Dalslandningen 2011

Tisdag 15 april

Båda lokaltidningarna Bohusläningen och Dalslänningen rapporterade idag från helgens begivenheter. Dalslänningen hade bild och text på förstasidan samt en helsida inne i tidningen där bl.a. Charlotte Algotsson, Jan Balkedal och Peter Olsson medverkade på bilder.

 

Söndag 13 april

Söndagsmorgonen var till en början dimmig men dimman lättade sedan tillräckligt för att det skulle bli flygbart. Men att det är så blött i markerana avskräckte flertalet piloter från att flyga. Jan Balkedal och Kenneth Olsson var de enda som gav sig och svävade i det blå.Segraren Janne Balkedal

Jan var den som kom närmast målet och därmed vann helgens deltävling i Svenska Cupen. Grattis Janne!

 

 

 

 

 

Lördag 12 april

Morgonens väder blev tyvärr som förutspått, d.v.s. snö och snöblandat regn. Under förmiddagen fick vi i stället höra en inspirerande beskrivning av Ulf och Irene Örtengren om Ragnerudssjöns camping och övriga företag som Ulf driver. Ulf visade även upp en av de nyaste specialbyggda bilarna han tillverkat. Ulf och Irene Örtengren.

Peter Olsson visade även upp exempel på vilket datorstöd som kan användas vid tävlingsflygningarna.

Tävlingsledningen rekade startfält och målplatser men vad hjälpte det ... när molnbasen låg på knappt 500 fot. Kvällsflygningen blev alltså även den inställd. Men de flesta var nog inställda på detta och deltog istället glatt i kvällens tipspromenad.

 

 

Fredag kväll

Drygt hälften av de anmälda tävlande anlände till Ragneruds camping i tid till samlingen inför ev. kvällsflygning. Tyvärr var vinden lite för kraftig och ingen av de församlade piloterna gav sig ut på flygning. Kvällen avslutades istället under gemytliga former på campingen.

P.g.a. oväder som väntas komma på lördag meddelas redan nu att morgonbriefingen är inställd.

 

Fredag 11 april

Vi (=Dalslands ballongklubb) tjuvstartade i morse med en morgonflygning. Startade i centrala Färgelanda och landade strax norr om Högsäter.

När vi höll på att kallfylla ballongen så ringde faktiskt Radio Väst upp och gjorde en direktintervju i etern. Om ni missade sändningen så kan ni nu gå in på http://www.sr.se/cgi-bin/vast/program/index.asp?ProgramID=69 Leta upp avsnittet 07.00 - 07.30 fredag 11 apr 2008. Spola fram till 23 minuter och 57 sekunder in i sändningen ...

Tidningen Dalslänningen skrev dessutom ytterligare en liten blänkare inför Dalslandningen.

 

Onsdag 9 april

Melleruds Nyheter som delas ut till samtliga hushåll en gång i veckan i hela Melleruds kommun samt Brålanda och Frändefors informerade idag genom en lite artikel om att det kan bli fullt av ballonger i luften till helgen.

 

Måndag 7 april

Så har då även vår norske vän anmält sig vilket betyder att det är 15 ballonger anmälda. Men det blir ju faktiskt många fler piloter än ballonger som kommer att samlas till helgen, osså en del elever.

 

Söndag 6 april

Och så kommer det en ballong från Danmark. Så nu väntar vi bara besked om en norsk ballong också för att det ska bli totalt 15 ballonger.

 

Söndag 6 april

Nu är 13 ballonger anmälda i och med att Pelle Lesser också anmält sig.

 

Lördag 5 april

Med dagens anmälan från Per Helmersson så ökar antalet deltagande ballonger till tolv stycken.

 

Fredag 4 april

CBC har anmält att de troligtvis kommer med två ballonger vilket gör att det nu är totalt elva ballonger anmälda.

 

Torsdag 3 april

Menyförslag för gemensam mat på campingenpresenteras. La upp det vid en egen "plupp" under Dalslandningen i menyn.

 

Torsdag 3 april

Uppskattad informationskväll hölls i Högsäter för allmänheten om olika flygsportgrenar i allmänhet och ballongflyg i synnerhet.

 

Onsdag 2 april

Ytterligare tre ballonger samt en passagerarballong verkar på gång att anmälas. Undrar om det finns fler piloter som funderar på anmälan till Dalslandningen så här i sista stund före anmälningstiden går ut?

