Ballongmöte och årsmöte i Gränna 15-17 februari 2019

Ballongklubben Andrée som finns i Gränna arrangerar sitt vintermöte Andrée Memorial Meet, 15-17 februari 2019. Det planeras för en deltävling i Svenska Cupen. 

Eftermiddagen den 16 februari hålls även Svenska ballongfederationens årsmöte. Medlemmar i ballongfederationen hittar handlingarna via medlemssidorna på ballong.org.

Skolflygläger 26-27 januari

Skolflygläger anordnas i Enköpingstrakten 26-27 januari, lördag förmiddag till söndag eftermiddag. Här finns stor chans att lära mera om allt möjligt ballongrelaterat.

På programmet står bl.a. kontroll och kalibrering av instrument, cylindrar, brännare som plockas isär för att kollas på inuti, uppbyggnad och vård av ballongkorgen, ventil- och tömningssystem på ballonghöljet, förankrad flygning, brandsläckning, tankning mm.

Vi tar med oss ballong om det skulle bli flygbart väder. Boende i vandrarhemsstandard.Anmäl senast fredag 18 januari att du vill med till Eva på tel. 0706-640523.

Årsmöte 4 mars 2019

Årsmöte 

Måndagen den 4 mars 2019, kl. 18.00 är det dags för årsmöte i Dalslands ballongklubb. Alla är varmt välkomna till Allégården i Högsäter där det efter själva årsmötet bjuds på semla till kaffet och filmvisning. Kom och lyssna på vad som hände i klubben under 2018 och de spännande planerna för 2019.

Klubben har en fungerande valberedning, som behandlar namnförslagen inför mötet. Medlemmar får gärna lämna namnförslag på funktionärer samt skicka in förslag som behandlas vid årsmötet. Förslagen ska lämnas till styrelsen fyra veckor före mötet.

Handlingar är publicerade på Medlemssidorna, som alla medlemmar har tillgång till efter att ha loggat in. 

Alla är varmt välkomna till årsmötet den 4 mars!