Välkommen till Dalslandningen 26-29 augusti 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dalslands ballongklubb bjuder in till tre deltävlingar i Svenska Cupen

Den sista helgen i augusti (torsdag-lördag) bjuder vi in ballongfarare till Dalslandningen där tävlingscentrum kommer att vara Ursands camping utanför Vänersborg. Det är lite delade meningar om vart Dalsland börjar, men i detta fall fastslår vi att det är väster om Dalbobron och därmed kvalificerar detta att benämnas Dalslandningen.

Förutom att kora en mästare i Dalslandningen kommer tävlingarna även vara en del av Svenska cupen såväl som distriktsmästerskap. Dalslandningen är en tävling öppen för alla piloter, men observera regelverket för deltagande i Svenska cupen, såsom tex  medlemskap i SBF och innehav av sportlicens, se Regler. 

Kvällsflygningar planeras torsdag till lördag. Efterföljande morgon kommer att vara reservtillfälle, tävlingsledningen förbehåller sig rätten att nyttja morgonflygning som alternativ om prognoserna talar emot flygningar kommande kväll eller kvällar. I övrigt sker morgonflygningar som egen aktivitet.

Karta
Aktuellt flygområde täcks av Topo50-karta (Sverigeserien) blad nr 36. Aktuella PZ finns beskrivet på SBFs hemsida, www.ballong.org

Tankning
Tankning kan göras hos Gasolfyllarna i Trollhättan och även Q-Star i Brålanda. Ta med motorgasadapter.

Boende
Det finns inget reserverat boende men däremot får du rabatt på Ursands camping, som även är utgångspunkt och tävlingcentrum för Dalslandningen. Du bokar boende själv genom att maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ringa 0521-18666 och då uppge att det berör Dalslandningen för att få 20% rabatt. Tävlingscentrum kommer att vara vid de s.k. B-stugorna, för bästa gemenskap ser vi gärna att ni bokar boende i anslutning till dessa stugor. För boende och bokning är det Ursands bokningsvillkor som gäller. Se Stugor för mer information. Prisexempel: Stuga “B” 4 sängplatser, 690kr / natt -20%

Mat
Middag efter kvällsflygningar (eller inställd kvällsflygning) arrangeras av Dalsland ballongklubb som betalas på plats. Frukost och övriga måltider ombesörjs av deltagarna själva.

Anmälan
Anmälan skickas till Niclas Möre, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0704-475793, meddela vilken ballong och antal personer i sällskapet så att klubben kan planera tävling och mat.

Tävlingsledare Filip Pettersson       Säkerhetschef Peter Olsson

 

Välkomna till Dalsland!