Flygning 2009-10-27

Bilderna är tagna av Rune Jacobsson.

 

När

2009-10-27
VarEdsviken - Ödskölt
PilotEva Olsson
Crew8
Flygtid
55 minuter

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan se flygning i Google Earth eller i Google Map

 

Efter att ha hämtat upp fler passagerare i Bengtsfors letade vi startplats i närheten av Edsviken väster om Bengtsfors. Heliumfylld väderballong släpptes och ...

 

... Iris såg till att markägaren fick "Markägarlott".

 

Alla hjälptes åt vid starten för att få i ordning ballongen.

 

Bengtsforsborna placerade sig i ballongen och ...

 

... snart bar det iväg upp i det blå.

 

Medan samtliga i ballongen njöt av höstutsikter av allehanda slag roade sig medlemmarna i följebilen med att bl.a. fotografera en vacker ballong.

 

I utkanten av Ödskölt blev det landning - till stor besvikelse för passagerarna som gärna ville vara kvar uppe i luften en längre stund.

 

Vid den vackra rastplatsen intill Ivägssjön stannades sedan till och Eva berättade hur ballongflygningen startade 1783 i Frankrike.

 

Släpkärran brukar oftast placeras i närheten när kamerorna är framme så att sponsorernas loggor syns så mycket som möjligt. Dagens egna företagare hade full förståelse för det Smile

 

Lydigt böjde alla sig ner på knä och lät sig döpas. "Jag döper dig till Markgreve av Ödskölt".

 

En blöt pöl är på väg att bildas även framför dagens tredje nya markgrevinna och ...

 

 

... alla såg nöjda och glada ut.

 

Efter välsmakande fika återvände vi till dagens samlingsplats utanför Dalslänningens kontor i Bengtsfors.

 

Vi fick sedan göra en rundvandring innanför väggarna på Dalslänningen. Agneta visade några av alla sparade tidningsnummer - finns sparat sedan 1930.

 

Redaktionschefen Thomas Wallin tog sig tid och berättade om Dalslänningen för oss. Han passade också på att informera om öppet hus i centrumhuset i Färgelanda nästa tisdagförmiddag 3 november då Helena och Jessica från Dalslänningen finns med och tar emot allehanda synpunkter och tips samt bjuder på kaffe och bakelse.