Gränna 2009

Bilderna är tagna av Susanne Jacobsson.


På väg mot Gränna
Bussen är fylld och Dalslands ballongklubb är på väg mot Gränna och årets upplaga av Adréedagarna 10-12 juli 2009. Det är planerat för två deltävlingar i Svenska Cupen och under lördagen delas Adrées ballongpris ut framför museet.

 

Vätterns strand
Väl framme i Gränna visade sig vädret inte vara riktigt bra för ballongflygning, så efter incheckning på vandrarhemmet och en liten samling i köket, begav vi oss till Båtklubbens veranda och social samvaro med övriga deltagare. Vätterns strand med utsikt mot Visingsö.

 

Barbro äter polkagris
Klubbens tandsköterska räds inte lite tandtroll utan äter glatt upp sin polkagris!

 

Två manekänger
Lite senare på kvällen blev det lite kyligare och då passade Bengt och Barbro på att visa upp våra klubbkläder. Det var fler som fotograferades i sina kläder men då var fotomodellen underordnad... - Böj ner huvudet så att vi får med sjön på bilden!

 

Bengt handlar
Lördag förmiddag, efter frukost och fika på Fiket, flanerade vi runt på gatorna i Gränna. Några polkagriskokerier besöktes och armmuskler och arbetsmetoder jämfördes. Efter att damerna hade visat vägen in i syaffären shoppade Bengt loss på tryckknappar. Man vet ju aldrig när man behöver en sådan.

 

Samling inför prisutdelningen
Samling framför Grenna museet inför prisutdelningen av Andrées Ballongpris.

 

Vinnare John Grubbström
En mycket glad och värdig mottagare, John Grubbström, av Andrées Ballongpris 2009.
Motivering: "För sin aldrig sinande entusiasm för allt vad ballongflygning heter, och för alla enastående insatser för sportens främjande, allt ifrån pionjäråren och ända fram till idag. Som obotlig glädjespridare och god kamrat är han en synnerligen välförtjänt mottagare av detta pris."

 

Tävlingsledning planerar
Lördag kväll bjöd på bättre ballongväder men flaggorna stod fortfarande rakt ut, så tävlingsledningen flyttade fram starten några timmar och hoppades på att vinden skulle mojna.

 

Kommer vinden att mojna?
Väntan och väntan... det blev lugnare och lugnare...

 

Ballongerna startar
Så gick det att starta och Eva eldar för fullt för att börja jakten på kvällens hare. Bilder från flygningen. Sedan blev det After Fly på verandan...

 

Frukost
Frukost och planering av söndagens äventyr...

 

På båten
16 fötter ombord på färjan mot...

 

Visingsö
... Visingsö.

 

Remmalag på Visingsö
På Visingsö väntade nästa fordon på oss och vi hoppade ombord och åkte en rundtur på ön, så kallade remmalag.

 

Bilen vid tappen
Lite nyare historia...

 

Kyrkan
... och äldre historia. Greven var intresserad av stjärnor så vad passar bättre än att spana från ett torn?

 

Regn över Gränna.
Regnet föll över Gränna under tiden vi var på utflykt, men när vi kom till hamnen sken solen igen! Våra dagar i Gränna var över för denna gång men vi kommer tillbaka!

Bilder från lördagens flygning.