NM 24-28 augusti 2010

Nordiskt mästerskap och Svenskt mästerskap samt Danskt mästerskap i ballongflygning
24–28 augusti 2010

Ballongstart

Dalslands ballongklubb arrangerade den 24-29 augusti 2010 det 3:e Nordiska Mästerskapet, 34:e Svenska Mästerskapet samt 30:e Danska Mästerskapet i ballongflygning. Tävlingscentrum var i Högsäter med gångavstånd mellan tävlingsledning, möjlighet till mat och den intilliggande kyrkan som kommer att användas som briefinglokal.

Det gick att genomföra fyra flygningar med elva deltävlingar trots att vädret inte var det bästa. Peter Olsson, blev nordisk och svensk mästare och Philip Mundt blev tvåa i NM och trea i NM blev Christoffer Mundt. Klubben fick glädjande och hedrande mycket beröm för sitt arrangemang.

 

Nytt år, nya händelser

Ett nytt år har börjat och det har redan hunnit hända saker! En flygning är genomförd med Eva Olsson som pilot. Hon passade på när vindarna var rätt och tog en långtur över Kroppefjäll och fick därför en bra resultat i tävlingen Stora steget. Arbetet inför årsmötet är i full gång och årsmötet sker den 8 februari. Under de första dagarna på året beslutades det också att Dalslands ballongklubb skall arrangera årets Svenska mästerskap, och att även danska, norska och finska lag bjuds in. Ingen dålig inledning på ett nytt år, eller hur?!