Hedrande utmärkelse

Nu är det dags igen! Dalslands ballongklubb har under sina 15 år fått flera utmärkelser och nu kan vi glädja oss till att få ytterligare en.

Den hedersamma utdelningen kommer att ske onsdagen den 3 oktober på torget i Högsäter med start kl. 16.30. Efteråt bjuds på fika i PK Datas lokaler strax intill. ALLA är välkomna!

 

 

 

 

 

Dags att beställa kläder

KlubbkläderDå är klubbutiken öppen för beställning av flygkläder och det vi kallar sociala kläder.

Flygkläderna är i bomull för att ge ett skydd när vi hanterar ballongen vid flygning. Det finns byxa, jacka, skjorta, pike och T-shirt. Skjortan är röd, övriga kläder är svarta. Nytt är sociala kläder som är tänkta att kunna användas när som. Det finns svarta jacka och väst i annat material, bland annat är någon av jackorna vattenavvisande.

Alla kläder kan förses med tryck CREW samt dalslandsballongklubb.se. Ett större tryck på ryggen eller ett mindre på bröstet. Det går även att trycka eller brodera sitt namn på bröstet.

Klubbutiken visar bilder, storlekar och priser på det utsedda sortimentet och du beställer genom att fylla i formuläret och skicka in. Kvittens på din beställning kommer till dig via e-post. Eventuell tillkommande fraktkostnad delas mellan beställarna. Din beställning samordnas i en gemensam för hela klubben och du får meddelande om belopp att betala samt aktuellt konto i början av oktober.

Gå till klubbutiken och beställ. Butiken är öppen till den 30 september.

Vill du se och känna på kläderna kan du göra det i samband med Kommunikationskursen den 23 september, kl 15.00 hos PK Data, Genavägen 29, Högsäter. 

 ,

VM är avslutat

Efter ett intensivt flygande med många deltävlingar är nu VM avslutat. De sista dagarna under mästerskapet ställdes några flygningar in på grund av dåligt väder men innan dess genomfördes 31 deltävlingar. Världsmästare blev Dominic Barford, från Storbritannien efter att under den senare delen av tävlingen passerat Stefan Zeberli, Scheiz, som länge ledde VM.

Våra svenska lag placerade sig som 81 och 82 sammantaget och Palle Olsen från Danmark som 99. Lagen har levererat några fina resultat var, som när lag Thomas Grubbström på deltävling 16 placerades sig på en 2:a plats med resultatet 0,63 m och 993 poäng. VM avslutas under lördag kväll med prisutdelning och avslutningsceremoni.

Resultatlista 
1 Dominic Bareford, Storbritannien 24 137 poäng
2 Stefan Zeberli, Schweiz 23 246 poäng
3 Sergey Atypov, Ryssland 23 017 poäng
81 Jan Balkedal 13 746 poäng 
82 Thomas Grubbström 13 685 poäng
99 Palle Olsen, Danmark 9 502 poäng

Fullständig resultatlista och fina bilder hittar du via den officiella hemsidan och WatchMeFly. Har du tillgång till Facebook finns Hot Air Balloon - SWEDEN och tävlingens egna sida heter Balloonworlds2018.

2019 arrangeras EM i Spanien och 2020 är nästa chans att bli världsmästare då VM avgörs i Slovenien.

Skolflygläger 1-2/9 i Högsäter

Första helgen i september arrangerar Dalslands ballongklubb tillsammans med Svenska Ballongfederationen en teorihelg för blivande piloter. Men … inte bara för dem utan det finns mycket för oss alla att lära under helgen. På programmet står bland annat navigation där vi får lära oss mer om att förstå kartan och gasollära med mera. Finns det intresse av att delta och lära mera så hör av dig till Eva på tel. 0706-640523. Bilden är från förra årets läger då det bland annat övades på att backa med släp.

Läs mer om att bli pilot.

VM 18-26 augusti 2018

Logga18 augusti startar det 23:e VM i Gross-Siegharts i norra delen av Österrike. Sverige representeras av två lag, lag Thomas Grubbström och lag Jan Balkedal och de var med på den inledande General Briefing (inledande tävlingsgenomgången) och officiella invigningen.

Lagen har varit på plats någon dag innan och provflugit samt riggat korgen och fått all utrusning på plats. De svenska ballongerna med nummerlapp 81 och 82 på korgen kommer att göra upp om världsmästartiteln bland 105 anmälda ballonger. Regerande mästaren är Rhett Heartsill från USA. Tävlingsledare är Claude Weber.

Vi kommer att kunna följa dem via den officiella hemsidan och WatchMeFly. Har du tillgång till Facebook skriver deltagarna från Österrike via Hot Air Balloon - SWEDEN och tävlingens egna sida heter Balloonworlds2018

Första planerade tävlingsflygningen är på morgonen den 19 augusti med briefing kl 05.00. Kvällsflygningarna inleds med briefing klockan 17.00. Vill du följa tävlingarna lite närmare finns dokumenten att läsa via Noticeboard och undan för undan kommer resultaten presenteras både via WatchMeFly och officiella hemsidan. Heja, heja lag Grubbström och Balkedal!!