Vad gör vi nu?

Just slutet av april blir nog lite lugnt då våra lokala piloter är på semester, men man vet ju aldrig vad som kan hända? Någon eller något kommer kanske och överraskar? Om inte annat, kommer kanske Bengt förbi? Bengt handlar

6 juni hoppas jag att alla har bokat upp i sin kalender, då är det social afton. Förhoppningsvis kan vi avsluta en trevlig dag med flygning, som vi gjorde 2007. Under Dalslandningen tipsade Chalmers att de kanske flyttar in i Grillstugan på Campingen hela helgen och då kan vi ju bli riktigt många som flyger ballong.

Längre fram i sommar är det NM i Finland 24-27 juli och SM i Danmark 12-17 augusti. Om intresse finns har jag hört att ballongen kanske drar över sundet. 22-24 augusti har Medvindens ballongklubb från Växjö bjudit in till ballongmöte, så det finns en hel del att välja på....

 

Dalslandningen 2008

Det blev 15 ballonger med piloter och crew som lockades till Dalsland helgen 11-13 april 2008 för Dalslandningen, ett ballongmöte med deltävling i Svenska Cupen. Tre flygningar var inplanerade och det gemensamma boendet vid Ragnerudssjöns Camping och Stugby ger en härlig inramning på evenemanget. När sedan maten är så god så kan det bara bli en höjdarhelg. Vädermässigt blev det dock en låghelg med låga mörka moln och vind innan det till och med började snöa.

 

Breifing inför flygning Incheckningen började fredag kväll och det gjordes lite mätningar på vindar och riktningar för att se om det gick att flyga, men gick inte att träningsflyga denna kväll. Dalslands ballongklubb flög fredag morgon och övriga team var sugna på att få prova, men det var för mycket vind.

 

 

 

 

 

Gemensam middag Kvällen fick ägnas åt social samvaro i stället och tävlingsledningen meddelade att vädret satte stopp för flygning även lördag morgon. Efter den gemensamma middagen besökte man varandra i stugorna.

 

 

 

 

 

 

Ulf och Irene Örtengren

Ombyggd bil

Peter visar datorprogram

Lördag morgon snöade det och några team passade på att åka på sightsing. Övriga lyssnade på Ulf och Irene Örtengren som berättade om sina många verksamheter, från camping till plåt, däck och bilar. Efter detta visade Peter Olsson det datorprogram som han använder som stöd när han tävlingsflyger. Vid kvällens briefing hade vädret blivit något bättre, men någon flygning gick inte att genomföra.

 

Vinnare tipspromenad Före maten testades kunskaperna om Dalsland, ballongflygning och klubben via tipspromenadfrågor och segrade gjorde vår egen Therese. Kvällen ägnades åt social samvaro efter en god middag.

 

 

 

 

 

 

Planering Kenneth har lyft Jan Balkedal kastar sin marker

 

Söndag morgon var det dimmigt men den lättade allt eftersom och ballongerna åkte över fjället till ett gemensamt startfält i Brålanda. Efter ytterligare väntan på bättre väder startade slutligen två ballonger. Övriga team startade inte då det var så blött och lerigt på marken, och med vetskap om hur kul arbetet med tvättning och torkning av ballonger är, så avstod man hellre. De flesta begav sig mot det mål som tävlingsledningen hade utsett och Jan Balkedal, regerande svenske mästaren, var den som kastade sin marker närmast målet. Grattis Jan! God tvåa kom vår egen Kenneth, och han var efter flygningen nöjd med sin flygning. Ytterligare en premiär för klubben denna vinter, - att delta vid en tävling.

 

Segraren Jan Balkedal

Kenneth tar emot pris

 

Efter gemensam frukost blev det prisutdelning och sedan började våra långväga gäster resa tillbaka hem. Vädret kan man ju inte styra över, men trots den enda flygningen var alla glada och nöjda efter ett i övrigt trevligt ballongmöte. Dalslands ballongklubb tackar alla och önskar er välkomna tillbaka nästa gång!