Flygning 2009-05-13

Bilderna är tagna av Kenneth och Eva Olsson.

 

När

2009-05-13
Var Bäckefors-Låkön
Pilot Eva Olsson
Crew 14
Flygtid
1 timme 10 minuter

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan se flygning i Google Earth eller i Google Map

 

 

Efter att ha letat startplats i Bäckefors bestämdes det till slut att parkeringen utanför Granbacka festplats nog skulle bli bra. De blivande filmproducenterna som dokumenterar Järbo var med och en målsättning med flygningen var att försöka flyga över väg 172 vid Färgelanda kommuns norra kommungräns där "Järbo State" börjar.

 

Ballongen förbereddes och ...

 

... stod snart startklar.

 

De som inte fick plats i korgen stannade till norr om det ställe som ballongen förväntades passera.

 

 

De väntade och de väntade.

 

Var det ballongen som kunde skymtas mellan träden?

 

Ja, men det är inte ofta man ser en ballong komma lågsniffande så här i solnedgången. Dessutom med påskjutare!

 

Resten kom tillskyndande över mossen.

 

Riktningen hade inte blivit helt perfekt för att korsa kommungränsen vid rätt ställe. Därför flyttades ballongen manuellt nära marken så att den kom närmare länsvägen. Så bar det av igen!

Eftersom det inte finns några fler bilder från denna flygningen kan man kanske tro att ballongen försvann och inte var synlig mer den kvällen. Men icke! Det blev en lugn och stilla fortsatt flygning med odramatisk landning intill vägen vid Låkön. Ni som vill se var landningen gjordes kan kolla in Evas första flygning med eget pilotcertifikat (kolla gärna den GPS-tracken också) - för detta var samma gärde som landades på. Och eftersom Malte var med så slutade kvällen på allra bästa sätt.