SM 2004

Första månaderna av året ägnades åt planeringen inför SM som skulle hållas i månadsskiftet april-maj. Få visste vad detta handlade om men med den positiva anda som brukar råda i dessa trakter sågs inte detta som något problem utan man skaffade sig så den kunskap som behövdes.

Med en nystartad klubb med högtflygande planer var det heller inte svårt att få medias hjälp att sprida information och nyheter. Medlemmar strömmade till och med gemensamma krafter genomfördes ett välorganiserat och mycket uppskattat SM med utgångspunkt från Ragnerusdsjöns camping och stugby utanför Högsäter. Ett SM som blev en verklig höjdare!

Allmänhetens intresse var mycket stort och väldigt mycket folk samlades vid start-, mål- och landningsplatser på både västra och östra sidan om Kroppefjäll. Vädret var också på klubben sida och det unika inträffade att det gick att genomföra samtliga sex planerade flygtillfällena. Det blev en verklig folkfest! Ballongpris

Svenska Flygsportförbundet representerades på avslutningen av ordförande, 1:e vice ordförande och 2:e vice ordförande (även tävlande pilot) som överlämnade en sällsynt utmärkelse till Dalslands ballongklubb för ett väl genomfört ballongarrangemang. Att en så pass nystartad klubb lyckas genomföra ett så välplanerat och fungerande SM var tydligen något utöver det vanliga.

Det var nio tävlande lag som deltog och ytterligare några ballonger fanns med utom tävlan och som mest var det 13 färgsprakande ballonger uppe i luften. Peter Olsson var med som tävlande för Chalmers Ballong Corps och hans lag slutade på en hedrande silverplats, guldet gick till Poa Ekeblad.