Flygning tre kvällar i rad och en till

Första veckorna i augusti har erbjudit bra ballongväder. Tre kvällar i rad har klubben flugit, två tillfällen på västra sidan av Kroppefjäll, och ett tillfälle på östra sidan. Mest publik på startplatsen blev det vid starten på campingen. Efter en kvälls vila tände Eva brännarna och kunde i fint solsken göra ytterligare en flygning samma vecka. Härligt!

Klubben har blivit inbjuden till Kulturkalaset i Göteborg den 15 augusti, för att på kvällen tillsammans med fler ballonger, göra en sk nightglow. Ballongen är då fylld, men förankrad i marken så att den inte lyfter.

Arbetet med handslaget går vidare och styrelsen har träffats och de första åtgärderna är på väg. Klubben skall bland annat köpa två beach-flaggor med loggan och klubbnamnet på som vi skall använda vid uppvisningar. Klubbens hemsida skall också omarbetas och just nu sitter några och funderar på innehåll och layout. Utbildningskvällar med ämnen som, hur sköter jag min ballong och släck med brandsläckare kommer under hösten-vintern.

Under september kommer det antagligen att arrangeras ett nytt skolflygläger och det arrangeras ett ballongmöte på Öland. Styrelsen har också haft funderingar på egna klubbaktiviteter men inget är klart ännu.