Flygning 2009-04-04

Bilderna är tagna av Eva och Kenneth Olsson.

 

När

2009-04-04
VarSveriges Radio, Göteborg - Angeredsbron
PilotKenneth Olsson
CrewMånga
Flygtid
1 timma

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan se flygning i Google Earth eller i Google Map

 

Intresset för minibussen har vait stort och det framkom synpunkter efter förra flygningen om att den inte fick någon framträdande roll bland flygbilderna då. Vi blev dock inte fler medlemmar idag från Dalsland utan vi fick plats i vanlig personbil. Trots att den idag fick stanna kvar på en garageinfart i Högsäter så ska den givetvis få komma med på bild ändå Smile

 

Samling i Göteborg vid gamla TV-huset vid Delsjövägen. Tre ballonger tänkte sig upp i luften.

 

Många intresserade sig också vid färdplaneringen.

 

Startplatsen utsågs till gräsytorna strax intill. Vår ballong började göras i ordning medan Chalmers Ballong Corps (CBC) lugnt avvaktade i solgasset.

 

Ballongteknikern Björn Bergkvist var idag med och gjorde tillsyn på vår ballong.

 

En gång om året eller var 50:de timme ska ballonger noggrant gås igenom. Normalt brukar privatägda ballonger klara sig med den årliga tillsynen medan vår ballong nu flygs så mycket att snart 100 timmar passerats inom ett år.

 

All utrustning inspekteras; korg, brännare, hölje, brandsläckare, förbandslåda, mm. På bilden håller Björn på att provdra tyget uppe i toppen på ballongen för att se att det fortfarande är tillräckligt tåligt för de påfrestningar som blir.

 

Här ses Lea och Peter iklädda nya skjortor. De är medlemmar i CBC men också hedersmedlemmar i Dalslands ballongklubb och det känns även som en heder för klubben att de nu börjar bära "vår" klädsel.

 

Kenneth släppte en ny väderballong ...

 

... och sedan blev det aktivitet. Medan vi kallfyllde höljet började Andrew Lovell intill oss breda ut sin ballong och ...

 

... det hade också blivit fart på CBC:arna under Malenas ledning. Malena håller på att pilotutbilda sig och skulle upp och skolflyga med Peter som instruktör. Men var är Peter?

 

Av någon anledning verkade han stundtals intressera sig mer för vad Kenneth sysslade med. Andrew håller på med kallfyllning och Kenneth verkade startklar.

 

Det fanns i dag även plats för några från CBC i vår korg för flygning norrut över stan.

 

Efter Kenneth startade Andrew och de två första ballongerna sågs som små, små prickar lågt över stan när Blåkläderballongen kom upp i det blå.

 

Jonas var idag så flygsugen att han överlät sina bilnycklar till Malin. Efter att ha kört en stund ville hon sedan helst inte lämna tillbaka den. Även Johan var också helt klart imponerad av bilen.

 

Kenneth landade strax norr om Angeredsbron mellan E6:an och Göta älv.

 

Vid landningsplatsen dök snart Per Helmersson upp som denna härliga vårdag prioriterat kajakpaddling istället för ballongflygning.

 

Eftersamling vid Stigs Center. Malena och Peter hade landat vid Angered och telefonvägen fick vi besked om att Andrew landat längre norrut vid Nödinge. Alla glada och nöjda efter en härlig flygning över Göteborg.