 

Onsdag 2 april

Lokaltidningen Bohusläningen hade idag en liten blänkare med på dalslands-sidan inför informationskvällen och Dalslandningen.

 

Tisdag 1 april

Lokaltidningen Dalslänningen hade med en artikel inför Dalslandningen och om informationskvällen för allmänheten nu på torsdag.

 

Söndag 30 mars

Medvinden har nu anmält sig och det innebär att vi nu är uppe i nio anmälda ballonger.

 

Fredag 28 mars

Idag kom äntligen anmälan från en Dalslandspilot. Åtta ballonger är anmälda nu.

 

Onsdag 26 mars

Charlotte har bestämt sig för att använda SBF:s hyrballong under Dalslandningen.

 

Tisdag 25 mars

Nu är sjunde ballongen anmäld!

 

Torsdag 20 mars

Bokat in föreläsning för allmänheten om flyg i allmänhet och ballongflyg i synnerhet. Detta kommer att ske torsdag 3 april i Högsäters Bygdegård. Lagom informativt inför att Dalslandningen ska gå av stapeln.

 

Tisdag 18 mars

Ännu en anmälan kom idag om deltagande vid Dalslandningen.

 

Måndag 17 mars

På begäran från aktiva medlemmar skickades ut en efterlysning till hela ballongsverige för att förhoppningsvis ragga upp piloter som saknar besättning så våra ballongtokiga medlemmar kan få nåt att göra under Dalslandningen.

 

Söndag 16 mars

Observatörskurs har startat med sju deltagare. Samtliga dessa vill praktiskt prova sina färdigheter vid Dalslandningen.

 

Onsdag 12 mars

Ytterligare en observatör har anmält att han tänker komma till Dalslandningen. Nu finns det nästan lika många observatörer som anmälda ballonger.

 

Tisdag 4 mars

Femte ballongen anmäld.

 

Söndag 2 mars

Fick besked om att det inte blir landslagsträning i anslutning till Dalslandningen.

 

Onsdag 27 februari

För några månader sedan kom en förfrågan från en belgisk pilot om deltagande vid något av våra arrangemang. Piloten har fått inbjudan till Dalslandningen och en mejlväxling pågår. Här bredvid ses deras ballong, kolla också gärna på deras hemsida www.misterbup.be

 

Lördag 23 februari

Första observatören som vill komma och fräscha upp sina gedigna observatörskunskaper har anmält sig. Och fjärde ballongen är anmäld.

 

Fredag 22 februari

Idag har tredje ballongen anmälts.

 

Onsdag 20 februari

I dagens lokaltidning Bohusläningen skrevs nästan en helsida om Dalslands ballongklubbs första flygning för året. Där kom även med lite om stundande ballongmöte och landslagsträning.

 

Söndag 17 februari
Inbjudan har nu skickats ut till alla medlemmar i SBF. Observatörer som finns med på SBF:s observatörslista fått informationsmail om att det finns möjlighet för träning under Dalslandningen.

Två piloter har redan anmält sig!

 

Lördag 16 februari
Inbjudan godkänts internt och publicerades på hemsidan tidigt på morgonen före avfärd till ballongmötet i Gränna. På SBF:s årsmöte gavs möjlighet att informera om Dalslandningen. Tankarna om att ge observatörerna träningsmöjlighet verkade uppskattas.

 

Fredag 15 februari
Träff med Irene Örtengren på Ragnerudssjöns camping för diskussion kring boende och mat mm. Inbjudan till Dalslandningen färdigställdes.

 

Onsdag 13 februari
Vid styrelsemötet bestämdes att satsa på Ragnerudssjöns Camping och Stugby som centralort. Tävlingsledningen utsågs till att bli Eva och Kenneth Olsson.

 

Lördag 10 februari
Efter kontakter med Tävlings- och Rekordutskottet i SBF samt boenden i södra Dalsland bestämde sig styrelsen genom maildiskussion ”att nu kör vi”. Alla medlemmar i SBF fick mail om att boka in rätta helgen i almanackan.

 

Tisdag 6 februari
Styrelsen har tidigare diskuterat att anordna en Dalslandning i mitten eller slutet av april. Idag välsignade årsmötet dessa planer.