Huvudmeny

Flygning 2008-11-01

Bilderna är tagna av Rune Jacobsson och Kenneth Olsson.

 

När

2008-11-01
VarBrålanda - Björkstommen
PilotEva Olsson
Crew11
Flygtid
1 timme 20 minuter

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan se flygning i Google Earth eller i Google Map

 

Lördagsmorgon och 8-10 minusgrader hejdar inte ballongentusiaster när vädret äntligen ser flygbart ut. "Dit upp ska vi", tycker Kenneth.

 

Första väderballongen visade vindvridningar på olika höjder. Piloten bestämde flygning på östra sidan om Kroppefjäll. Utanför Brålanda släpptes en ny väderballong.

 

Vi brukar akta oss för att skrämma djur från ballongen men när de springer så fort de ser oss på startplats så är det inte mycket att göra åt.

 

Inger städade ur höstlöven på korgbotten från förra flygninge. Väl uppe i pilotfacket passade hon även på att kolla övrig utrustning. Ny pilot på gång? Bestämmer sig nog fortare än dottern!

 

Ballongen inspekterades även invändigt.

 

Så blev det äntligen klart för start denna härliga höstmorgon.

 


Silon i Brålanda brukar synas väl och sticka upp som ett riktvärke var vi än flugit i Dalsland. Nu var silon (eller är det vi) på riktigt nära håll.

 

Vi passerade intill Brålanda vandrarhem ...

 

... och Dahbergs slakteri.

 

När vi sedan kom högre upp blev det vindvridning på drygt 90° och med sakta fart kom ballongen österut närmare Vänern (kolla gärna GPS-tracken ovan på Google Earth). Brålanda uppenbarade sig nu under ballongen i ett enda blickfång.

 

Nordost om Brålanda landade ballongen och flygsugna medlemmar skyndade till.

 

Sedan lämnade ballongen marken igen efter mellanlandning och bytet av passagerare.

 

Slutligen landade ballongen i en skogsglänta vid Björkstommen. Markägarna avbröt sitt kaffedrickande och kom glada ut tilloss. De hade för några månader sedan själva flugit ballong med Ballongflyg i Väst och blev väldigt intresserade av lokala ballongklubben och möjligheten att flyga hemmavid. Kanske nya medlemmar på gång!

Tyvärr var inte Malte med så det blev inget kaffe efter flygningen. Ingen champange heller!