Lördag 2018-04-28

Foto: Susanne Jacobsson

 

Fler bilder
Kvällens flygning med klubbens ballong presenteras som vanligt i ord och bild under Bilder, Flygning 2018-04-28.

 


Eva Olsson, ordförande i Dalslands ballongklubb hälsar alla välkomna till Dalslandningen. Under veckan har väderutsikterna förbättrats undan för undan, och Eva lämnar över till tävlingsledare Filip Pettersson och säkerhetschef Kenneth Olsson som presenterar väder och kvällens tävlingsmoment. Det blir ett gemensamt startfält med ett gemensamt mål som tävlingsledningen har placerat vid Sundals Ryrs gamla kyrka. 

 


Dalslands ballongklubbs buss och ballongsläp har rullat ut på startplatsen och inväntar en tilläggsbriefing från tävlingsledningen.

 


Svenska landslaget med piloterna Jan Balkedal och Thomas Grubbström har träningsläger under helgen inför NM i Danmark och VM i Österrik,e som båda arrangeras under augusti 2018. 

 


Tilläggsbriefing med ny information från tävlingsledningen. Vädret har ändrat sig lite så det gemensamma målet kompletteras med ytterligare ett mål. Teamen får välja vilket mål de vill kasta mot, tävlingsmomentet kallas "De villrådiga vals". Startperioden är mellan kl. 19.00-20.00.

 


I väntan på att klockan ska bli 19.00 förbereder sig lagen och en av Chalmers ballonger besiktigas av ballongtekniker Poa Ekeblad. 

 


Fläktarna är startade och landslagsballongerna är först med att tända brännaren så att höljet fylls med varmluft och ballongen reser sig.

 


Thomas Grubbström är i luften på väg mot något av målen.

 


Emelie Eriksson fick sitt certifikat i veckan och gör sin fösta flygning som ballongpilot.

 

 


"Handsken", en special shape-ballong börjar ta form och åskådarna kan förstå vad det var som spretade när den låg på marken. 

 

 


Lotta Algotsson är i luften. 

 


Daniel Berg lyfter och tittar ner på Ballong och äventyrs passagerarballong. Passagerarballongen har ett större hölje som tar en stund ytterligare att fylla.

 


De första ballongerna svävar med vinden mot Brålanda.

 


Lite olika höjder ger en annan riktning. Vem lyckas kasta sin marker, sandsäcken med svans, närmast ett av målen?

 


Magnus som flyger gyrokopter är också uppe och flyger i närområdet.

 


Per Lesser vinkar adjö till startfältet och Dalslands ballongklubb håller på och riggar korgen. Läs mer om klubbens flygning under Bilder, Flygning 2018-04-29.

 


Ballongerna har passerat målen vid Sundals Ryrs kyrka och flyger vidare mot Brålanda. 

 


Landslaget smyger lite bakom träden och finslipar formen inför kommande mästerskap. 

 


Ca 10 glada dalslänningar flyger ballong för fösta gången och de fick en väldigt fin flygning. Kvällens bästa resultat levererades av lag Lotta Algotsson som kastade 11,80 meter från målet, se övriga resultat.

 

Fler bilder
Kvällens flygning med klubbens ballong presenteras som vanligt i ord och bild under Bilder, Flygning 2018-04-28.