Handslag och sommarens aktiviteter

Klubben har ansökt och fått pengar via Handslaget. Målet är att engagera flera, öka kunskapen om ballonger och ballongsporten och därigenom även presentera Dalslands ballongklubb. Pengarna skall användas till olika typer av informationsmaterial. Arbetet påbörjas i sommar och skall rapporteras av under hösten.

6 juni kom med sol och det blev en lyckad social afton med grillning, tipsprommenad och flygning på kvällen. Från Göteborg kom medlemmarna i Chalmers Ballong Corps och var med och firade. Veckan efter deltog klubben vid en visning i Vänersborg, en blåsig men väldigt varm dag. Mellan regnskurar och blåst har Kenneth kunnat flyga några härliga kvällsflygningar som klar ballongpilot. I början av juli åkte fem medlemmar till Tällberg och ordnade en förankrad flygning vid avslutningen av den internationella miljökonferensen. Kungaparet var några av åskådarna.

9-11 juli deltog två medlemmar från klubben vid Andrée-dagarna i Gränna. Allt regnande hade förstört vägarna runt Gränna och och det var kanske tur att det inte var flygväder, så start och landningsplater var svåra att nå. 13-15 juli anordnades ett skolflygläger i Vårgårda, och klubben deltog med en pilot och en blivande pilot. För ovanlighetens skull detog fler piloter och ballonger än crew, så personal fick lånas in.


EM i ballongflygning arrangeras i år i Tyskland och några medlemmar har visat intresse för att åka dit som åskådare.