Dalslandningen 28-30 april 2019

Ballongmöte och tävlingar i SM-Cupen och Svenska Cupen
Ballongmötet Dalslandningen inleds söndagen den 28 april och det planeras för tre kvällsflygningar med deltävlingar i nystartade SM-Cupen samt Svenska Cupen. Vi hoppas givetvis på riktigt bra flygväder så att reservflygtillfället på tisdag morgon inte ska behöva användas för tävlandet.

Tävlingscentrum och tävlingsinformation
Utgångspunkten för helgen blir Ragneruds Camping i Högsäter med flygningar i närområdet. Inför flygningarna presenteras startplats och eventuella gemensamma mål som du som åskådare kan besöka. I menyn till vänster hittar du mer om Dalslandningen 2019 under tävlingsinformation samt information till åskådare.

Läsa inbjudan till Dalandningen, ballongmöte med deltävlingar i SM-cupen och Svenska Cupen.

Alla hjärtligt välkomna till Dalsland och helgens ballongmöte!!

 

2019-05-01

Vi har ett resultat! I alla fall ett preliminärt resultat.

SM-deltävling 1:
1. Daniel Berg, Dalslands ballongklubb
2. Nisse Kjellén, BK Svea
3. Charlotte Algotsson, BK Svea
4. Andreas Bergner, Ballongveteranerna
5. Per Lesser, Chalmers Ballong Corps
6. Eva Olsson, Dalslands ballongklubb
7. Lennart Fougelberh, BK Svea

Dalslandningen/Svenska Cupen:
1. Poa Ekeblad, BK 42
2. Daniel Berg, Dalslands ballongklubb
3. Nisse Kjellén, BK Svea
4. Charlotte Algotsson, BK Svea
5. Andreas Bergner, Ballongveteranerna
6. Per Lesser, Chalmers Ballong Corps
7. Arne Wirén, Medvinden

8. Eva Olsson, Dalslands ballongklubb
9. Lennart Fougelberh, BK Svea
 

2019-05-01
Dalslandningen 2019 är avslutad. Det blev en flygning med deltävling i SM-cupen och Svenska Cupen, ballongerna har lämnat ett vackert vårligt Dalsland och det återstår att efter kontroll, redovisa resultatet och dela med oss av bilder från de härliga dagarna på hemsidan. Dalslands ballongklubb tackar alla för den trevliga helgen och hälsar alla välkommen tillbaka nästa gång!

2019-04-30, kl 19.50
Kvällens flygning blev inställd då det finns regnmoln i närheten som påverkar. Med det avslutas Dalslandningen och lagen åker tillbaka till campingen för prisutdelning och gemensam middag.

2019-04-30, 17.15
Kvällens planerade flygning startar i Bråten, i närheten av Kåtebol. Startperioden är 19.30-20.00. Målet är placerat vid Vattneböle. 

2019-04-29, kl. 21.15
Kvällen flygning håller på att avslutas då ballongerna har landat och håller på att packas ihop. Flera landade i närheten av Bärby och Landa utanför Högsäter. Kvällens flygning blir den första deltävlingen i nya SM-Cupen som har kunnat genomföras, då det inte blev någon flygning i Örebro. Det finns några bilder från den gemensamma starten publicerade på klubben sida på Facebook och hemsidan. Fler bilder kommer. 

2019-04-29, kl. 17.45
Ballongerna kommer att starta från Björnerud i Lerdal mellan klockan 19.00-20.00 och flyga i riktning mot Kroppefjäll. Två mål är utsedda av tävlingsledningen och dessa finns vid Härslätt och vid Rännelanda, målkors är utplacerade på åkern. Ballongerna kommer att försöka nå dessa mål och kasta sin marker från korgen. Välkommen att besöka startplatsen och målen! Se bara upp och ha koll på ballongerna när de kommer. Låt makern ligga om du ser en tygpåse på marken, lagen kommer tillbaka och mäter resultat senare.

2019-04-29 kl. 11.25
Ser ut att kunna bli en kanonfin kväll med ballongflygning. Hoppas tävlingsledningen säger det samma då vi träffas inför flygning kl. 16.30. Men redan kl. 15.00 är det samling i Grillstugan på Ragneruds camping utanför Högsäter för då kommer generalsekreterare Kjell Folkesson och pratar om Flygsport.

2019-04-28, kl 18.00
När det inte gick att flyga nyttjades kvällen till att inleda besiktningen av Dalsland ballongklubbs ballonger. Klubbens ballonghöljen fick lämna säcken så teknikern kan kontrollera att de uppfyller de krav som finns på exempelvis hållfasthet. Under måndagen fortsätter kontrollen av övriga delar av ballongerna och uppfylls då alla krav ges fortsatt flygtillstånd. Söndagskvällen fortsatte sedan med gemensam måltid och en och annan ballonghistoria. Måndagen ser ut att bjuda på fortsatt fint solsken och en vindhastighet som passar för ballongflygning.

2019-04-28, kl 17.00
Kvällens planerade flygning blev inställd på grund av för mycket vind. Nästa planerade flygning är måndag kväll, briefing kl. 16.30 i Grillstugan Ragneruds Camping. Alla är välkomna att delta!

2019-04-28, kl 12.50
Några timmar kvar innan de 9 anmälda ballongteamen anländer till Dalsland och Ragneruds Camping, samlingsplatsen för helgens ballongmöte. Kl 16.30 är det briefing (genomgång) inför kvällens planerade flygning och då bestäms startplats och vilka tävlingsmoment som ska genomföras under flygningen. Alla är välkomna till kvällens briefing i Grillstugan och ta del av informationen. Information om den planerade flygningen ges ca kl 17 via hemsidan, Facebook eller Kenneth telefon 070-664 05 21.