Uttersjöbäcken

Fotografer: Bente Berndt, Erika, Eva och Kenneth Olsson.

På morgen söndagen den 7 september var vi 7 medlemmar som gav oss iväg till ballongmötet i Uttersjöbäcken. Framåt söndagskvällen kom vi fram till Hotell Aina strax söder om Sundsvall. Att frun i huset intresserar sig för heminredning var inte svårt att förstå och denna modell av byggnaden stod utanför vår rumsdörr.

 

Vid lunchtid på måndagen kom vi fram till Uttersjöbäcken och den f.d. skolan där som under en vecka skulle vara vårt boende.

 

Burken och Bente visade genast prov på sin gästfrihet genom att bjuda på lunch.

Väderprognoserna för kvällen angav kraftiga vindar men ... vi begav oss ändå iväg till Burträsk som skulle kunna vara en möjlig startplats. Det blev flygning men den kan ni se mera om på annat ställe.

 

Eftersom vi flugit behövde vi alltså tanka dagen efter. Burken hade ordnat med rejäla gasolflaskor som vi tankade från. Sedan tog vi ledigt under dagen och åkte in till Skellefteå och såg oss runt i stan.

Även denna kväll trotsade vi vindarna och åkte till Burträsk och startade. Nu var det tre ballonger som flög och även media intresserade sig för ballongflygningen.

 

Kvällen avslutades med god mat och trevligt sällskap på Krogen.

 

På onsdagsförmiddagen hade Per Helmersson bokat in en guidad visning på Rönnskärsverken. Mycket intressant att höra historiken om företaget och se delar av deras produktion. Allt går att återvinna!

 

Per Helmersson satte sig i Ivar Kreugers kontorsstol och gjorde sina affärer.
(Tyvärr blir bilden lite suddig när man ska dokumentera lite diskret)

 

Och så blev det dags för god mat igen i Krogen. Erika visade Burkens dotter Agnes hur man kan vika servetten till en Biskopsmössa. Det blåste för mycket på onsdagskvällen för flygning så vi fick tillfälle till extra social samvaro istället.

 

Torsdagens rundtur i bygden startde vid brödfabriken i Lövånger.

 

Hur mycket bröd ska vi köpa?

 

Alla passade på att köpa gott bröd.

 

Vi åkte förbi den välbevarade kyrkbyn i Lövånger som är från 1700-talet.

 

Att en järnaffär kan innehålla så många olika varor. Det fanns verkligen mycket att studera där i Lövånger!

 

På många olika ställen hittade vi också reklam för ballongmötet i Uttersjöbäcken.

 

I Ostens hus utanför Burträsk fick vi lära oss en hel del om osttillverkning och då särskilt om Västerbottenosten.

 

Ingen flygning på torsdagskvällen heller p.g.a. för mycket vind. Så det blev givetvis samling på Krogen istället. Kenneth passade på att skriva lite till dagboken på vår hemsida.

 

Fredagen ägnades åt att åka ut och se oss om på Bjuröklubb.

 

Fyra ballonger fanns på fredagskvällen i Uttersjöbäcken för att vara med på Night Glow. Tyvärr försämrades vädret med en del byiga vindar. Därför blev det bara två ballonger som visade upp sig en stund i kvällsmörkret.

 

Vi hade det verkligen trevligt hos Burken och Bente men semesterveckan närmade sig sitt slut och vi blev tvungna att resa hemåt. Nästa ballongmöte planerar de veckan efter påsk nästa år. Hoppas fler har möjlighet att vara med då - för vi hade JÄTTETREVLIGT!

Övernattade på hemvägen utanför Borlänge vid Tyllsnäs Udde som visade sig vara en mycket naturskön plats.