Flygning 2009-05-12

Bilderna är tagna av Rune Jacobsson.

 

När

2009-05-12
Var Steneryr - Högsäter
Pilot Eva Olsson
Crew 12
Flygtid
1 timme 5 minuter

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan se flygning i Google Earth eller i Google Map

 

 

När väderballongen släppts, vid samlingen på torget i Högsäter, var Gun och Iris koncentrerade på att avslöja dess kurs.

 

Även Eva och Björn följde intresserat den väg väderballongens visade i lufthavet medan bengt försöker hålla koll på både klocka och pilot.

 

Snart var de överens om att lyda Maltes råd om att åka till Råggärd och leta lämplig startplats.

 

Snart var det full startaktivitet - hemma hos Britt-Marie som alltså egentligen inte behövt åka till samligen i Högsäter. Så lite vet man på förhand när det gäller ballongflygning!

 

Snabbt var höljet utbraget ...

 

... snart även uppblåst.

 

Eva inspekterade och rättade till. Nya kardborrar i toppen underlättade mycket.

 

Stor koncentration rådde bland tjejerna inför starten. Iris inbjöd till kaffe på sin altan om vi landade på gräsytan utanför hennes hus i Högsäter. Visserligen visade vindarna mera på landning mera österut bortåt Ragnerudssjöns camping men ...

 

Så bar det iväg!

 

Och så kom ballongen ner igen! I Högsäter! Bara några hundra meter från den önskade landningsplatsen. Vinden dog ut så Bengt och Gunnar hjälpte till att bärga ballongen av gärdet som Eva inte ville lämna något "ballongavtryck" på.

 

Torrt, plant och snabbt packades ballongen ihop på Högakasvägen till intillboendes glädje.

 

Piloten hann inte ens ur korgen medans höljet blev färdigpackat. Lyftes Eva till slut ut med våld ur korgen eftersom hon vägrade lämna den, eller vad hände?

 

En helt vanlig tisdagskväll (?) efter en verkligt härlig flygtur bjöds gänget på kaffe med dopp på altanen tillsammans med Gunnars dragspelsmusik som var så inspirerande att Malte och Eva tog sig en svängom. Kan livet vara bättre?