Tisdag 2019-04-30

Foto: Susanne Jacobsson

Det planeras för en ny deltävling i SM-Cupen och Svenska Cupen under Valborgsmässoaftonens flygning. Måndagens flygning har taggat lagen och tävlingsledningen har utsett ett gemensamt startfält mellan Kåtebol och Lerdal med ett mål vid Vattneböle och ett frivilligt mål vid Kråkserud. 

 

 
Briefingen är avslutat och lagen lämnar lokalen för att bege sig mot startplatsen. Kvällens gemensamma startfält är i Bråten, längs vägen mellan Kåtebol och Lerdal. Det är lite osäkert läge vad gäller vädret, så det blir en tilläggsbriefing på startplatsen innan starttillstånd ges.

 


Dalslands ballongklubb pratar sig samman om vilka som bli CREW för respektive ballong, även denna kväll kommer klubbens båda ballonger att delta vid tävlingen.

 


Lagen får ett tasksheet (sammanställning) om deltävlingen med uppgifter om startplats, tider och vilka tävlingsmoment som ska genomföras. Läs mer om hur man tävlar på Svenska Ballongfederationens sida.

 


Barbro Andersson förbereder sig inför kvällens tävling. De dalsländska hornen är fattade...

 

  
Poa Ekeblad besöker kvällens mål för att se målkorsets placering på fältet och ta en GPS-punkt mitt på korset. Markern som kastas från ballongen ska komma så nära korsets mitt som möjligt.

 

 

 
I väntan på beslut om vädret började några packa upp medhavda påsar. Vad är det i dessa?

 

 

  

 
Kaffe och god kaka höjde stämningen på fältet. 

 

 

 
Tävlingsledare Filip Pettersson pekar ut riktningen för de regnmoln som hotar kvällens flygning. Beslutet blev att avvakta och se om det sker någon förändring.

 

 

 
En stunds väntan till hjälper inte. Regnvädret kommer glidande ner längs kusten och även om det kanske inte blir några regndroppar över ballongerna påverkas vädret och det blir ostabila vindar i närområdet.

  

 

 
Den svarta flaggan är hissad! Kvällens flygning är inställd och lagen återvänder till Ragneruds Camping för prisutdelning och gemensam måltid.