Långflygning

MAYDAY, MAYDAY! Om du vill var med vid en riktigt lång flygning ska du så snabbt som möjligt anmäla ditt intresse. Planerar nu för en flygning från västsverige till England. Har länge önskat göra denna långflygning. Och om brexit införs kommer det att bli mycket svårare att få landningstillstånd så flygningen bör göras snarast.

Turligt nog har det de senaste två åren blivit allt vanligare med ostliga vindar så vindriktningen ska nog inte bli några större problem. Gäller bara att vara beredd då de högre vindarna blir lagom starka så vi håller noga koll på low level jet-strömmarna. Behöver göra en mycket tidig start men eftersom de nya operativa flygreglerna för ballong som börjar gälla nu i april tillåter start före soluppgång ska detta inte vara några problem. Största utmaningen är att få rätt flyghastighet för de ca 900 milen för att lagom före solnedgången anlända till en lämplig landningsplats i England.

Följebåt, som är ett måste då man gör en längre flygning över öppet vatten, är redan ordnad. Fraktfärjelinjen Seafood som dagligen trafikerar denna del av Nordsjön har lovat att ställa upp för oss. De ser det som ett ypperligt reklamtillfälle. Ledningen för Seafood har gett skepparna tillåtelse till avvikelse från ordinarie kurs om så behövs. Och givetvis får vi nödlanda på däck om vi behöver avbryta flygningen ?? Hemresan är också garanterad med hjälp av Seafood.

Följebil I England är fixad genom att våra medlemmar Cathy & Trevor möter upp och hjälper oss där. Nu i april finns det dessutom fler medlemmar på besök hos dem. Finns det intresse kan vi få stanna några dagar extra där före hemfärden. Vem vet - vinden kanske vänder så vi kan flyga hem också.
 
Intresserad av denna långflygning utöver det vanliga? Hör i så fall av dig snarast, gärna idag, till 0706-640523 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så vi vet om vi blir tillräckligt många för att genomföra flygningen och kan fortsätta förberedelserna.

Inbjudan till Örebro Ballon Flying Festival 29-31 mars 2019

Ballongmöte ÖrebroÖrebro ballongklubb bjuder in till Örebro Ballon Flying Festival 2019 den 29-31 mars med tre deltävlingar i Svenska mästerskapen och Svenska Cupen.

Deltävlingarna under helgen blir de första i den nya SM-cupen, där vinnaren av cupen koras till svensk mästare 2019.

Sista anmälningsdag är 15 mars och du hittar mer information och kan följa tävlingarna via sidan Örebro Balloon Flying Festival 2019.

Skolflygläger 26-27 januari

Skolflygläger anordnas i Enköpingstrakten 26-27 januari, lördag förmiddag till söndag eftermiddag. Här finns stor chans att lära mera om allt möjligt ballongrelaterat.

På programmet står bl.a. kontroll och kalibrering av instrument, cylindrar, brännare som plockas isär för att kollas på inuti, uppbyggnad och vård av ballongkorgen, ventil- och tömningssystem på ballonghöljet, förankrad flygning, brandsläckning, tankning mm.

Vi tar med oss ballong om det skulle bli flygbart väder. Boende i vandrarhemsstandard.Anmäl senast fredag 18 januari att du vill med till Eva på tel. 0706-640523.

Ballongmöte och årsmöte i Gränna 15-17 februari 2019

Ballongklubben Andrée som finns i Gränna arrangerar sitt vintermöte Andrée Memorial Meet, 15-17 februari 2019. Det planeras för en deltävling i Svenska Cupen. 

Eftermiddagen den 16 februari hålls även Svenska ballongfederationens årsmöte. Medlemmar i ballongfederationen hittar handlingarna via medlemssidorna på ballong.org.

Årsmöte 4 mars 2019

Årsmöte 

Måndagen den 4 mars 2019, kl. 18.00 är det dags för årsmöte i Dalslands ballongklubb. Alla är varmt välkomna till Allégården i Högsäter där det efter själva årsmötet bjuds på semla till kaffet och filmvisning. Kom och lyssna på vad som hände i klubben under 2018 och de spännande planerna för 2019.

Klubben har en fungerande valberedning, som behandlar namnförslagen inför mötet. Medlemmar får gärna lämna namnförslag på funktionärer samt skicka in förslag som behandlas vid årsmötet. Förslagen ska lämnas till styrelsen fyra veckor före mötet.

Handlingar är publicerade på Medlemssidorna, som alla medlemmar har tillgång till efter att ha loggat in. 

Alla är varmt välkomna till årsmötet den 4 mars!