Temakväll om häst

Bilderna är tagna av Rune Jacobsson och Eva Olsson.

 

Så fort vädret är klart med god sikt och lugna vindar försöker vi flyga med en eller två ballonger. Men vad gör ballongfararna när det är för dåligt väder för att flyga ballong?

 

Måndagen den 25 juli blev medlemmarna i Dalslands ballongklubb hembjudan till Tomas Enarsson i Munkedal.

 

Tomas bor på Hellerna gård där han har egen ridskola med tolv hästar, med mera.

 

Vi var inbjudna till klockan 18.00 och DÅ började en klocka på taket vid en av byggnaderna att klämta.

 

Totalt blev vi 22 personer som Tomas informerade om hästars beteende.

 

Tomas lyckades till och med överrösta ljudet av den störtskur som smattrade mot taket medan Marie och Per-Göran satt till häst och åskådliggorde delar av det Tomas berättade för oss.

 

Tomas berättade väldigt intressant och det både hördes och syntes hur bra kompisar Tomas och hästarna är.

 

Både inne och ute syntes helt klart också Tomas blomsterintresse. Det är inte alla hästar som har så vacker rabatt utanför stallväggen!

 

Vi blev även inbjudna till värmen i Tomas bakstuga. Dagen till ära hade han redan vid 6-tiden på morgonen tänt i stenugnen och stekt bröd till oss.

 

Färskt bröd med alla tillbehör avnjöts sedan i Tomas magnifika bostad. Tomas fick oss alla att känna oss som hemma - inte bara Cathy som här står vid trappan och vinkar glatt. Om man någon gång kan prata om mysfaktor så är det verkligen det hemma hos Tomas!!!

 

Efter att vi ätit oss mätta begav vi oss till den före detta affärslokalen där vi fick njuta av vackra bilder som Peter Ljunggren tagit vid några av sina flygningar. Vi fick även se DVD från Tomas första flygning som Cathy och Trevor gjort.

 

Klockan hann att bli 21.30 före vi avslutade och skildes åt efter en mycket lyckad kväll. STORT TACK TOMAS!