Ballongmöte i Uttersjöbäcken

2009-09-07
Äntligen anlände vi till Uttersjöbäcken och ballongmötet där. Vi välkomnades hjärtligt med lunch av Burken och Bente. Efter inkvartering i hotelldelen i den före detta skolan studerades väder inför kvällen.
Väderprognoserna förespådde c:a 10 knops markvind och 20 knop på 1000 fot. Men det hindrade ju inte oss!
Vi åkte till Burträsk som kunde vara en tänkbar startplats. Väderballongen gjorde en snygg stigning upp i skyn och strax därenfer gjorde vår ballong likaså.
Många intresserade samlades vid startplatsen och många lockades också ur stugorna utefter vår färd för att vinka till oss i ballongen. Landningen blev hos en bonde som sedan glatt förevisade sin ladugård och robotmjölkningen mm.
Nu sitter vi i Burkens och Bentes krog och avnjuter diverse specialiteer. Det kan konstateras att ballongflygning verkligen är härligt.
/Eva

2009-09-08
Dagen började lugnt med gasoltankning efter frukosten. Sedan vidtog en liten (lugn) köprunda i Skellefteå.
Även i dag verkade kvällsvindarna för kraftiga för flygning. Men hindrar det oss? Nej!
Tre ballonger startade från Burträsk med massor av mediafolk. Tidningen Norran med journalist, fotograf och webbfilmare samt Sveriges televisionverkade njuta av ballonger. I alla fall Norrans folk som flög med mig. Håll utkik på fredag! Förutom alla övriga bekvämligheter här har Burken och Bente också jobbat mycket positivt med media.
Sedan avsludades kvällen i Bursckens och Bentes krhog med verklig ghod mat osch ruschkight god drickhicka.
/Eva

2009-09-09
Studiebesök på Boliden Rönnskärsverken.

Ett intressant besök där vi se flera delar av koppartillverkning. Det är en häftig syn att se 1200 graders koppar flöda ner i degeln från konverteringsugnen. De tillverkar koppar, bly, svavel, guld, silver m.m. Produktionen går bra och medverkar till att Skellefteå kommun är en av de rikaste i Sverige
Alltför friska vindar gjorde att vi stannade på backen hela dagen. Studiebesök på Rönnskärsverken och intressant pizzeria samt diverse aktiviteter i form av vila, motion, plocka maskrosblad och mata kaniner mm förgyllde dagen.

/Kenneth

2009-09-10
Så mycket intressant det finns att titta på i dessa trakter! Idag har vi besökt tunnbrödsbageri, osttillverkning (där vi också fick inblick i hur Studieförbundet Vuxenskolan är uppbyggt här) och järnaffären i Lövånger (2 gånger) samt Claes Olsson i Skellefteå mm.
Inför kvällen bestämde vi oss för att det var för blåsigt för flygning och stannade på den trevliga krogen i Uttersjöbäcken istället :-))

 /Eva

2009-09-11
TV Västerbottennytt var med vid flygning i tisdags

Fredagens utflykt blev till det fina Bjuröklubb ute vid kusten.

På kvällen planerades Night Glow med fyra ballonger. Vädret försämrades dock men ... Vi lyckades få upp två ballonger en stund som trotsade vindbyarna. De dryga 50 personerna som samlats var väldigt nöjda med det skådespel de fick se.

/Eva

 

2009-09-12
Efter frukost var det tyvärr dags för att påbörja resan hemåt. Vår vistelse i Uttersjöbäcken har varit så angenäm att det var svårt att skiljas från Burken och Bente.

Förutom ett kort stopp på IKEA i ?? med rekordsnabb inköpsrunda så blev det en dag i bilen. kvällsmörkret letade vi oss sedan fram till övernattning på vandrarhem vid Tyllnäs Udde utanför Borlänge.

/Eva

 

2009-09-12
Igår kväll anlände vi alltså till Tyllnäs Udde i mörkret. Morgonsolen sken när vi vaknade och det var en helt fantastisk utsikt när man tittade ut. Vatten utanför, båtar vid bryggorna, välklippta gräsmattor och välskötta byggnader runt omkring. Det fick bli en liten extra promenad före vi satte oss i bilarna för slutresan hem.

Vi kan alltså summera en helt fantastisk vecka och ingen av oss från Dalslands ballongklubb som nu varit på ballongmöte i Uttersjöbäcken ångrar att vi åkte dit (möjligtvis att vi åkt därifrån). Nu är det bara att se fram emot nästa ballongmöte där uppe i veckan efter påsk nästa år.

ETT STORT TACK TILL BURKEN & BENTE!

/Eva