Långflygning

MAYDAY, MAYDAY! Om du vill var med vid en riktigt lång flygning ska du så snabbt som möjligt anmäla ditt intresse. Planerar nu för en flygning från västsverige till England. Har länge önskat göra denna långflygning. Och om brexit införs kommer det att bli mycket svårare att få landningstillstånd så flygningen bör göras snarast.

Turligt nog har det de senaste två åren blivit allt vanligare med ostliga vindar så vindriktningen ska nog inte bli några större problem. Gäller bara att vara beredd då de högre vindarna blir lagom starka så vi håller noga koll på low level jet-strömmarna. Behöver göra en mycket tidig start men eftersom de nya operativa flygreglerna för ballong som börjar gälla nu i april tillåter start före soluppgång ska detta inte vara några problem. Största utmaningen är att få rätt flyghastighet för de ca 900 milen för att lagom före solnedgången anlända till en lämplig landningsplats i England.

Följebåt, som är ett måste då man gör en längre flygning över öppet vatten, är redan ordnad. Fraktfärjelinjen Seafood som dagligen trafikerar denna del av Nordsjön har lovat att ställa upp för oss. De ser det som ett ypperligt reklamtillfälle. Ledningen för Seafood har gett skepparna tillåtelse till avvikelse från ordinarie kurs om så behövs. Och givetvis får vi nödlanda på däck om vi behöver avbryta flygningen ?? Hemresan är också garanterad med hjälp av Seafood.

Följebil I England är fixad genom att våra medlemmar Cathy & Trevor möter upp och hjälper oss där. Nu i april finns det dessutom fler medlemmar på besök hos dem. Finns det intresse kan vi få stanna några dagar extra där före hemfärden. Vem vet - vinden kanske vänder så vi kan flyga hem också.
 
Intresserad av denna långflygning utöver det vanliga? Hör i så fall av dig snarast, gärna idag, till 0706-640523 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så vi vet om vi blir tillräckligt många för att genomföra flygningen och kan fortsätta förberedelserna.