Flygning 2009-07-11

Bilderna är tagna av Susanne Jacobsson och Thomas Grubbström.

 

När

2009-07-11
VarLekeryd-Gåvanäs
PilotEva Olsson
Crew7
Flygtid
40 minuter

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan se flygning i Google Earth eller i Google Map

 

 

Väntar på lugnare vindar
"Man kan alltid åka ut till ett startfält och vänta" brukar Lea säga och det gjorde vi på lördagskvällen i Gränna. Sedan stod vi där och väntade på att vinden skulle mojna. Om det går att flyga kommer en deltävling i Svenska Cupen att genomföras med en ballong som flyger hare och övriga ballonger som skall följa efter.

 

Gun har hittat en blomma
Gun hittar en blomma och vi funderar en stund på vad den heter. Vi var inte någon större biolog någon av oss, så en flora behövs till biblioteket (bussens).

 

Matchande tändare
Kvällens två kvinnliga piloter upptäcker att de har matchande tändare.

 

Haren börjar lasta ur
Haren börjar lasta ur ballongen och övriga piloter börjar förbereda sina ballonger.

 

Gräset tas bort vid brännaren
Det är högt gräs även i Gränna, så Barbro tar hjälp av fler denna gång, när hon utför sin gräsrensning runt brännaren.

 

 

Kenneth tittar på
Kenneth knäckte till ryggen när släpet skulle krokas på, så han fick ta det lugnt vid starten. Men så fick han tag i en radio och började ge direktiv till crew! - Johan hjälp Bengt med fläkten! Även tidsstudier noterades i bussen, och sedan redogjorde han för crewn vad han hade sett...!

 

Haren startar
Haren startar och nu gäller det att vara cool och flyga precis lagom... Lagom nära för att se vart haren tar vägen. Flyga lagom långt bak i startordningen för att ha hjälp av övriga ballongers riktning och så se till att komma lagom nära för att kasta en marker på målkorset som haren lägger ut vid sin landningsplats.

 

Ballongen är kallfylld
Ballongen håller på att kallfyllas. Olles ballong ligger alldeles nära bussen.

 

Kornlinan är bemannad
Kronlinan är väl bemannad vid detta ballongmöte! Det är väldigt kul att så många följde med till Gränna! (och nästa gång följer väl du med också...)

 

Ballongen är uppe
Det kom en ordentlig vindpust så hjälpande händer strömmade till. När man ser en ballong i "nöd" så skall man ju hjälpa till (och det gjorde fotografen också sedan...)


 

Olle startar
Olle startar och Eva avvaktar att han flyger över ZGE innan hon startar brännaren...

 

Eldar för start
.. för fullt och ger sig iväg på jakt efter haren.

 

Ballong SE-ZGE är i luften
Ballong SE-ZGE är i luften. Jakten har börjat!

 

 

Markern kastas
Här syns den vita markern på väg ner mot målkorset. Resultatet blev en tredjeplats med 8 meter, och Olle och Lotta kastade ännu närmare korset.

 

 

Kartan visar vägen
Jakten på haren gick så bra att följebilen blev ohjälpligt efter och med en atlas ur biblioteket som stöd, irrade de omkring. Försent kom fotografen ihåg experimentbilden på kartan och när man så här i efterhand förstorar lite så ser man ju Ovanäs, Hovanäs eller ja - Gåvanäs. Väster om sjön var bilen i alla fall... 

 

Ballongen har landat
Efter lite dirigerande möttes de två igen, släpet och ballongen...

Efter flygningen åkte dalslänningarna tillbaka till Gränna och där väntade After Fly med mat och gott sällskap! Fler bilder från Andréedagarna.