle piloterna kasta ner en marker (sandfylld liten påse med svans) vid ett mål de valt själva. Några riktigt bra resultat mättes in.
I morgon är sista tävlingsdagen och det ser lovande ut för att den ska innehålla 2 flygningar. 

2015-07-03 kl 17.00
Eftersom det inte blev någon morgonflygning har det efter några timmars sömn blivit tid för några sociala aktiviteter idag. Med 2 flygningar per dag blir det annars bara flygning, äta, sova, flygning, äta, sova ... Dagen idag har för flera av oss även inneburit utflykter och bad i det härliga solskenet. 

2015-07-03 kl 06.10
På morgonens startfält hängde det först en röd flagga, som säger att det inte är tillåtet att starta. Alla team stod och väntade på att den gröna flaggan - klart att starta, men det var den svarta flaggan som hissades. Flygningen inställd på grund av vindarna. I stället för en fartfylld morgonflygning rullade teamen "hemåt" mot sina sängar. Välbehövlig sömnpaus men alltid tråkigt med inställd flygning. Briefing i eftermiddag inför kvällsflygningen. 

2015-07-03 kl 02.05
Nu har nya resultat kommit för deltävlingarna 1 - 11 OCH Högsäterssonen Peter Olsson verkar leda Nordiska mästerskapen. Marcus Ekeroos återfinns på åttonde plats.

2015-07-03 kl 01.20
Klubbens Fiestagäng är tillbaka efter kvällsflygningen och varvar ner inför en lång stunds ostörd nattsömn. Varje flygning är ett äventyr och i kväll blev det slutlandning i ett växthus i Örebro. 
I kväll fick de tävlande piloterna välja sin startplats själv för att sedan flyga in mot ett målkors och vidare till Hezitation Walts med två mål att välja mellan.

2015-07-02 kl. 12.55
Resultat finns nu att läsa på officiella hemsidan www.balloon2015.se via menyn Results. Bilder finns publicerade på den officiella Facebook-sidan, länk finns via Dalsland ballongklubbs Facebook-sida.

2015-07-02 kl. 08.30
Det dalsländska fiestagänget är tillbaka efter ännu en härlig morgonflygning. När vi åkte från tankningen var fortfarande de tävlande ballongerna uppe i luften och höll på med sina 5 deltävlingar. Inget nytt att rapportera om resultaten från tidigare flygningar. 

2015-07-01 kl. 23.45
Javisst blev det flygning i kväll också. 2 deltävlingar - Judge Declared Goal och Pilot Declared Goal. Sen flygning i kväll så nu gäller det att få en stunds sängkontakt före nästa briefing. Morgonens briefing är framflyttad till kl. 04.00 och det känns nästan som man får sovmorgon. Svårt att få något grepp om resultaten och vem som egentligen ligger bäst till. Men vi har kul!!!

2015-07-01 kl. 10.15
Briefing 03.30 där de tävlande informerades om förutsättningarna inför morgonflygningens 4 deltävlingar - Judge Declared Goal, Pilot Declared Goal, Hsitation Waltz och Fly On. Svaga vindar och det förväntades bli en lång flygning vilket det blev för de flesta. Nu har det tankats efter flygning, ätits en andra frukost och de flesta ligger och sover. Tävlingsledningen jobbar dock med att sammanställa resultat och förbereda kommande tävlingsmoment. Nästa briefing är kl. 18.00 och vädret ser bra ut för att det ska bli flygning även i kväll.

2015-06-30
General briefing är slut och tävlingen har startat!! 13 piloter tävlar, då Lars Ekstedt är skadad. Örebro har välkomnat deltagarna med en fin start på evenemanget och fint väder ser det ut att bli också!! Nu väntar de sista förberedelserna innan första tävlingsflygningen tidigt i morgon. 

2015-06-29
Lag Marcus Ekeroos åker mot Örebro under måndagen. Det är premiär för Marcus som tävlande pilot och han har ett nyskapat lag där Susanne ingår.  Dalslands ballongklubb åker till Örebro i morgon och anländer till General Briefing (första tävlingsgenomgången) tisdag kväll. 2014 kunde inte någon svensk mästare utses så dåligt väder förhindrade flygning. Lag Lars Ekstedt är regerade svenska mästare och han kommer få försvara sig mot bl a lag Peter Olsson som vi känner väl i Dalsland. Heja, heja både nya och gamla lag!! Vi ser fram emot fina flygningar i Örebro!!