Söndag 2019-04-28

Foto: Susanne Jacobsson

Dalslandningen 2019 inleddes söndag eftermiddag och ballongteamen från olika delar av Sverige möttes av den dalsländska våren med solsken och en stark vind. Tävlingsledare Filip Pettersson och säkerhetschef Kenneth Olsson hälsade alla välkomna till Dalsland och den andra deltävlingen i SM-cupen samt deltävling i Svenska Cupen. De meddelade även att kvällens planerade flygning var inställd på grund av den starka vinden, men att kommande dagar ser bättre ut för ballongflygning. Måndag kväll är nästa planerade tävlingstillfälle.

 

 

Tävlingsledare Filip Pettersson och säkerhetschef Kenneth Olsson förbereder sig inför Dalslandningen 2019.

 

 

De nio anmälda lagen är samlade i Grillstugan på Ragnerunds Camping och efter ett inledande "Välkommen till Dalsland" övergick tävlingsledningen till att berätta att kvällens planerade flygning inte går att genomföra på grund av den kraftiga vinden. 

 

  

 

Om du flyger ballong är du van vid att vädret kan ställa till det och att planerade flygningar blir inställda. Tävlingsledningen kunde i alla fall glädja de närvarande att det ser bättre ut för flygning under måndag och tisdag.

 

 

Ballongaktiviteter på marken kan genomföras och under kvällen inleddes besiktningen av Dalsland ballongklubbs två ballonger. Höljena fick komma ur säcken och visa upp sig och förhoppningsvis klara de krav som finns.