Hösten och vintern 2007

Senare under hösten har det inte gått att flyga så många gånger. Men när det har gått har det som vanligt varit underbart. Eva har väntat sedan hösten på att få flyga som färdig pilot, men det närmaste hon varit är ett flygförsök. Det kom luriga vindar när ballongen var fylld och så fick crew´n för första gången tömma ballongen utan att ha flugit.

Klubben deltog i december vid julmarknaderna både i Högsäter och Färgelanda. Vädret i Högsäter blev en prövning för det nya tältet och banderollen, men de höll. Det ser riktigt proffsigt ut när ballongklubben visar upp sig, tack vare vårt nya informationsmaterial som vi har tagit fram via pengar från Handslaget.

I november-december arrangerade klubben utbildningskvällar. Vi lärde oss mer om ballongen, väder och kartor, vilka knopar som är bra och hur man hanterar gasolen. Utbildningen blev så populär, med 15-20 deltagare per gång, att antalet tillfällen utökades och vid sista tillfället i januari, plastades kartor inför vårens äventyr.


Nisse Kjällén visar hur en gasolflaska fungerar.

Under februari planeras två ballongmöten ett hos Medvinden i Växjö och ett i Gränna. Tillsammans med ballongmötet i Gränna hålls också årsmöte för Svenska Ballongfederationen och några från klubben brukar delta vid detta. Den 5 februari har Dalslands ballongklubb sitt årsmöte, handlingar och inbjudan finns på hemsidan. Den 1 mars arrangerar klubben knytkalas i Högsäter. 

 

 

 

Familjen Olsson blir historiska

Peter Olsson som är pilot och även instruktör har nu gjort den historiska bedriften att vara med och utbilda båda sina föräldrar till piloter. Pappa Kenneth blev färdig pilot i våras och nu har även mamma Eva färdigutbildats. Enligt historiker och forskare på området är detta världsunikt.

Familjen Olsson har alltså gjort det i rakt uppstigande led!

Flygning fem kvällar i rad och en morgon

Det var riktigt många som stod i mörkret runt ballongerna på Heden i Göteborg och tittade på vår night-glow. Till musik och med egen presentatör genomfördes eldningar i takt och de fem ballongeran lyste upp himlen. Den sena kvällen avslutades med att ca 30 ballongmänniskor gick på lokal och fikade.

Applåder till team Peter Olsson
Under augusti genomfördes EM 2007 i Tyskland och våra hedersmedlemmar Peter, Lea och Björn (tävlande för Chalmers Ballong Corps) flög till sig en fin-fin femte plats. Styrelsen passade på och gratulera Peter med tårta och applåder, när han en kväll var i Högsäter.

I september var vädret inte det bästa men någon flygning gick att genomföra, och då var även Ballongflyg i Väst med och flög passagerare. I slutet av månaden var det tio medlemmar som åkte till Öland och deltog vid Skördefesten 2007. Det blåste för mycket för att kunna flyga, men vi var ute och tittade på Öland och skördealster och deltog vid nigth-glow även här. Det var nio ballonger som eldade i mörkret. Efteråt var det gemensam middag och ballongsnack.

Med oktober kom solen och då flyger man ballong. Fem kvällar i rad och så passade Eva på att "flyga upp" fredag morgon och är snart klar pilot.

Mellan flygningar och resor har styrelsen jobbat hårt med att genomföra de projekt som ingår i Handslaget. Informationstavlor, banderoller, beach-flaggor och en ny hemsida är ordnade och under november kommer utbildningskvällar arrangeras med ballong-relaterade ämnen.

SM 2007

I maj arragerade Dalslands ballongklubb sitt andra SM. Denna gången var det Brålanda som blev centralort. Responsen från lokalbefolkning, företagare och kommun var mycket välkomnande till arrangemanget.

Även detta SM blev en succé där både tävlingsledning och de tävlande uttryckte stor uppskattning. Tyvärr var inte vädret flygbart hela tiden men två morgonflygningar genomfördes. Men ett samlat boende på Brålanda vandrarhem gjorde ändå att de tävlande lagen nyttjade gemenskapen till uppskattande stunder även mellan tävlingspassen.

Elva tävlande deltog och Peter Olssons lag slutade på andra plats, etta blev Janne Balkedahl. Ytterligare piloter var med utom tävlan och det var totalt 14 ballonger uppe och flög.