Huvudmeny

Flygförsök 2008-12-31

Bilderna är tagna av Eva och Kenneth Olsson

Flaggorna vid Konsum i Högsäter brukar ge en bra indikation på både riktning och fart på vinden. Tyvärr så verkade det blåsa lite väl mycket när vi skulle samlas inför dagens flygning.

 

Men prognoserna hade förutspått lugnare vindar under eftermiddagen så vi planerade vidare inför flygning. Iris var helt klart den som tog initiativet till att välja flygområde idag.

 

Eva som var dagens pilot lät Iris sköta planeringen under god stämning. Hade Hedekas eller Valbo Ryr bästa startområdet?

 

Flera gånger iaktog Eva flaggorna som visade på relativt byig vind. Till slut beslutade hon sig för att ställa in dagens flygning.

 

Susanne som bor närmast vår samlingsplats fångades på bild (i bästa paparazzistil) när hon snabbt flydde ut bakvägen för att slippa invaderas av fikasugna flygresenärer.

 

Istället begav sig gänget hem till Iris och Gunnar och fick en väldigt gemytlig samling med mycket gott till kaffet. Bland annat ljuvliga Havrerutor som vi får recept på här nedan.

 

Havrerutor (cirka 36 stycken)

175 g smör
8 dl havregryn
1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1/2 dl ljus sirap
150 g mörk choklad

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda med alla torra ingredienser och sirapen. Arbeta ihop till en massa och bred ut den i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen cirka 8 minuter. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Bred ut den på havrebotten medan den fortfarande är varm. Skär kakan i rutor. Ställ plåten svalt och dela sedan kakan i bitar.