Veckans profil Peter

Frågor till ”Veckans profil”

Vad heter du och var bor du?
- Peter Fransén och bor i Kungsbacka söder om Göteborg.

Beskriv dig själv lite
- Nyfiken gubbe som tycker om att förstå hur saker fungerar. Jobbat länge med datorer och IT-utveckling och hittar alltid en anledning till att fråga varför. Sonen Isak gillar också av någon anledning datorer och har även varit med ett antal gånger vid DBKs flygningar.

Du är ju blivande pilot, kan du berätta lite om detta?
- Ja! Jag är otroligt tacksam att jag fått möjligheten att skolflyga med DBK och med Kenneth Olsson som huvudinstruktör. Det där med att fråga varför har kommit till användning många gånger sedan jag var med på min första flygning för ungefär två år sedan. Jag har snart avverkat mina 16 flygtimmar som behövs, men det är många andra teoretiska och praktiska delmoment att göra också. Jag har även fått möjligheten att träffa andra bra instruktörer och göra några moment med dem. Det uppmuntras att ta in erfarenheter från många. Höghöjdsflygningen som är ett delmoment gjorde jag med Pelle Lesser vid Sävenäs och så har jag hoppat fram över Skövdes flygfält med Nisse Kjellén då vi övade massa landningar!

Hur länge har du varit medlem i DBK?
- 2 år i år.

Hur halkade du in på detta?
- Jag får tacka Niclas Möre för detta. Han har till och från pratat om ballongflygning och vi har många gånger sagt att jag borde komma med och se vad det handlar om. Sedan att första flygningen blev inställd flygning pga lite ostabilitet i vädret avskräckte inte. Det blev i alla fall en mycket god fika där DBKs medlemmar visade hur trevlig klubben är.

Vad är det bästa med DBK?
- Jag hade ju önskat att kunna säga närheten till Högsäter! Men trots 1 timma och 45 minuters resväg till Högsäter så är det just den trevliga stämningen i klubben som lockar. Och ja just det, ballongflygningen också! Gillar öppenheten och sättet man välkomnar nya och förklarar vad som händer.

Hur gör du för att sprida trivsel i DBK?
- Att vara delaktig i aktiviteter. Välkomna andra som jag blev välkomnad.

Har du några andra intressen?
- Datorer är alltid intressant, blir lite spel när andan faller på. Naturen är också härlig. Försöker komma ut på en kajaktur då och då och det händer även att jag jagar plastlådor i form av geocaching. Sedan är det aldrig fel med en film eller TV-serie i soffan.