Flygning 2012-06-01

Bilderna är tagna av Cathy Finbow och Eva Olsson.

 

När

2012-06-01
Var Ragnerud - Stenshult
Pilot Kenneth Olsson
Crew Många
Flygtid
55 minuter

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan se flygning i Google Earth eller i Google Map

 

Lite regnskurar skulle väl inte hindra oss idag! Tillsammans med Ballongflyg i Väst stod vi en extra stund vid startfält i Högsäter medan svarta moln och en regnskur passerade, regnbågen beundrades och medlemmarna i Dalslands ballongklubb tog en liten fika inne i bussen.

 

Medan Ballongflyg i Väst sedan förberedde start inne i Högsäter förflyttade vi oss till Ragnerudssjöns camping och stugby för att starta därifrån. Raskt fick vi sällskap av intresserade som fanns på campingen.

 

Utanför huvudbyggnaden växte sig ballonghöljet allt större.

 

Snart hade Kenneth också använt brännarna och värmt upp luften inne i ballonghöljet så ballongen reste sig majestätiskt och fyra medarbetare från Dalslands Sparbank tog plats i korgen för sin allra första ballongflygning.

 

Så var det dags att bege sig upp i lufthavet. I kväll gav också de tillströmmande en uppskattande applåd då ballongen stilla svävade iväg.

 

Campingens ägare, Irene Örtengren, gav sig även tid att komma ut och njuta av ballongstarten.

 

Som ni kan se i GPS-tracken ovan (Google Earth och Google Map) försvann ballongen åt sydsydost. Följebilen följde efter och höll både koll på var ballongen höll till samt annat i omgivningen. Bl.a. stannade vi intill dessa riktigt gulliga Highland Cattle med färska kalvar och de verkade minst lika intresserade av oss.

 

På slutet lyckades vi riktigt bra med att hålla oss i närheten av ballongen, vilken denna bild som är tagen rakt underifrån ballongen är ett klart bevis på.

 

Vi såg också när ballongen gick in för landning på det nyskördade gärdet och ...

 

... skyndade oss fram ...

 

... för att ta emot vid landningen.

 

Vi förflyttade ballongen närmare vägen före vi började packa ihop.

 

Kenneth såg väldigt glad ut och lät riktigt nöjd med flygningen.

 

Riktigt nöjda lät också de fyra som nu provat på ballongflygning för första gången. De kvittrade helt euforiska efter sin höjdarupplevelse och ingen hade heller haft känning av befarad höjdrädsla.

 

Alla hjälptes sedan åt att pressa ur luften ur ballonghöljet och snart var allt inpackat i släpkärran igen.

 

Knappt två timmar efter vi lämnat Ragnerudssjöns camping var vi tillbaka där igen och lämnade tillbaka den dyrbara lasten vi haft med oss. Mysfaktorn var stor och stämningen hög när Kenneth berättade om de första varmluftsballongernas flygningar 1783.

 

Så blev det avslutningsvis champagnedop för tre Markgrevinnor av Stenshult och en Markgreve av Stenshult.

 

Efter en mycket lyckad kväll hade vi sedan gjort oss riktigt väl förtjänta av fika vid återsamlingen på torget i Högsäter När Tevor och Barbro inte satt så tätt i bussen längre blev det lite kyligt för Barbro och som den gentleman Trevor är bistod han med sin värmande jacka istället.

TACK för en riktigt härlig kväll!