Huvudmeny

Flygning 2008-11-13

Bilderna är tagna av Inger Jacobsson, Eva och Kenneth Olsson.

 

När

2008-11-13
Var V. Bleken - Kuserud
Pilot Eva Olsson
Crew 4 stycken
Flygtid
55 minuter

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan se flygning i Google Earth eller i Google Map

 

Att det var bara någon plusgrad innebar att vi kvävesatte cylindrarna för att få bättre effekt ur dem.

 

På västra sidan om Kroppefjäll var det väldigt grått - ända ner till marken. Därför begav vi oss mot Brålandatrakten och halvägs dit hade det lättat såpass att vi stannade och släppte en väderballong för att se om väderprognoserna verkade stämma när det gällde riktning och fart på vindarna.

 

Vi tog oss norrut utefter östra fjällkanten och hittade en stor fin grusplan som såg perfekt ut som startplats. Självklart stannade vi! Frun i huset kom ut och sa attt hon läst på släpkärran vad vi var för några och hon anade vårt ärende - och självklart fick vi använda deras plan. Vi behövde alltså inte ens fråga!

 

Även gårdskatten kom och deltog vid ballonginspektionen. Just nu är det rejält blött i markerna så katten var den enda som tilläts kliva på höljet denna dag.

 

Så bar det då iväg upp i det blå och vi såg startplatsen avlägsna sig under oss.

 

Norr om Örsjön fanns det fortfarande dimma kvar.

 

Men vi var inte på väg åt Ör utan Eriksstads kyrka fanns som riktmärke framför oss. John, Iris, Inger och även piloten njöt verkligen av att tillbringa enda soliga dagen denna veckan på helt rätt plats. I bakgrunden syns en helt översvämmad gårdsplan.

 

Från luften kan man få se de mest fantastiska mönster.

 

Kenneth som körde följebil hade bett om landning på asfalt för att kunna packa ihop torrt och säkert. Eva avstod dock från att landa på E45:an, men det blev bra nära.

 

Just för att vi var rädda för att få vår ballong våt då vi skulle packa ihop den hade några presenningar införskaffats. De kom verkligen till användning och fungerade jättebra.

 

För att lätta på tyngden i korgen bars bl.a. cylindrarna separat till följebilen.

 

Packningen skedde vid vägkanten. Uppe på vägkrönet kan varningstriangeln anas som Kenneth påpassligt placerade där.

 

Många prylar som skulle tillbaka in i släpkärran.

 

Sedan passade vi på att tanka gasol när vi ändå var i närheten av Bilisten i Brålanda. Även vi andra fick lite påfyllning i form av kaffe.