Skrattupplevelser SM

Här kommer några "skrattepisoder" från vår samvaro under SM:

Det är tävlingens första morgon. Vår observatör får erbjudande om att flyga med i korgen men väljer att stanna kvar på marken. Han har förankrat sina byxor med breda svarta hängslen och är väl förberedd på dagens uppgift. Vi lyfter och det är en strålande härlig morgon. Alla markers kastas i tur och ordning och allt går finfint. Vi skall landa och Eva säger "Förbered er på en hård landning". Vi landar och draggar minst 50 meter. Under tiden passerar vi en hög brunn. Ojoj hur går detta. Jättebra - vi "missade" med bara en halvmeter. Nästa fara var en tom hästhage med vitt staket. Nu börjar det nästan likna "Om du får oväntat besök". Men vi "missar" den också med god marginal. Korgen har vält och där ligger vi alla fyra som i en sardinburk. Kronlinan sitter fortfarande fastknuten i brännarramen. Men höljet ligger där helt platt på marken. All luft bara försvann ur som i ett litet nafs. Vi kravlar oss ur korgen. Gun ställer sig bredvid korgen och studsar upp och ner. " Det här var roligt. Det här var riktigt roligt" säger hon. Vi förstår senare att hon syftar på deltävlingen.

Elisabeth skall åka och tanka gasol. Vi andra sitter bak i bilen. Elisabeth kör och kör och egentligen kommer vi längre och längre bort från tankningstället. Elisabeth upptäcker snart att en ballongbil åker efter oss. De följer efter oss hack i häl. Vi är alltså på rätt väg konstaterar Elisabeth. Snart hamnar vi på en återvändsgata, och får då möjlighet att prata med den efterföljande ballongbilen. Där sitter Bullen och Bengt Gunnarsson. De trodde att vi visste vart vi skulle och hängde bara på. Elisabeths kommentar kommer som ett dråpslag. "Ja, karlar kan man då inte lita på"

Morgonens tävling är över för Team Eva, och nu skall vi ut och leta markers. Gun har full kontroll över vart de hamnat. En hade hamnat uppe på en husvagn trodde man. Vi närmar oss "husvagnen". Denna visar sig vara en gammal avdankad ambulans utan motor. Vi fortsätter mot nästa marker och är snart framme. Gun vet helt säkert "Den ligger bakom ett träd". Vi stannar. Framför oss står minst hundratalet träd. Det är då Simon (som är vår observatör för just denna flygning) böjer sig ner och håller sig om huvudet och säger "Jag tror jag bryter ihop". Simon - tack för att du stod ut med oss - ett gäng helt vimsiga damer.

Vi skall flyga morgonflygning och eftersom Therese har åkt hem så blir Erika observatör i hennes ställe. Erika har hittills varit navigatör och hur i herrans namn skall nu laget klara sig utan henne. Jojomensan - Gun träder in. Morgonen börjar inte så bra. Batterierna är slut på GPS:en så där finns ingen hjälp att få. Gun hittar snart ett kyrktorn och har snart det hela klart för sig. Gun säger "Där är kyrkan, nu skall du flyga dit" Gun står ungefär som Karl XII och pekar med hela handen snett till höger. Det gick bra. Vi kom väldigt nära målet.

Vi sitter utanför Roland och Elisabeths husvagn på fredag kväll. Flygningen är inställd och äntligen blir det lite mer social samvaro. Eftersom Roland har glömt sin markgreve-titel så blir det som vi alla vet att han får bjuda på en "krogrunda". Rätt som det är skriker Eva till. Ett "litet" kryp uppenbarar sig vid ingången till husvagnen. Det är då som Birgit (Elisabeths mamma) säger "Du som flyger ballong och allting, inte blir väl du rädd för ett "litet" småkryp".

Barbro - som var med


Barbro bidrog själv många gånger till att höja stämningen under SM-dagarna (brukar faktiskt göra det annars också). En av de sista episoderna inträffade sent, sent på lördagskvällen. Tävlandet var över och ingen i gänget verkade jätteintresserad av att gå upp på söndagsmorgonen för en tidig morgonflygning. Efter att väckarklockan ljudit 02.45 varje natt under SM såg vi fram emot en längre stunds nattsömn. Barbro utbrister helt plötsligt till Gun: "Se nu till och få tyst på den tjatiga kärringen". Övriga stugkompisar förstod strax att hon inte menade någon av oss andra medboende utan Guns mobilväckning som ljudit varje "morgon". Den käcka kvinnorösten som meddelade "Dags att gå upp. Klockan är nu 2 och 45" tystades för lång tid framöver.

 

Eva - som också var med

 

Bilder från SM finner du här