6 juni 2018

Presenterar här ett brev som kom till klubbens lokala piloter efter Social afton 6 juni 2018. Brevet har kompletterats med lite bilder från kvällen.

 

Hej Eva och Kenneth!

Många, många tack för en underbar upplevelse!

Ni anar inte så glad jag är att jag fick flyga med igår. Har längtat så otroligt mycket tillbaka till ballongklubbstiden och börjat och inse och tänka att jag kommer inte tillbaka, min fot kommer att hindra mig för mycket, den kommer inte att bli bra igen och alla tror att  jag kan inte det och inte det.....  men jag har ändå känt att min känsla för luftballonger och mitt humör kan ingen ta.

Har bestämt mig från början att smärtan aldrig ska få segra över mig och brodern Thore hjälper mig mycket genom att tro att det kommer att  bli bra. Det var nog det som gjorde att han gav mig medlemskapet i Dalslands ballongklubb i födelsedagspresent för nåt drygt år sedan. Jag blev helt tossig en dag för några år sedan när jag såg flera ballonger i luften här, och kände att jag hade inte släppt det!  Bara att vara medlem igen har gjort mycket för mig.

För jag har haft så otroligt roligt under många år med ballongklubbarna även om det var längesedan. Väldigt längesedan. Men minnena är för alltid kvar inom mig. Hur mycket minnen som helst kände jag inatt när jag var så glad  och upplyft att jag var klarvaken, och upplevde flygningen igen och igen....!!

Även om flygningarna är grädden på moset är det också allt runt ballongen som ger så mycket. Att få vara utomhus tillsammmans med andra i alla åldrar som delar ett intresse, all väntan på bättre väder, alla fikor man delat på alla möjliga platser där man väntat på folk som ska komma med egna ballonger, alla slingriga vägar man fått se i letandet efter  bra startplatser, punkteringar, alla bönder man fått tala med för att låna fält, minkuppfödare  som velat få oss att tro att vi flugit för nära,  alla följebilar man kuskat runt i för att förhoppningsvis komma på rätt väg och helst vara där samtidigt som ballongen landar. Streamers man hjälpts åt att leta efter för avgöra vem som var närmast. Allt roligt man haft i lånade lokaler där man kunnat bre ut ballongen och med hoplånade symaskiner lagat höljen, ja raden av minnen kan göras så lång. Alla vandarhem där man torkat kläder, fyllt termosar, värmt gasolflaskor och gratulerat den pilot som vann dagens tävling, men framförallt delat ett intresse med likasinnade i ur och skur och ljuva vindar!

Att man ibland gått upp så tidigt, åkt långt, träffat andra, möten och väntan och ibland återvänt hem utan att vädret blev så bra att man kunde flyga men en rolig dag hade man haft! Ballongmännsikorna är ett alldeles speciellt folk!!

Fick precis samma sprittande lyckokänslan när jag såg ballongerna fyllas igår, alla ljud med fläktar, prasslet av höljena, brännarna och ordningen, repen och sättet att hålla i höljet utan att skada tyget.... Rymden inne i ballongen, det speciella ljus som blir inuti. Alla känslorna bara kom tillbaka, alla namn på ballongerna jag träffat Kung Bore, Beatrice Aurore, Guldäpplet, Guldtuppen, Emilia, Örnen, Wrangler.... och alla skickliga piloter Ulf Ståbi, KG Silfverstolpe, Axel Madsen, Ingmar Lija, Lasse Sundqvist, Peter Andersson, Stig Frisk, Janne Balkedal mfl men framförallt all markpersonal, hela familjer som var med och myllrade runt dom vackra ballongerna. Hur man hjälpts åt att vända släpvagnar på smala utrymmen så att alla följebilar kom med!

För mig är ballongerna som stora trygga djur, dom vaknar och reser sig och vaggar till, ställer sig till rätta, vill iväg, och plötsligt släpper från marken och glider upp över trädtopparna, man känner att ballongen trivs däruppe, så fint fylld av luft och buren av vindarna. Och att få vara däruppe, att se böljande landskap, horisonten runtom, skogssilhuetter, åar  och sjöar, höra alla ljud nerifrån som inte studsar mot något, naturen under och över Dig, känslan att vaggas genom lufthavet buren av den stora vackra stolta ballongen. Och ingen kraftledning vill man se!

Jag njöt så otroligt mycket. Jag är lyckligt tacksam!!!! 

 

Roligt också att få träffa Peter. Och alla dom andra!

Ni hade ordnat allt så fint, in i minsta detalj, god mat och fint dekorerat i hela lokalen, aktiviteter och härliga människor. Ett jättejobb! 

Och så flygningen!

Ha det gott!
Barbara Landelius

 

 Foto: Eva Olsson och Trevor Finbow

Fler bilder från flygningen finns här.