Flygning 2020-03-21

Bilderna är tagna av Magnus Bandgren, Emelie Borling, Tomas Enarsson och Eva Olsson.

 

När

2020-03-21
Var Ånnerud -Värdshuset
Pilot Niclas Möre
Crew många
Flygtid 55 minuter

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan se Niclas flygning här Google Maps eller Google Earth.

 

Denna lördag kändes som en typisk vårdag. Frostig morgon som solen sedan värmde upp. Vårkänslorna spirade och det blev en perfekt dag att tvätta av släpkärror och ballongbuss, vilket var välbehövligt. 

 

Vid eftermiddagens samling på torget i Högsäter var det en större skara än vanligt. Tre ballonger och 24 personer. Med oss fanns förra Årets Företagare från ICA Supermaket och Uppstickare från Torox vars pris bl.a. var en ballongflygning. Även Färgelanda kommuns näringslivsstrateg och kommunstyrelsens ordförande deltog. Samt ett glatt gäng från Chalmers Ballong Corps (CBC).

 

Startplatsen vid Ånnerud såg ut att bli perfekt för att sedan i luften försöka flyga åt Färgelanda till och ... 

 

... snart låg tre ballonger och svällde upp alltmer. 

 

Chalmersballongen var först att resa sig upp och även först iväg upp i lufthavet med Filip som pilot. 

 

Så reste sig TORP-ballongen ståtligt upp. MEN ... tyvärr krånglade den ena brännaren så av säkerhetsskäl avbröts startförsöket. 

 

Tanken var att samtliga från "kommunen" skulle upp och flyga samtidigt så även den andra klubballongen var på väg att läggas ner igen. Men planerna ändrades och Niclas tog över pilotskapet från Eva och det byttes snabbt folk i ballongkorgen så det blev en klubbflygning istället. Tyvärr var det flera besvikna kvar på backen då ballongen lyfte.

 

För detta gäng blev det en avslutande gofika då vi var tillbaka på torget i Högsäter. Förhoppningsvis blir brännaren snabbt lagad och det snart blir bra flygväder igen så det inte dröjer alltför länge till nästa flygförsök.

 

Under tiden ett gäng fikade sågs uppifrån ballongerna startplatsen bli allt mindre och mindre. 

 

Uppifrån sågs även den mjukt rundade naturen ...

 

... som blev extra vacker i eftermiddagsljuset.

 

Även de slingrande vattenstråken är fascinerande att se uppifrån.

 

I luften fick ballongerna sällskap av Magnus Andersson med sin Gyrokopter.

 

Från ballongerna sågs Rännelanda och Häresjön samt ...

... Hede gård före det blev dags för ...

 

... landning vid Värdshuset i Edstena. Chalmersballongen fortsatte ett kort stycke till och landade vid Önne. Ballongerna packades snabbt ihop och även dessa gäng fick njuta av gofika vid återsamling på torget i Högsäter. TACK Gunilla och Tomas för fikabrödet. 

 

Filip från CBC är godkänd ballongtekniker så brännarmanualen och reservdelskittet plockades fram och studerades noga före ...

 

... grabbarna glatt började skruva på brännaren. Det upptäcktes att en viktig del kärvade och efter åtgärder ...

 

... togs brännaren utomhus för testning. Proveldningar gjordes med lyckat resultat.

 

Efter dagens misslyckade uppdrag med "kommunflygningen" slutade kvällen ändå med god stämning efter lagad brännare, pizza och filmvisning från tidigare planerat CBC-klubbmästerskap. TACK till Filip för hjälpen och tack CBC:are för att ni tog er tid att stanna en extra stund i Högsäter.