Huvudmeny

Flygning 2008-07-01

Bilderna är tagna av Eva Olsson

 

När

2008-07-01
VarPressobo - Sollebrunn
PilotKenneth Olsson
Crew3
Flygtid
 1 timme, 15 minuter

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan se flygning i Google Earth eller i Google Map

 

 

Dagens flygning inleddes vid korvkiosken i Prässebo dit Malte guidade oss. Det var toppenväder och solen sken verkligen på oss (och även in i kameran tyvärr).

 

På fotbollsplanen i Prässebo intill kiosken blev sedan kvällens startplats. 

 

Startklar ballong med förväntansfulla flygsugna medlemma och förankringslinan redo att släppas så det kan bära av upp i luften.

 

Flera av traktens ungdomar dök intresserade upp med både kameror och en hel del frågor om ballongflyg.

 

Vände man sig om på startplatsen fanns där den idyllisak insjön Bodasjön med härlig badstrand och bryggor. Ute på sjön fanns även en flotte med ett litet gulligt hus på.

 

Färden gick söder om Koberg mot Sollebrunn och Malte som var med och flög som nu befann sig i sina gamla hemtrakter hade mycket att berätta om varje ställe som passerades.

 

 

Följebilschauffören såg ett yppeligt landningsfält med inbyggda "bromsklossar" om vinden skulle råka vara för kraftig vid landningen. Dock såg hästen till vänster i bild ut att noga bevaka sin vintermat.

 

Kenneth letade dock själv upp ett landningsfält nordost om Sollebrunn, alldeles bakom ladugården hos en mycket vänlig markägare.

 

Markägaren var intresserat med under hela packningen. Det visade sig att Bengt träffat honom tidigare och Malte och markägaren hade gemensamma bekanta.

 

Dessutom blev flygningen uppmärksammad och dokumenterad på fler håll. Kolla gärna på Prässebo News.