Flygning 2009-10-09

Bilderna är tagna av Barbro Andersson, Kathy Finbow och Kenneth Olsson.

 

När

2009-10-09
VarÅttingsåker - Hôla
PilotEva Olsson
Crew8
Flygtid
jo det tog sin tid  (1 tim 15 min)

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan se flygning i Google Earth eller i Google Map

 

 

Samling på torget i Högsäter inför flygning. Eva och Björn diskuterar flygriktningar och Kathy är intresserad.

 

Det glada gänget satte sig in i bussen och begav sig ut mot Åttingsåker som ligger nordväst om Färgelanda.

 

Vi skaffade oss markägarens tillåtelse att få köra ut på ett av hans gärden.

 

Några började rigga i ordning ballongen medan resten spred ut sig över gärdet och ... Ja, plockar de blommor eller vad händer?

 

På hela gärdet fanns synliga bevis på att korna gått där tidigare. Vårt gäng plockade helt enkelt gräs som de la ovanpå lämningarna för att ballongen inte skulle bli smutsig.

 

 

Kenneth hittade något mycket trevligare - en kelen katt.

 

Efter en stund började vi få fason på gärdet ... och på ballongen.

 

Snart stod ballongen startklar. Trevor hade idag på sig sin nya tröja som kompisen Rose förärat honom, förutom www.dalslandsballongklubb.se stod där också BALLAST. Trevor blev extra glad då vi översatte och talade om att på svenska kunde detta också betyda den coolaste/häftigaste i gänget.

 

Så gav sig gänget iväg på en härlig tur över bland annat Horntveten - med de nöjda ägarna med i korgen.

 

Det var mycket lugna vindar och folket i följebilen behövde inte jäkta. De tog bland annat god tid på sig att prata med klubbmedlemmar som bodde i närheten av landningsplatsen ...

 

... medan ballongen hängde över ett gärde och gled fram och tillbaka. Till slut tröttnade de i följebilen och gav sig ut på gärdet och hämtade ballongen. Snabb packning samt samtal med markägaren före vi begav oss tillbaka till torget i Högsäter. Tyvärr missade vi få bilder på alla händelser, till exempel när Trevor klev ur korgen och ballongen steg till väders igen och när  Barbro rullade utför en slänt. Ni skulle varit med!

 

Kvällen avslutades med dop av Anders och Ulla som numera kan titulera sig Markgreve och Markgrevinna av Hôlan - och givetvis kaffe med dopp.